Günlerden Galatasaray vol.1

Pazartesi günkü Fenerbahçe maçından sonra birçoğumuzun pek umudu yoktu bu maça dair. Başta benim. Ama bu takım şaşırtmaya devam ediyor. O maçta iyi oynayan tek adam bu maça sonradan giriyor mesela. O maçta penaltı vuruşunu kaleye yetiştirmekte zorlanan adam ilk 11de başlıyor. Tuhaf geliyor. Önce Burak'ın bekletmeden yaptığı müthiş vuruşla kazanılan ilk gol, sonra da oyuna sonradan giren Olcan'ın attığı gol. Sevinmemek elde değil. Özlemişim gooooğğğll diye delirmeyi. Ve Galatasaray, artık beni heyecanlandıran tek unsur olarak çok iyi olmak zorundasın. İyiki varsın. Yürüyedur.
Ps: Allah tamamına erdirsin demek düşer bize, Burak'ın bebeği olacakmış. Tatlı sert biraz da deli halleriyle Burak Yılmaz dediğiniz adam çok net kız babası. Allah sağlıkla kavuştursun. (gülücük) 

Hep sonradan...

Çok affedersiniz durduk yere adamın ağzına sıçan şarkılar diye bir liste yapılsa, bu şarkıyı üst sıralara yazmayan henüz olgunlaşmamıştır. 
Şarkının sözleri herkesin canını yakacak kadar sığ değil çünkü. Belli bir hamlık, pişmişlik ve yanmışlık evresi geçirmiş olmanız gerekiyor.
"Ne sen leylasın, ne ben mecnun" der şarkı. Giden her sevgilinin ardından değilse de gidişi hakikaten üzenlerin ardından söylendiği zaman bünyede "artık sen de herkes gibisin" etkisi bırakır ki, kaldırması zordur. Gerçektir çünkü sözler. "Kederli bir akşam içmiştir" şair, sevgilinin güzelliği, hissedilen aşk, dünya bi yana sen bi yana kafası "hep bundandır".
"Ne sen bulutsun, ne ben yağmur" geçer şarkının ikinci dönüşünde. Doğru çünkü, çünkü çok gerçek. Çünkü yıllar yılı bizi dört koldan romantizmle istila ederek kafamıza sokulan şeyler doğru değil. Çünkü "böyle şeyler sadece filmlerde olur canım" dedirtir insana yaşamak istediklerini düşünürken.
Şarkının enfes sözleri Ali Çınar'a ait. Zamanında Ahmet Kaya söylemiş, bugünlerde Mehmet Erdem o buğulu sesiyle kalpte tam dokunması gereken yere dokunuyor. Kahretsin tüm mantıklı olaylar diye düşündürüyor gereksiz yere. 
Video ve şarkının şahane sözleri yazının devamında. 

Onu yeniden görmek!

Dün akşam bizim oğlanla, bizim oğlanların maçı vardı. Maç berabere bitti, yenişemediler. Benim için çok duygusal bir maç oldu. En duygusal anıysa Arda'nın maç sonunda yine Galatasarayımızın formasını giydiği andı. Maç sonunda ise Arda yeni açtığı instagram hesabından bu fotoğrafı paylaştı. Kendisini seviyor ve en kısa sürede dönmesini rica ediyoruz. 

Yabancı dizilerin yeni sezon yayın tarihleri

Canım Kardeş Payı'nın sezon finali yapacağını büyük bir kederle öğrenmiş bulunmaktayım. Daha önce de dediğim gibi bu adamların yaptıkları işlere Selçuk Aydemir (yönetmenleri) benim kadar inanmıyor, bağlanmıyordur, net. Hayır herhangi bir komisyonum yok. Evet bazı sorunlarım var. İstedim ki Kardeş Payı'na veda ederken severek izlediğimiz yabancı dizilerin yeni sezonlarına bi göz kırpalım. Blogda sevdiğim dizileri tanıttığım zaman diziye uğursuz geldiğime dair bir batıl inancım var. Ama Kardeş Payı'nın da bi şekilde blogda geçmesi lazım. Bu vesileyle yukarıdaki fotoğrafla sizi gülümsetiyor ve yabancı dizilere geçiyorum.

Ayrılık da sevdaya dahil

Rüzgar uzaklara savurmuş yıldızları,
Mor kıvılcımlar geçiyor dağınık yalnızlığımdan,
Onu çok arıyorum, ONU ÇOK ARIYORUM,
HER YERİNDE VÜCUDUMUN AĞIR YANIK SIZILARI.
Bir yerlere yıldırım düşüyorum,
Ayrılığımızı hissettiğim an DEMİRLER ERİYOR HIRSIMDAN.

Dünyanın en müthiş şiiri ile karşı karşıyasınız. Attila İlhan'a biat edin.