Günlerden Galatasaray vol.23

Son 10 maç. Sabır Serap sabır. 
"bu zor günler de elbet biter bir gün. 
herkes farkında, herkes biraz üzgün.
İNSAN BİRAZ OLSUN AKILLANMAZ MI"

Arda Turan Aslan Yürekli Kaptan | Sabri Ugan

Arda Turan'ı canım kadar sevdiğimi artık sağır sultan bile duydu zira çığırtkanlık yerine görsellikle anlatıyorum bunu daha çok... Şaka bi yana, Arda ile ilgili okuduğum 2. kitap oldu Aslan Yürekli Kaptan. İlki için reklamları izlediniz. Bir İspanyolun yazdığı kitaba nazaran bir Türkün yazdığı kitabı yeğlerim. Çünkü biz bu adamı sonradan tanımadık. "Elimizde büyüdü" tabirini en çok kullanabileceğimiz insanlardan birisi Arda. Bu yüzden sanırım Sabri Ugan'ın kitabı benim gözümde bir tık önde şu ana kadar. Daha nicelerini okuyacağız inşallah. 

Kitaba odaklanacak olursak Arda'nın Barcelona'dan teklif aldığı süreç ile başlayıp Galatasaray Altyapısına ilk geldiği güne, hatta onun da öncesinde Arda'nın ilk sakatlandığı güne kadar gidiyor. Çoğu yerde duygulandığımı ve gözlerimin dolduğunu itiraf etmeliyim. Yer yer o günleri hatırladım gülümsedim, "aaaağğ ne goldü bee" diye düşündüm. "Allah fenerin belasını versin" dedim :). Ama çok gururlandım, çok duygulandım. Arda ile ilgili genel fikrim bu çünkü her zaman. Kitapla ilgili eleştireceğim tek nokta sayfalardaki yazı puntosunun biraz büyük olması. Alışık olduğumdan fazla olunca ilkokuldaki okuma kitaplarına dönmüş gibi hissettiğimi söylemeliyim. Sonunda bir de Arda Turan röportajının olduğu kitap 200 sayfa ve D&R fiyatı 15 TL.

Ustam ve Ben | Elif Şafak

"Çok seviyorsun, senin kabahatin bu"

Bir gün bir kitap hediye alırsın, kitabın tek cümlesi senin belki de kendinle ilgili en çok eleştirdiğin noktadan seni yakalar. Verdiğimiz kocaman değerlerin, hissettiğimiz kocaman sevgilerin; belki aşkla karışık belki arkadaşlıkla belki de saygıyla, tüm sahiplenmelerimizin ötesinde surata inen bir tokat gibi: "yalnız geldik, yalnız gideceğiz. belki burada, belki binlerce kilometre ötede" Yerli yersiz duygulandım bu kitabı okurken, daha çok sonlara doğru, kayıplar arttıkça... 

Günlerden Galatasaray vol.22

Lig nasıl hiç edilir, oyun nasıl katledilir ve bu oyuna cevap nasıl verilir sorularının tamamının cevabını bulduğu nefis bir maçtı. Poldi ve Selçuk'un golleriyle 2-1 kazandık maçı ama maça Salih karşim damgasını vurdu. Son yıllarda gösterilen en doğru karttı muhtemelen. Aslanım benim.

Ekşın! Neşe'Dert'Aşk

Aylardan beri bilet kolluyorum bu oyuna. Bir türlü denk getiremedim. "Ankara'da şu oyunu izleyemeyen bi biz kaldık" diye düşünüyorduk tiyatro ekibiyle... İki hafta önce pazar sabahı 10'da geçtim bilgisayarın başına. Ankara Devlet Tiyatroları biletleri biletiva sitesinden satılır ve satış da 13 gün önce 10.10'da başlar. 10.13'te bilet satışa açıldı. İlk 4 sıra ful, sonraki sıraların da ortaları satılmıştı. 5. sıranın en sağındaki 4 koltuğu hemen işaretledim. O kadar beklemişim ki bu anı, resmen kalbimin atışını duyuyordum. Niye bu kadar heyecanlandığımı ise oyun başladığında anladım...

Günlerden Galatasaray vol.21

Daha 13 hafta mı var ligin bitmesine? Tam Lazio maçı öncesi böyle bir moral bozukluğu bize yakışmadı. Kendimi Galatasaray maçı izlerken sürekli huzursuz hissediyorum artık. Tam daha kötü olmaz derken çocuklar daha kötüsünü yapıyorlar sağ olsunlar. Dün akşam gerçekten son yıllarım en sıkıcı maçıydı. Mersin deplasmanındaydık ve 2-1'lik mağlubiyetle döndük. Tek gol Poldi'den geldi. Sinan sakatlanıp Burak da gidince malum takımda yüzü gole dönük adam kalmadı. Belki Poldi, biraz Wes, imkanı olursa Selçuk... Kısa sürede toparlanmak ümidiyle...

Her sevda bir veda

♫ Öncelikle tabii ki şarkısı ♫

Başlıktaki cümleyi yıllar önce Aysel Gürel söylemiş. Mavi saçlıydı, pembe saçlıydı, şöyleydi, böyleydi diye bu kadını da bayaaa ötekileştirmeye çalıştınız ama bu kadının dokunduğu gibi kimse kalbimize dokunamıyor. Bilin istedim. Bir süredir aşık değilim. Bu defa veda ettiğim başka tür bir sevgi. Hadi başlayalım.

Günlerden Galatasaray vol.20

Bana yine hüsran...
Konyaspor maçında golsüz beraberliği aldık oturduk aşağı. İlk 5 maçta 5'te 5 yaparız derken 5 puan alamayacak Galatasaray maalesef online. Lig bir an önce bitebilir mi? Hemen bitsin, hd bitsin, anında bitsin. Teşekkürler.

çünkü ayrılık da sevdaya dahil...

Bir süredir zaten çok tadı yoktu ilişkinin karşılıklı olarak. Ama işte adı ayrılık olunca kör bile badem gözlü oluyor. Burak asla kör olmadı. Belki biraz şaşı... 

Her şey yukarıdaki fotoğrafla başladı. 
Burak her zaman Selçuk'un diğer yarısı gibiydi. Benim gözümde en azından.
Burak şimdi gidecek. Vedasını ise şu fotoğrafla yaptı;

Allah yolunu açık etsin.. Hakan Şükür bile ona "kral" diye veda edip kendi halefi olarak görüyorsa bize de krallar gibi veda etmek düşer. 

Yağmur Kesiği | Uğur Yücel

Evet, Uğur Yücel başkan bir kitap da yazmış o şahane filmlerin, nefis dizilerin arasında. İyi mi etmiş kötü mü etmiş bilmiyorum ama etmiş işte. O güzel o naif görünümlü adamdan nefis bir kitap bekliyordum oysa ki... Kitabın kapağında yazan "öykü" kelimesinden beklediğim gerçekten öykülerdi. Kitap İstanbul'da geçiyor sanırım. Günümüz İstanbul'u değil ama... Belki mübadele dönemi belki biraz önce... Çünkü Yahudi, Ermeni, Rum karakterlerin yaşadıkları geçmişte geçiyor gibi geldi bana. Net olamıyorum bir türlü çünkü hikayelerin birbiriyle ilintili olduklarını ancak sonuna geldiğinde anlıyorsunuz. Geriye dönüp dönüp tekrar okudum aynı şeyi. Olmadı. Kötü çevrilmiş bi dizi gibiydi. Harry Potter'daki teyzenin bir repliğinin altına "bismillahirrahmanhirrahim" yazmış ya arkadaş, ahanda onun gibi. Yine de saygı duyarım, beğeneni vardır. Beni açmadı. Kitap 152 sayfa D&R fiyatı 14 TL. Okumasanız da bir şey kaybetmezsiniz.