"Nefes alıyorsak umut var demektir"

Başlıktaki cümle bu akşam Show Tv'de başlayacak olan, Gani Müjde'nin yapımcılığını yaptığı ve tarafından da kaleme alınan Deli Saraylı eserinin uyarlaması olan dizinin tanıtım reklamlarında dönüyordu. Bu cümlenin son zamanlarda Facebook iletilerinde, Msn iletilerinde, Twitter'da bol bol kullanıldığına şahit olduk. Peki diziyle ilgili ne biliyoruz, buyrun öğrenelim..

Yıl 1920, yer İstanbul. 1. Dünya Savaşı'nda bozguna uğrayan Osmanlı'nın başkenti müttefikler tarafından işgal edilmiş durumda. Anadolu'nun İstanbul'dan bir bilgi akışına ihtiyacı var, İstanbul'un elitleri ise konudan bağımsız 'tatlı' bir hayat yaşıyorlar.

Sait Molla önderliğinde kurulan İngiliz Muhipleri Cemiyeti, İnglizlerle İstanbul cemiyet hayatını kaynaştırıyor. Bu noktada Deli Saraylı ve Hüsrev Binbaşı'ya bir görev veriliyor. Bu ekip İstanbul'da bir konak tutarak istihbarat sağlayacaklar. Yabancı oldukları cemiyet hayatına giren ekip, tam bir aile olarak kurulur, tüm aile fertleri (uşaktan ailenin çocuklarına kadar) istihbarat için çalışıyorlar. Ancak yabancı oldukları bu ortamda herkes bol bol pot kırarlar...

Aşk ilişkileri, nefret, komiklik ve vatanseverlik temalarıyla Deli Saraylı gönlünüzde taht kuracak.

Dizi Show Tv sitesinden böyle tanıtılıyor. Fragmanını da birazdan ekleyeceğim zaten yazının sonuna. Çetin Tekindor, Perran Kutman, Itır Esen ve Cüneyt Türel dizinin ağır topları. Ayrıca, Özge Özpirinççi, Melis Birkan, Öner Erkan ve Kenan Ece gibi son dönemin başarılı oyuncularını da kadrosunda barındıran bi yapım olmuş. Dönem filmlerini, dönem dizilerini oldum olası çok severim. Tanıtım yazısından da anlayacağımız üzere işgal altındaki İstanbul'da çalışmalar yapan bi ekibin kendilerini sosyete olarak tanıtmalarını izleyeceğiz. "Sosyetik aile" paravanının arkasında aslında o günlerde yapılan fedakarlıkları ve vatanın kurtuluşu için çalışıldığını göreceğiz.

Dizi aslında riskli olan bi güne, cuma akşamı 20:00'ye konulmuş. Fakat ben inanıyorum ki belirli kitleleri olan diziler arasından sıyrılarak kendisine yer etmekle kalmayacak, kemik kitlesini de oluşturacak. Castı ve konusu kuvvetli bi yapım olan Deli Saraylı bu sezon sabırsızlıkla beklediğim dizi olarak ön plana çıkmış durumda. Umut ediyorum reytinge kurban edilen kaliteli yapımlardan birisi olmaz. Çetin Tekindor ve Perran Kutman'ı her gün izleme şansımız yok çünkü. Dizinin yapımcısı Gani Müjde diziyi izledikten sonra "sinema tadında" diye nitelendirmişti. Evet, kimse yoğurdum ekşi demez. Ama eminim izleyen herkes diziyi Gani Müjde kadar sahiplenecektir. Şimdiden iyi seyirler efendim. Kaçırılmaması tavsiyedir :)



2 yorum:

  1. Sadece tanıtımındaki cümle için bile izlenir.

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca kadrosu için de aynı şeyi söylemek mümkün.

    YanıtlaSil

Yazın bakalım 😎