Arkadaştan Öte ~ Friends With Benefits | 2011

Evet film romantik komedi, evet film klişelerle dolu bi romantik komedi, evet bu tarz filmlerden senede 3-5 tane yapılıyor ve çoğu da birbirinin ucuz kopyaları oluyor. Ama bu filmde sevimli bi taraf var. Kimine göre Justin, kimine göre Mila.. Kendini izlettiriyor ve damakta da hoş bi tad bırakıyor. Gelelim ayrıntılara..

Filmin en güzel şeyi Mila Kunis'in gözleri. O konuda bi anlaşalım önce. Love and other drugs'tan sonra bu senenin 2. romantik-erotik filmi. İkisinin farkı ise Love and other drugs'ın biraz daha drama yatkın olması. Hastalık, ölüm korkusu vs.. Friends with Benefits tam manasıyla bir romantik komedi. Keyifli başlıyor, öyle devam ediyor, sonlara doğru belki biraz sıkıyor ama yine de kendini izletiyor başta da söylediğim gibi. Filmde en dikkat çeken şey diyalog hızlılığı. Bazı sahnelerde Kunis ve Timberlake arasında o seri diyaloglar yoruyor ve akıcılığı da sürdürüyor. Timberlake demişken, Justin'in oyunculuğu da şarkıcılığı da sık sık eleştirilir. Bence romantik komediler tam onun ekmek yiyeceği yerler. Kaldı ki filmde hiç sırıtmıyor rolünü üzerine giymiş gibi.

Justin'den bahsedip Mila'yı anmamak olmaz. Filmin izlenilebilir kılan sebep. Bazen ağlayan bazen gülen ama kocaman yeşil gözleriyle insanın mutlu olmasına sebep olan bişey bu hatun. Filmin kısaca üzerinden geçmek gerekirse (çok ayrıntı vermek istemiyorum yeni gösterime girdi) Dylan internet dehası ve LA'de yaşayan bir gençtir. Jamie ise New York'ta patronlarına genç yetenekleri avlayan biri.. Jamie'nin patronları bu sefer de Dylan'ı isterler. Jamie de 6 aylık bi çalışmanın sonrasında Dylan'ı New York'a getirmeyi başarır. Film de tam burada başlıyor. New York'ta kimseyi tanımayan Dylan'ın en yakın arkadaşı Jamie oluyor sonra bi anlam ifade etmeden birlikte olabileceklerini düşünüyor ve birlikte oluyorlar. Bu böyle devam ederken ise kaçınılmaz son! İyi ki bişey anlatmayacaktım dimi :)) Neyse idare edin. Filmin en ofsayt tarafı uzun süredir süregelen beklentileri maalesef karşılayamaması, en güzel tarafı Mila Kunis dedik bir de müzikleri çok hoş. Filmin en sevimli yanı ise Dylan'ın yeğeni. Fırlama velet, sihirbaz olucaaam diye neler yapıyor :)) Fragman ve bilgilerle bitiriyorum.

Imdb puanı: 6.7/10
Yapım: 2011 ~ ABD
Tür: Erotik, Komedi, Romantik
Oyuncular: Justin Timberlake, Mila Kunis, Emma Stone, Woody Harrelson, Bryan Greenberg
Yönetmen: Will Gluck
Senaryo: Keith Merryman, Will Gluck, Harley Peyton, David A. Newman
Yapımcı: Ivan Reitman, Roger Birnbaum, Joe Medjuck, Liz Glotzer, Gary Barber
Görüntü Yönetmeni: Michael Grady
Görüntü Yönetmeni: Halli Cauthery
Filmin Websitesi: http://www.fwb-movie.com/
Süre: 1 saat 49 dk
Gösterim Tarihi: 23 Eylül 2011 (Türkiye)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎