Son çıkan albümler #7

Sıla benim en çok sevdiğim kadın vokallerin başında geliyor. Yeni albümü Vaveyla'nın çıktığını görünce de hemen bloga misafir etmek istedim. Vaveyla; Dan Sonra, İmza, Konuşmadığımız Şeyler Var ve Joker'in ardından gelen 5. Sıla albümü. Vaveyla'nın sözlük anlamı çığlık demek. Sıla'nın çığlığı olan albüm 9 Ekim'de piyasaya çıktı ve 13 şarkıyı barındırıyor. Albüm akustik olarak kaydedilmiş. Bratislava Senfoni Orkestrası'nın da Sıla'ya eşlik ettiği bilgisi verilmiş. Gelelim albümden ayrıntılara;


Albümde 13 şarkı var dedim. 13 şarkının 11 tanesi orijinal 2 tanesi de bu parçalardan ikisinin versiyon olarak düzenlenmiş ki zekice isimler de konulmuş. Versiyonlardan ilki Esaret şarkısının versiyonu ki (C)esaret olarak düzenlenmiş. İkinci versiyon da Açık Deniz şarkısının versiyonu ve evet o da (K)açık Deniz olarak düzenlenmiş. Albümde genel olarak Sıla ve Efe Bahadır'ın imzası var. Kerem Türkaydın, Burak Erkul, Arzu Aslan ve Sezen Aksu imzası olan şarkılar da mevcut. 


Albüm genel anlamda bir bütünlük içeriyor. Şöyle ki, ilk şarkı nerede başlıyor son şarkı ne zaman bitiyor fark etmiyorsunuz dinlerken. Açık Deniz (orjinali ve versiyonu), İmkansız, Panik Atak, Zor Sevdiğimden, Issız Ada ve tabii ki Aslan Gibi albümdeki en güzel şarkılar. Hareketli sevenlere Panik Atak şarkısını, efkarlılara Issız Ada'yı, samimi şarkı sevenlere de Aslan Gibi'yi tavsiye ederim tüm kalbimle. Albüm Sony Music etiketiyle çıkıyor ve 19,90'dan satışa sunulmuş durumda. Birçok listede çıkar çıkmaz zirveyi zorlar hale gelmiş durumda. Sıla üzerine düşeni fazlasıyla yapmış. Bize düşense bu şarkıların tadına varmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎