The Party | 2017

Filmi bir arkadaşımın fragmanını göndermesiyle keşfettim. Fragmanda çalan caz&blues altyapılı şarkılara tav olduk hep birlikte. Sonra filmin siyah-beyaz olduğunu fark ettik. Evet sonra fark ettik. Film malum ortamlara düşünce izledim. Filmle ilgili fikrim; bir film tiyatro oyunu gibi izlenebiliyormuş. Öyle kaliteli, öyle yüksek tempoda ilerliyor. Zaten süresi itibariyle de -71 dakika- akıp geçiyor ve nasıl geçtiği anlaşılmıyor bile.
Film Janet - Bill çiftinin evinde geçiyor. Janet, sağlık bakanlığı görevine getiriliyor partisi tarafından. Yaşadığı bu politik başarıyı da eşi ve birkaç arkadaşı ile evinde küçük bir parti vererek kutluyor. Partiye Janet'in en yakın arkadaşı olan April - Gottfried çifti katılıyor. April, Janet'in başarısıyla biraz geri planda kalıp bundan çok da hoşnut olmayan ama çekemeyişini ona çaktırmamaya çalışan bir karakterken partneri Gottfried alternatif tıp-yaşam koçluğu gibi günümüz trend meslekleriyle uğraşan biri. Partiye katılan diğer çift ise Martha - Jinny çifti. Lezbiyen bir çift olan bu ikili tüp bebek yöntemiyle hamile kalıp üçüz bebek beklerken filmin devamında hayatları hiç planlamadıkları şekilde değişiyor. Son olarak partiye katılan Tom ise filmdeki kilit adam. Eşi Marianne karakterini hiç görmüyoruz öyle ki film castında bile yok fakat filmin x faktörü.

Alternatif bir film arıyorsanız denemenizi öneririm. Sürprizli sonuyla ağzı açık bırakıyor film. Oyuncuların aldıkları rolleri çatır çatır oynaması, siyah-beyaz oluşunun filme kattığı güç ve başta da bahsettiğim muazzam müzikleri gözlerimden kalp çıkmasına sebep oldu. Öte yandan merak unsuru filmde diri tutulan en büyük his. Bu filmi izleyip severken kendimle ilgili bir şey yakaladım onu da paylaşayım. Sanırım zaman geçtikçe minimal işlere doğru kayıyor kalbim. Zweig'in "hap" kitaplarından sonra bu "hap" filmi sevmemi anlamlandıramıyorum başka türlü. Ben ki fıkır fıkır rengarenk coşkulu filmlere bayılırdım oysa. Film gösterimden kalktı. Dediğim gibi malum ortamlarda var. Alt yazı isterseniz alt yazısı da var. 75 dakikadan bir şey olmaz izleyin. Umarım hoşlanırsınız. Bilgiler, fragman ve konuyu aşağıya bırakıyorum.
Vizyon Tarihi: 15 Aralık 2017
Yapımı : 2017 - İngiltere
Tür : Dram , Komedi
Süre: 71 Dak.
Yönetmen : Sally Potter
Oyuncular : Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Cillian Murphy, Patricia Clarkson, Emily Mortimer
Senaryo : Sally Potter
Yapımcı : Robert Halmi Jr., Kurban Kassam
Konu : Muhalefet partisinde siyaset hayatını sürdüren Janet (Kristin Scott Thomas), yeni ve önemli bir göreve getirilmesi şerefine sadece en yakın arkadaşlarının çağrılı olduğu bir parti düzenler. Davetli herkesle birlikte Janet da çok neşelidir, ancak eşi Bill'in (Timothy Spall) yaptığı hiç beklenmedik açıklama, herkesin şoke olmasına ve partinin çığrından çıkmasına neden olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎