A Star Is Born | 2018

Bradley Cooper oynar da Serap izlemez mi bu filme dair kuracağım ilk cümle olmalıydı. Bu yüzden filmle ilgili herkese özrü bir borç bilirim. Filme dönecek olursak 1954'te çekilmiş ve bu filmin senaryosu da 54'teki filmden uyarlanmış. Bana da geçtiğimiz yıllarda Çağan Irmak tarafından çekilmiş Unutursam Fısılda'yı anımsattı yer yer. Tanınmamış güzel sesli bir kız, besteler yapan müzisyen çocuk. Kızın, zamanla çocuğun önüne geçmesi ve müziğinin farklılaşması gibi detaylar Unutursam Fısılda filmini düşündürdü bana. Daha fazla spoiler saçmadan detaylara geçeyim en temizi. Başlıyorum!
Bradley Cooper'ın ilk yönetmenlik deneyimi. Hem yönetmiş hem de oynamış. Yanına da esas kız olarak müthiş sesiyle Lady Gaga'yı almış, ne de güzel yapmış! Müzikal açıdan Bohemian Rhapsody'den sonra doyurucu bir film daha. Özellikle birlikte söyledikleri Shallow, Gaga'nın yalnız söylediği Always Remember Us This Way ve Bradley'nin yalnız söylediği Maybe It's Time şarkıları çok iyiydi. Fakat Gaga La Vie En Rose'u kotaramamış. Fransızcada öyle bastıra bastıra RRRRose demezsin be ablası. O r harfinin kaybolması lazım. En azından benim gözümde öyle. Ben kim miyim? Hiç kimse aslında evet. Fakat tık diye kaldım işte orada. Oyunculuklara edecek lafım yok. Lady Gaga'nın performansı beklentimin üzerindeydi. Çünkü pek beklentim yoktu. Bradley'nin ise sesi beklentimin üzerindeydi gerçek bir rocker gibi geldi bana. Sırıtmıyordu kesinlikle. Yine de benim için hafta sonu ayaklarımı uzatıp bilgisayarı televizyona bağlayıp izlemelik bir filmden öteye geçemedi. Derinliği yok çünkü. Bir sanatçı olmadığım için bana uzak bir dünya belki de. Zira içine çekip alamadı beni. Biraz sığ kaldı açıkçası. Shallow dışında adaylığı olmazsa şaşırmazdım ama en iyi şarkı başta olmak üzere, en iyi film, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi uyarlama senaryo, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi sinematografi, en iyi ses miksajı dallarında aday gösterildi (OHA). İzlemezseniz bir kaybınız yok kategorisindedir gözümde ki adaylıklara bakınca benim filmden anlamadığım anlamı da çıkabilir, kabulümdür. Fragman ve bilgilerle bağlıyorum. 

Vizyon tarihi: 19 Ekim 2018
Süre: 2s 16dk
Yönetmen: Bradley Cooper
Senaryo: Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters (Moss Hart - Orijinal)
Oyuncular: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Andrew Dice Clay, Rafi Gavron, Michael Harney
Tür: Dram, Romantik
Ülke: ABD

Konu: Bir Yıldız Doğuyor, yetenekli ancak bilinmeyen Ally'yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine'i konu alıyor. Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin farkedilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack Ally'yi şöhrete kavuşturduktan kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Jack, Ally'nin kariyerinin hızla kendisininkini gölgede bıraktığını fark eder. Kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışan Jack bu süreçte içsel şeytanlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. İkilinin kariyerlerindeki ayrım büyüdükçe, ilişkileri de hasar almaya başlar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎