The Truth About The Harry Quebert Affair

Patrick Dempsey, Grey's Anatomy'den ayrıldıktan sonra yeni bir dizide oynayınca izlemek istedim. Başlığın tamamı dizinin adı, evet. Dizi çok satan bir kitaptan uyarlama. Aşağı yukarı 40-50 dakika arası 10 bölümden ibaret. Son birkaç senenin en kıyıda köşede kalmış işlerinden biri olduğunu düşünüyorum şahsen. Çünkü son bölüme kadar sürekli ters köşeye düşüren, sürükleyiciliğin bir an bile eksik kalmadığı, heyecanla bir çırpıda biten bir iş olmuş. Öyleyse biraz detaya gireceğim bu noktadan itibaren. Yazının devamında spoiler olmayacak, buyursunlar.
Dizide Patrick Dempsey, Harry Quebert rolünde. Kendisi çok satan bir kitaba sahip. Sonradan da üniversitede profesör olarak görev alıyor. Öğrencilerinden Marcus, Harry'i rol model olarak alan bir yazar adayı. İlham almak için Harry'nin yaşadığı sahil kasabasına geliyor. Fakat Harry, 30 yıl önce işlenmiş 15 yaşında bir kızın cinayetinden suçlanarak tutuklanır. Marcus, Harry'nin cinayet işleyecek biri olmadığını düşündüğünden hocasının suçsuzluğunu ispat etmeye çalışır. Bu noktadan sonra söyleyeceğim her şey sanıyorum spoiler olacak, bu yüzden dizinin konusu mevzusunu burada bitiriyorum.

Dizinin konu örgüsü, oyunculuklar ve bilhassa 10. bölüm şahane. Öyle bir final bölümü yapılmış ki hiçbir nokta gölgede kalmıyor. Önceki 9 bölümde birbirine sokulan ne kadar kördüğüm varsa hepsi kristal berraklıkta çözülüyor ve derin bir oh çektiriyor insana. Yine de finali izledikten sonra yaşananlar karşısında üzülmekten alamıyorsunuz kendinizi. Filmle ilgili kafamdaki tek soru işareti öldürülen kızın yaşı. Nola, 15 yaşında ama Harry ile birbirlerini seviyorlar. Harry'nin de 35+ olduğunu düşününce arka planımda pedofili lambaları yanıp söndü sürekli. Ve açıkçası diziye dair başka hiçbir kusur bulamıyorum, o kadar mükemmeldi. Bugün cumartesi, hemen şimdi başlasanız pazartesi olmadan bitirirsiniz muhtemelen. Bence ıskalamayın bu diziyi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎