Yaz

Sezen Aksu'nun en sevdiğim şarkılarından birisidir. İnce ince işlenmiş sözleriyle net bir Sezen Aksu şarkısıdır aslında. Şarkının benim için en dantel kısmı "söz, hiç incitmem, ipek şal gibi akarım omuzlarından" satırı. Bi insanın karşısındakini bu kadar yumuşacık sevebilmesi mümkün görünmese de olsun, aşk şarkılarda güzel.
Yazının ana teması yaz, sıcaklar ve benim sıcaklarla geçinişimle alakalıydı ama başlıktan yaz diye girince malum şarkıyı anmadan geçemedim ki. Bu yaz neler yaptım, yapıyorum, yapacağım isimli çalışmam başlıyor!
Neler yaptım? 
Yazın ilk ayı çalışarak geçti. Ye, iç, yat, gez, işe git, goygoy yap ve sevgiliden ayrıl ilk ayın özeti.

Neler yapıyorum?
Ramazan ayı malum. Daha anlayışlı, daha güler yüzlü fakat her zamankinden daha sıcağım. Günde 3 şişe buz içmeden uyuyamayan ben, Serap, 17 saati susuz geçiriyorum. Nefsime atılmış tokatın büyüklüğüne bakın. Bir de mümkün mertebe kuru kalamıyorum. Günde minimum 5 kere başımı suyun altına sokmak suretiyle ıslanıyorum. O su boynuma, kollarıma ve bacaklarıma damladıkça mutlu olabilen bi insanım (yazar burada küçük şeylerden mutlu olurum subliminali veriyor).

Neler yapacağım? 
Ramazan bitince çalışmaya, yemeye, içmeye devam edeceğim. Sonra kısacık bi tatil istiyorum. Dalgalardan başka bişey girmesin kulaklarıma, tenime tek değen deniz suyu olsun. Sabahın köründe kalkayım. Ramazanda 2'ye düşürdüğüm öğün sayısı yeniden 9'a çıksın (öyle bakmayın deniz, açık hava falan insanın iştahını artırıyor). 

Hep derim; ben ortalama bir insanım. Hayatımın her döneminde öyle oldum. Deli gibi marka takıntılarım olmadı. Pembeyi sevdim. Tatil köyleri yerine günlük kirasını verdiğimiz, denize yakınlığı yürüme mesafesinde olan o evleri sevdim. Bi adam sevdim, vazgeçmek zorunda bırakıldım (ki konumuz bu değildi). Bugünlerde de yeni bir dizi seviyorum. Blogda hangi diziyi tanıtsam bittiğinden dolayı tanıtım yok. Sadece isim ve tarih veriyorum; pazartesi, 21.00, Kanal D, Ulan İstanbul. Gülmeli eğlenmeli dizi seviyorsanız kaçırmayın. Yaz dizisi dediğin böyle olur, goygoyu bol, neşesi yerinde, biraz da aşk kırıntılı.

Gözümüzün bebeği Kardeş Payımısss da her perşembe hiçbirimizin tahmin edemeyeceği saatlerde Star'da!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎