Hep sonradan...

Çok affedersiniz durduk yere adamın ağzına sıçan şarkılar diye bir liste yapılsa, bu şarkıyı üst sıralara yazmayan henüz olgunlaşmamıştır. 
Şarkının sözleri herkesin canını yakacak kadar sığ değil çünkü. Belli bir hamlık, pişmişlik ve yanmışlık evresi geçirmiş olmanız gerekiyor.
"Ne sen leylasın, ne ben mecnun" der şarkı. Giden her sevgilinin ardından değilse de gidişi hakikaten üzenlerin ardından söylendiği zaman bünyede "artık sen de herkes gibisin" etkisi bırakır ki, kaldırması zordur. Gerçektir çünkü sözler. "Kederli bir akşam içmiştir" şair, sevgilinin güzelliği, hissedilen aşk, dünya bi yana sen bi yana kafası "hep bundandır".
"Ne sen bulutsun, ne ben yağmur" geçer şarkının ikinci dönüşünde. Doğru çünkü, çünkü çok gerçek. Çünkü yıllar yılı bizi dört koldan romantizmle istila ederek kafamıza sokulan şeyler doğru değil. Çünkü "böyle şeyler sadece filmlerde olur canım" dedirtir insana yaşamak istediklerini düşünürken.
Şarkının enfes sözleri Ali Çınar'a ait. Zamanında Ahmet Kaya söylemiş, bugünlerde Mehmet Erdem o buğulu sesiyle kalpte tam dokunması gereken yere dokunuyor. Kahretsin tüm mantıklı olaylar diye düşündürüyor gereksiz yere. 
Video ve şarkının şahane sözleri yazının devamında. 



Ne sen leyla' sın ne de ben mecnun
Ne sen yorgun ne de ben yorgun
Kederli bir akşam içmişiz sarhoşuz hepsi bu
Hep sonradan gelir aklım başıma hep sonradan sonradan
Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan
Ne sen bulutsun ne de ben yağmur
Ne sen mağrur ne de ben mağrur
Hüzünlü bir akşam susmuşuz durgunuz hepsi bu
Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan, sonradan
Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎