Yabancı dizilerin yeni sezon yayın tarihleri

Canım Kardeş Payı'nın sezon finali yapacağını büyük bir kederle öğrenmiş bulunmaktayım. Daha önce de dediğim gibi bu adamların yaptıkları işlere Selçuk Aydemir (yönetmenleri) benim kadar inanmıyor, bağlanmıyordur, net. Hayır herhangi bir komisyonum yok. Evet bazı sorunlarım var. İstedim ki Kardeş Payı'na veda ederken severek izlediğimiz yabancı dizilerin yeni sezonlarına bi göz kırpalım. Blogda sevdiğim dizileri tanıttığım zaman diziye uğursuz geldiğime dair bir batıl inancım var. Ama Kardeş Payı'nın da bi şekilde blogda geçmesi lazım. Bu vesileyle yukarıdaki fotoğrafla sizi gülümsetiyor ve yabancı dizilere geçiyorum.

The Big Bang Theory; 22 Eylülü 23 Eylüle bağlayan gecede 2 yeni bölümüyle 8. sezonun başlangıcını yapacak dizi. 10. sezonun onayını almasının ardından yazarların yaratıcılık konusunda yaşayacağı düşünülen problemler tartışıladursun, diziyle ilgili beni en çok heyecanlandıran spoiler Lisa Kudrow'a teklif götürülmesi. Geçtiğimiz sezonun son bölümlerinde Leonard ile Penny'nin nişanlandığını hatırlıyoruz. Lisa Kudrow için Penny'nin annesi olabilir dedikodusu dönüyor ki, ciddi bir Friends hayranı olarak kendisini dizide görmekten mutluluk duyarım. Sheldon'ın dönüp dönmeyeceği de ciddi ciddi tartışılıyor. Şahsi kanaatim makul düşünürsek dizinin lokomotifi olan Sheldon karakteri elbette geri dönecektir. Bir röportajında Jim Parsons'a peki Amy ile durum nedir diye sormuşlar. O da artık yatak odası mı olur nikah masası mı bilmiyorum, en iyisini yazarlar bilir diye vermiş ara gazını.

Sherlock; dizinin yeni bölümü için dönen tarih Aralık 2015. Evet yanlış okumadınız, daha 1.5 seneden fazla vakit var. Peki ben çılgın mıyım 1.5 sene öncesinden spoiler veriyorum? Hayır efendim ne alakası var? Dizimizin Watson'ı Martin Freeman verdiği bir röportajda, 2015 yılbaşısında özel bir Sherlock bölümü ile dönebiliriz diyor. 1.5 sene beklemek istemeyen bünyelere su serpiyor bu açıklamasıyla. Bölümle ilgili verilen anekdot ise şu "Sherlock hayatının en büyük gizemi ile karşı karşıyadır, Moriarty'nin tüm ekranlarda ne işi var?" Kötü haberse aslında Muhteşem Yüzyıl izleyenlerin Pargalı İbrahim'in ya da Şehzade Mustafa'nın ölümüne üzülmesi gibi absürt olacak. Sherlock hikayelerinin orjinalinde de Watson evlenir buraya kadar her şey normal. Ama daha sonra evliliğinin sefasını süremeden Mary'i kaybeder. Buna da dikkat çekmiş Freeman. Bir noktada Mary'nin ölmesi gerekir Conan Doyle'un hikayelerine sadık kalıyoruz sonuçta diyerek. Heyecanla bekliyorum.

Person of Interest; Dizi 23 Eylülü 24 Eylüle bağlayan gece tek bölümle karşımızda olacak. Her ne kadar Carter öldüğünden beri izlediğim bölümlerin %80'inden keyif almasam da, başladığım dizileri yarım bırakmaktan hoşlanmadığım için izlemeye de devam ediyorum. Son bölümde ekip farklı kimliklerle farklı yerlere giderek yeni hayatlarını yaşamaya başlayacaklardı. Dizinin starı Jim Caviezel der ki, ekip daha güçlü olmak için bir süre farklı hayatlar yaşayacak. Bu dönemde Root da ekibi hayatta tutup makineyi güçlendirmek ve samaritan'dan daha güçlü kılmak için çalışacak. 

The Newsroom; Öncelikle şunu söyleyeyim dizinin son sezonu ve yalnızca 6 bölüm yayınlanacağı haberi dönüyor. 3. sezonun açıklanan yayın tarihi 25 Temmuzdu. Gel gelelim vazgeçmiş olacaklar ki 2014 sonbaharında başlayacak gibi ucu açık bir ifade var. 1 Eylül de olabilir, 30 Kasım da. Oyuncuların twitlerinden gördüğüm kadarıyla dizinin son bölümü dahil 3. sezonun tamamı çekildi. Sır gibi saklanan finalle ilgili verilen tek ipucu da dizinin mutlu son ile biteceği. Kısacık süren ama gerçek bir renk olan, tek bir boşluk olmadan müthiş temposuyla insanı kendine bağlayan Newsroom, izlediğim en özel dizilerden birisi olarak kalacak.

Şimdilik bu kadar, yeni diziler ve spoilerlar buraya gelmeye devam edecek. Benden ayrılmayın o.O

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎