Oscar 2015

Filmlerin tamamını yine izleyememekle birlikte izlediklerimin arasından gayet net seçimlerim var. Her sene olduğu gibi bu sene de oscara saatler kala kazanmasını umduklarım, kazanacaklarını düşündüklerim listemle buralarda olacağım. Öyleyse let the fun begin! Başlıyorum.
EN İYİ FİLM:
Adaylar: American Sniper, Birdman, Boyhood, Selma, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game, The Theory Of Everything ve Whiplash.
Kazanmasını istediğim: The Grand Budapest Hotel veya Whiplash ikilisinin ikisi de beni mutlu eder. Budapest Hotel'e daha yakınım.
Kazanacağını düşündüğüm: Boyhood.

EN İYİ ERKEK OYUNCU:
Adaylar: Steve Carell (Foxcatcher), Bradley Cooper (American Sniper), Benedict Cumberbatch (The Imitation Game), Michael Keaton (Birdman), Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
Kazanmasını istediğim: Bittabi gönlümün Sherlock'u Benedict Cumberbatch.
Kazanacağını düşündüğüm: Michael Keaton.

EN İYİ KADIN OYUNCU:
Adaylar: Marion Cotillard (Two Days, One Night), Rosamund Pike (Gone Girl), Felicity Jones (The Theory of Everything), Reese Witherspoon, Julianne Moore (Still Alice).
Kazanmasını istediğim: Marion Cotillard, tamamen duygusal. Kendisini tüm kalbimle beğeniyorum.
Kazanacağını düşündüğüm: Rosamund Pike, kanımı donduran soğukkanlılığıyla Amazing Amy karakterini canlandırdı ya, tüm dönemlerin oscarını kendisine verseler, şaşırmam.

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU:
Adaylar: Robert Duvall (The Judge), Mark Ruffalo (Foxcatcher), Ethan Hawke (Boyhood), J.K.Simmons (Whiplash), Edward Norton (Birdman)
Kazanmasını İstediğim: J.K.Simmons. Whiplash'taki ruh hastası öğretmen edasını unutmam çok zor. Kelinden öpüyorum kendisini.
Kazanacağını düşündüğüm: Edward Norton. Hem Birdman'de hem de The Grand Budapest Hotel'de yan rolde olmasına rağmen fark yarattı. Ödüle yürüyecektir.

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU:
Adaylar: Patricia Arquette (Boyhood), Emma Stone (Birdman), Laura Dern (Wild), Meryl Streep (Into the Woods), Keira Knightley (The Imitation Game)
Kazanmasını istediğim: Keira Knightley. Tıpkı Marion gibi Keira'nın da büyük hayranıyım. Kazansın.
Kazanacağını düşündüğüm: Meryl Streep. Ortada bir oscar varsa Meryl teyzemiz götürür beyler, dağılalım. Oscar söz konusuysa, in Meryl we trust durumu var maalesef. sbt. :(

EN İYİ ANİMASYON:
Adaylar: Big Hero 6, Song Of The Sea, The Boxtrolls, The Tale Of The Princess Kaguya, How To Train Your Dragon 2
Kazanmasını istediğim: How To Train Your Dragon 2 
Kazanacağını düşündüğüm: How To Train Your Dragon 2. Sebep yok, animasyonların hiçbirini izlemedim :/

EN İYİ KOSTÜM
Adaylar: The Grand Budapest Hotel, Inherent Vice, Into The Woods, Maleficent, Mr. Turner.
Kazanmasını istediğim: The Grand Budapest Hotel
Kazanacağını düşündüğüm: The Grand Budapest Hotel. Sanırım adaylıklar arasında en güçlü oldukları bu. Umarım alırlar.

EN İYİ UYARLAMA SENARYO
Adaylar: American Sniper, The Imitaton Game, Inherent Vice, The Theory Of Everything, Whiplash.
Kazanmasını istediğim: Whiplash.
Kazanacağını düşündüğüm: American Sniper. Film bence gayet vasat ama Irak Savaşı, Bin Ladin falan muhabbetleri yüzünden Bradley'ciğimin Sniper'ı olacaktır.

EN İYİ ORİJİNAL SENARYO 
Adaylar: Birdman, Boyhood, Foxcatcher, Nightcrawler, The Grand Budapest Hotel.
Kazanmasını istediğim: The Grand Budapest Hotel.
Kazanacağını düşündüğüm: Maalesef Boyhood. İzlediğim en overrated filmlerden birisi. Gerçek zamanlı çekilmesinin dışında bir numarasını göremedim. Üzgünüm.

EN İYİ YÖNETMEN
Adaylar: Inarritu (Birdman), Richard Linklater (Boyhood), Bennett Miller (Foxcatcher), Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel), Morten Tyldum (The Imitation Game)
Kazanmasını istediğim: Wes Anderson. Evet Grand Budapest'e gönülden bağlıyım.
Kazanacağını düşündüğüm: Richard Linklater -_- 

Birkaç adaylığı atladım ve birçok filmi maalesef yetiştiremedim. Tüm adaylıklar dışında en çok merak ettiğim filmler sıralaması ise: The Theory Of Everything>The Imitation Game>Birdman. Herkese iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎