Ekşın! Sıla - Mabel Matiz Konseri

Haftalar öncesinden abişle çene çalarken "ya bi Sıla konseri denk gelse de gitsek" diye konuştuk. Biletix'i açtık. Ta taaa Sıla, Armada Open Fest 2015 kapsamında 4 Ekim'de Ankara'ya geliyordu. Bileti tabii ki aldık. Ölmeden Sıla'yı dünya gözüyle görelim istedik. Öncesinde Mabel Matiz de vardı ama olsun bir saatlik Matiz konserinden sonra 2 saat boyunca Sıla dinleyebilecektik.
Bilette konserin 16.00'da başlayacağı yazıyordu. Biraz bu durumdan işkillenmiş olsak da 3 civarı evden çıkıp 10 dakika kala Armada'ya vardık. Henüz ışıklandırmaların hazırlandığını görünce Armada'nın yaptığı çakallığı fark ettik. Sonradan Matiz de kendisine verilen başlama saatinin 19.30 olduğunu söyleyince uyandık duruma. Meğer bunlar millet erkenden gelsin de 3 saat mağazalarda oyalansın ve para harcasın diye yapmışlar. Haklı da çıktılar. Zira abimler çocuklar için kırtasiye alışverişi yaptı. "Armada'da kırtasiye alışverişi" Ankara'da yaşayanlar bilir, yan yana gelince bayaaa oksimoron bi ifade bu. Şöyle açıklayayım, Armada Ankara'nın en pahalı alışveriş merkezlerindendir, bulunduğu mevki itibariyle de kaymak tabakanın yaşadığı semtlere daha yakındır. Yani gidip defter kabı almak için ideal mekan değil. Neyse, alışverişi yaptık, üzerine tüm mağazaları evet TÜM MAĞAZALARI dolaştık, üzerine bir şeyler atıştırdık anca saat 7 oldu. 

Konser alanına geçtik ve ilk olarak Matiz çıktı. En yumuşak şekilde söylemem gerekirse, bu çocuğun sesi fazla melodik. Şarkıda müziğin içine karışıyor ve ben bu çocuğun söylediği şarkılarda kurduğu cümleleri anlayamıyorum. Şarkıların sözlerinin neredeyse tamamını anlamadan saat 9'a kadar falan söyledi. Buraya bir dipnot ekleyeyim, yaptığı Sezen Aksu potporisi harikaydı! Nazan Öncel'in Bir Hadise Var şarkısının da kendisine çok yakıştığını söylemeden geçmeyeceğim. Son olarak tam 19.30'da başlayıp tam 21.00'de bitirmiş olması kendisinin dakikliğini gösterir ki bu güzel bir özellik.

Sonra müthiş sahnesiyle o kadın geldi. Orkestrasından tut da ışıklandırmasına kadar sahnede "sanatçı" olduğunu anlarsınız. Bir saniye bile oturmadan, bir saniye bile gözümü ondan alamadan izledim. Kadınlar bilir bazen birbirimizi çekemediğimiz anlar olur. Sıla'yı kıskanamıyorsunuz bile. O kadar şahane ki ancak hayran olunur. Reverans ile başlayıp bazen tempoyu düşürüp bazen artıran ama bunu kurduğu bağı hiç koparmadan yapabilen ve seyircisini her an yakalayabilen bir konserdi. Sıla konserde iki kıyafet kullandı birisi yukarıdaki siyah ceket pantolon ikilisinden oluşurken diğeri sahneye ilk çıktığı kıyafetti ve kahverengi bir ceketle kot pantolondan oluşuyordu. Sade şıklığı ve tüm kusursuzluğu ile sahneyi doldurdu. Bir ara Sıla sahneden indi ve 3 vokali şarkı söyledi. Kadın vokalinin şarkısı bana biraz sıradan gelmiş olsa da iki erkek vokalinden birisi ben de özledimi diğeri ise koyver kendini şarkısını söyledi. 

Sıla bir ara Aslan Gibi, Cebren ve Hile ile, Boş Yere ve Cam şarkıları ile nefis bir potpori yaptı ki hoplaya zıplaya dans ederek söyledik. Gençler sağ olsun o anları çekmiş ve youtube'a da yüklemiş. Birçok video var aslında kesinlikle tavsiye ediyorum izlemenizi. Potpori videosuyla bitiriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎