Bir Uyuyup Uyanalım | İrfan Değirmenci

Sondan başlayayım, kitabın arka kapağı nefis. İrfan diyor ki; "uykunuz geldiği anda, hiç çekinmeyin, kitabı bir kenara koyup gözlerinizi yumun. bir uyuyup uyanalım, her şey daha güzel olacak, biliyorum. İrfan Değirmenci. Eski bir televizyoncu" çoğiyi değil mi?

Bazı adamlar vardır, görünce mutlu olursunuz. İrfan Değirmenci benim için böyle adamlardan biri. Kanal D'de sabah haberleri yaparken Ankara'dayken de Konya'ya geldikten sonra da 10 dakika, 15 dakika da olsa izlemeden çıkmazdım. Sonra sırf siyasal görüşünü açıkladı diye yaptığı işle ilişiği kesildi. Herkesin bir siyasal görüşü var ve eğer demokrasiden bahsediliyorsa bunun da olması gerekiyor. Ama insanlar karşıt görüşlü diye, senden değil diye onu ekmeğinden ediyorsan orada bi dur denmesi lazım. 

Neyse gelelim kitaba. Kitap çok yakın geçmişte olan olayları 7 kişilik bir grup üzerinden anlatıyor. Son zamanlardaki kokuşmuşluğu, ülkedeki nefreti, insanların ne kadar değiştiğini, görmek istemediğimiz ne varsa onu anlatıyor. Keşke bu bölünme hiç olmasa. İnsanlar biraz kendi işlerine baksa milletin hayatına burun sokana kadar. Keşke ülkece futbol, basketbol, film, dizi konusunda falan değil de hayatlarımız konusunda da bütünleşebilsek. İnsanlar birbirinin tercihlerine saygı duymayı öğrenebilse... Kitap nefis akıyor. Hemen hemen 500 sayfalık kitabı 1 hafta gibi bir sürede bitirdim. İnkilap Yayınlarından çıkan 496 sayfalık kitabın satış fiyatı 26 TL. Okuyun. İnsanların ekmeğine engel olanlara inat okuyun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎