Away

Hillary Swank'i blogumun sağ tarafında da gördüğünüz Ps: I Love You filminden bu yana takip etmeye çalışır ve de çok severim. Netflix için bir "uzay" dizisi çektiğini gördüğümde, hemen izlemek istedim. İkinci sezona uzayacak diye de bittikten sonra yazmadım bloga. Fakat hafta sonu yaptığım okumalarda, araştırmalarımda dizinin ikinci sezonunun maalesef iptal edildiğini gördüm ve hemen konuşmamız lazım diye geldim buraya. Hadi başlayalım.
 
Dizi Netflix'te, 1 sezondan ve 10 bölümden oluşuyor. Her bölüm yaklaşık 50-55 dakika arası sürüyor. Hikaye özetle şu; NASA tarafından görevlendirilen 5 kişilik bir astronot ekibi var. Bu ekibin görevi önce Ay'a oradan da Mars'a gitmek. Normalde buraya kadar bilimkurgu gibi görünüyor dizi ve ben kurgulanmış bilimden çok hoşlanan bir insan değilim. Beni ilgilendiren kısım tam da burada başlıyor. Dizinin drama yönü biraz daha ağır basıyor. Astronotların aileleri de dahil diziye. Kiminin eşi, kiminin torunu, kiminin ailesinin zincir gibi ayağına dolanması, kiminin tam aksine ailesiz olması birer handikap. Aslında diziyi izlerken kafamda şu cümle yandı durdu; ailelerimizi çok seviyoruz, kabul. Fakat Mars'a ayak basan ilk insanlardan biri olmak ile ailemiz arasında kalmayalım bir zahmet. Dizinin bir bölümü bu fikir üzerine kurulu zira. Geride kalmak mı yoksa tüm ömrümüz boyunca hayalimizi kurduğumuz başarıyı yakalamak mı daha mühim sorusunu sormamalıyız bence. Diziyi izlerken gerçekten bunu düşünüyor olmak bile beni çok sinirlendirdi.

Spoiler verip bozmak istemiyorum fakat biraz sonra kuracağım cümleyi spoil etmeden nasıl anlatacağım bilemiyorum şu an... Şöyle diyeyim öyleyse, dizinin ikinci sezonunda konu kıtlığı çekileceğini öngörüyordum. Öte yandan bitmemesi için de sebeplerim vardı zira sonuca bağlanmamış bazı konular da mevcuttu. Fakat son sahnede verilen fotoğraf karesi kalbimi eritti. Bir önceki paragrafın üzerinde gördüğünüz gifte de dendiği gibi sınırlar aslında yok, olmamalı. Vatan dediğin kara parçasından ibaret. Önemli olan sevdiğimiz insanlar, ideallerimiz, barış içinde yaşayabilmek. Bilimkurgu istiyorsanız bu diziden uzak durun çünkü bazı yerlerde bilimle alakası kalmıyor dizinin. Boşluklar var olay örgüsündeki mantıksal durumda. Fakat benim bilimle kurguyla alakam yok güzel bir drama izlemek istiyorum derseniz adamınız bu dizi. Zaten dediğim gibi 10 bölüm, keyifle akıp gidiyor. İkinci sezonu iptal edildi yönünde okuduğum makaleler yalanlanırsa ve ikinci sezon gelirse, yine buralarda buluşmak üzere, iyi seyirler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎