Uysallar

 

Ben bu diziyi izlemeyi bir süre erteledim. Çünkü böyle herkesin izlediği şeyi izlemek, herkesin konuştuğu şeyi konuşmak falan bu ara beni biraz rahatsız ediyor. Bunu nereye bağlayacağım? Tabii ki Uysallar'ın konusuna. Bitirdim diziyi birkaç gün de geçti üzerinden, dedim ki biraz çene çalarım bu konuda. Bakalım neler çıkacak?!

Diziyi izlememe sebeplerimin arasında dizinin konusuyla bir gönül bağı kuramayacak olmam vardı sanırım. Spoiler vermek değil, dizinin konusunu anlatıyorum sonraki cümlelerde. Dizide plazada çalışan insanlar var, rezidansta yaşayan bir aile var, Uysallar da o aile işte, punk müzik var (ben hayatımın bir döneminde rock bile dinleyemedim, halen hard rock dinleyemem) diye uzayıp gidiyor liste. Merak etme sebebim ise Haluk Bilginer ile Uğur Yücel'i bir daha dünya gözüyle nerede izleyebilirim ki? Bir de Öner Erkan'ı çok severim. Bence underrated kelimesinin Türkçe karşılığıdır kendisi. Bu diziyi izledikten sonra bir kez daha emin oldum buna. Bir de Onur Saylak var tabii. Biliyorsunuz hala açık ara en favorim olan Şahsiyet de kendisinin eseriydi. Onur ve Hakan Günday'ın. Şimdi Uysallar'da yeniden birlikte çalışmışlar. Ilgıt ılgıt kalite akıyor diziden.

Biraz detay vermemiz gerekirse dizi Netflix'te, 8 bölümden oluşan bir sezonu var. Dizilerin her bölümü yaklaşık 40-45 dakika arası sürüyor. Başrollerinde Öner Erkan (Uysallar ailesinin beyi), Songül Öden (Uysallar ailesinin hanımı), Haluk Bilginer (Öner'in oynadığı karakter ile birlikte çalışan bir nevi bürokrat), Uğur Yücel (Öner'in oynadığı karakterin babası) ve görsel bir zevk olan Serkan Altunorak (artık yaşlansan mı be adam?!) oyuncular arasında. Diziye adapte olmakta epey zorlandım, sırf merakımdan kastırdım bitirmek için. Ama son 2-3 bölümde eğlendiğimi itiraf etmem gerekiyor bu noktada. Dizideki konuların gelişimi ve olay örgüsü nefisti. Özellikle yapılan göndermeler ve verilmek istenen mesajlar çarpıcıydı. Sırf bir şeyleri böyle cesurca anlatabiliyor olmak için bile dijitaldeki işleri desteklemek lazım. Son olarak bu diziyi sevmek için hayatla bir derdinizin olması lazım. Ben biraz önyargılı yaklaştım izlemeden önce. Öyle bakmamak lazım. Biraz önyargıların üzerine gitmek lazım. Bu diziden de çıkardığım alt metin bu oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎