The Hunger Games ~ Açlık Oyunları | 2012

Kitap serisi dünyanın birçok yerinde bu kadar ses getiren bir iş olunca beklenti büyüyor ister istemez. Ama önümüzde Alacakaranlık gibi bir seri var ki gelmiş geçmiş en çok satan kitaplar arasında yer alıyor. Fakat kitapların konusuna aç bak, vampirli kurtlu bir aşk hikayesi. Anlatanın üslubu istediği kadar kuvvetli olsun yine bu olayın dışına çıkamıyor ve başka gözle bakamıyorsunuz. Açlık Oyunları da maalesef aynı fikri edindirdi bana. Serisini edinip okumayı düşünmüştüm film ilk çıktığı dönemde iyi ki önce filmi izlemişim de kitabını almamışım. Filmi şöyle bir özet geçeyim aradan çıksın. 

Film için tek bir kelimeyle yorum yapmam gerekseydi o kelime sürprizsiz olurdu. Filmin baş karakteri Katniss'i çözünce ki bu da filmin maksimum ilk 15 dakikasında gerçekleşmiş oluyor, filmin nasıl ilerleyeceğini nasıl sona ereceğini bilmek zor olmadı. Zamanın birinde 12 ayrı bölüm varmış ve o bölümleri yöneten de Capitol diye bir yer. Capitol'de bu 12 mıntıkadan seçilen biri kız biri erkek olan ikişerli gruplar senede bir defa savaştırılır ve bu savaş da tüm mıntıkalara canlı olarak yayınlanırmış. Bir nevi "burası survivor burada her şey gerçek!" durumu yani. Kura yöntemiyle seçilen 24 gençten Katniss ve Peeta filmin baş rolleri olarak 12. mıntıkadan geliyor Capitol'e. Diğer mıntıkalardan gelen gençlerle de simülasyon şeklinde hazırlanan bir ormanlık alana bırakılıp birbirleriyle savaştırılıyorlar. Böyle absürt karakterler de oturup bunu izliyor. Öyle bir şeyler işte. Film boyunca başroldeki kızın Bridget Jones'a benzediğini düşündüm durdum. Daha fazla yermeyeyim madem de sevenleri laf etmesin arkamdan. Ben ettim siz etmeyin. Ama izlemek isteyenlere de iyi seyirler dilerim. Bilgiler ve fragmanla noktayı koyuyorum.
IMDB Puanı: 7.6/10
Yapım: 2012 - ABD
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Dram, Fantastik, Gerilim, Gizem, Macera, Romantik, Psikolojik, Gençlik
Süre: 142 dakika
Yönetmen: Gary Ross
Oyuncular: Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Isabelle Fuhrman, Woody Harrelson, Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Wes Bentley, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Alexander Ludwig,
Müzisyen : Danny Elfman, James Newton Howard, T-Bone Burnett
Görüntü Y.: Tom Stern
Senaryo: Billy Ray Cyrus, Suzanne Collins
Senaryo (Kitap): Suzanne Collins
Yapımcı: Suzanne Collins, Nina Jacobson, Bryan Unkeless, Robin Bissell, Jon Kilik, Aldric La'auli Porter

Konu: Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır.Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır.Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır.Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır.Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎