Last Forever ~ How I Met Your Mother

How I Met Your Mother'ı da bitirdik. Baştan sona güncel olarak takip ettiğim ilk diziydi Himym. Haftalardır ha bitti ha bitecek diye kendimi ne kadar şartlandırdıysam müthiş bir final ile karşı karşıya kalırız diye düşünüyordum. İtiraf etmek gerekirse aklıma kazınacak, her düşündüğümde gözlerimi dolduracak ve/veya gülümsetecek, duygusallaştığımda, izleyecek bir şey bulamadığımda açıp izleyeceğim bir final değildi. Bu açıdan hayal kırıklığıydı. Gel gelelim son iki bölümün akışı, geride bıraktığımız 9 sezonun enfes bi özeti gibiydi. Dilim şişti, uzuuun süredir yapmadığım şeyi yapıyor ve spoiler sekmesine geçiyorum. Yazının devamı ciddi şekilde spoiler içeriyor.
Dikkat tıklamak çok ağır spoiler'a maruz kalmak demektir.
Öncelikle canım Alyson Hannigan'a iki çift lafım var; çok sevgili Alyson, hepimiz biliyoruz ki, son bölümün tamamında gözlerinin dolu dolu olması LilyPad'in değil senin marifetin. Bunun için sonsuz teşekkürler. Zira, bu diziye bizim kadar senin de veda ediyor olmanı izlemek çok, çok, ÇOK özeldi. Şimdi dizinin finaline geçebilirim.


Dizi en başından beri Robin & Ted ilişkisi üzerine kuruluydu, kabul. 8.5 sezon boyunca Ted, Robin'den vazgeçmedi, kabul. Ama Friends benzeri diye eleştirilen dizi tıpkı Ross&Rachel kavuşması gibi Ted&Robin kavuşması ile bitmesi bence 9 sezonluk diziye olmadı. Benim hala içime sinmiyor. Robin'in tüm Barney olayından, onunla evlenip boşanmasından, ona deli gibi aşık olmasından sonra yeniden Ted'e dönmesi, hem de Ted "anne" ile birlikteyken onlara gıpta ile bakması ve "ben neyi kaçırmışım yææææ" kafasına ulaşması çok samimi gelmiyor bana. Ross hiçbir zaman Rachel için ikinci tercih olmadı mesela, madem kıyas yapıyoruz... Bu yüzden dizinin son sahnesi bence ı ıh ünleminden öteye geçemedi.


Finalde en çok şaşırdığım ve muhtemelen de en çok ağladığım yerler Barney'nin baba olduğu sahnelerdi. Dizinin ilk sezonlarını izleyen birine dizinin finalinde Barney'nin baba olacağını söylesek, ters köşenin en babası diye düşünür herhalde. Ben öyle düşünürdüm. Hatta sırf bu yüzden, acımasızca olacak belki ama, anne olamayacak Robin'in Barney ile mükemmel çift olabileceğini düşündüm. Kötü anlamda göründüğünün farkındayım, sadece ikisinin de o taraklarda bezi olmadığından böyle düşündüm.


Ve Tracy. 8. sezonun sonunda onu ilk kez gördüğümde, "bundan daha çirkinini bulamamışlar mı" verdiğim ilk tepkiydi. 9. sezon içinde hanım kızımıza kanım pek ısındı. Ona anne diyebilir miyim? Tamam ya vurmayın, kabul, kötüydü :( Ted'in ruh ikizi olmasından mıdır yoksa tüm o ilişkilerden sonra (öğlen resmi hesapta görmüştüm tam olarak 39 kadın, 6 ilişki ifadesi geçiyordu) durulabilecek tek kişiyi bulmasından mıdır bilmiyorum ama anneye gerçekten kanım çok ısındı. Barney'nin Nora'sından sonra dizide en büyük sempatimi kazanan karakter oldu (Lily kategori dışı, Robin'i artık sevmiyorum). Anneyi bu kadar sempatik bulmamın sebebi ölerek diziyi noktalaması da olabilir tabii. Tam bir geç bulduk çabuk kaybettik hikayesi değil de ne? :(


Son sözüm yukarıdaki gif aslında. 9 sezon iyisiyle kötüsüyle bir iş yaptınız, tamam. Ama böyle bitmemeliydi ya... Ted bu hikayeyi Robin'e kavuşmadan evvel, kavuşmak için anlatmamalıydı. Anneyle elele anlatmalıydı. Yada ille duygusal bi hikaye olacaksa ne bileyim Ted'i ölürken görmeliydik o şekilde anlatmalıydı. Bu arada 9 sene Ted'in gelecekteki sesini de son sahneden önce Ted'e monte etmemişler, dikkatten kaçmadı, ayık olun. Son şakanızı yaptınız cidden. Ayıp. 

Arşivlerde yerini almasa da, hafızalarımıza kazınmasa da, sevdik ve bitirdik. 
Ne de olsa "her canlı ölümü tadacaktır".

2 yorum:

Yazın bakalım 😎