Ekşın! Müfettişler

Şinasi Sahnesindeki Grönholm Metodu tecrübesinden sonra Küçük Tiyatroda Müfettişler'i izlemeye karar verdik. Oyun Melih Cevdet Anday'a ait, Anday'ın doğumunun 100. yılının anısına ilk kez Devlet Tiyatrolarında diye duyurulunca merak edip aldık biletleri. Öncelikle Küçük Tiyatronun hem izleyici potansiyeli hem de yapı ve görsel olarak o havayı çok güzel yarattığını düşünüyorum. 

Oyunun konusu özetle şöyle; bir çift var, evlerini satmaya karar veriyorlar. Çiftin yaşadıkları ciddi bir acı var ve bu acıyı geride bırakmak için evlerini satıp deniz kenarında bir ev almaya karar veriyorlar. Melih Cevdet'in bu noktadaki analizini takdir etmek mümkün. Şimdi etrafınızdaki insanlara sorsanız emeklilik hayaliniz nedir diye, çoğunluk "sahil kasabasına yerleşmek" olur sanırım. Yani kabul, biraz klişe ama kim istemez ki yahu? Denizi sevmeyen bir insan değilseniz elbette...  

Oyuna yönelik haddim olmadan getirmek istediğim bir minik eleştiri var. Oyun boyunca en çok aklımdan geçen şey niye bu kadar histerik olduğunu düşünmek oldu. Fazla coşkulu geldi bana şahsen. Çünkü çığlık çığlığaydı baş roldekiler. En önde olduğumuz için bize mi öyle geldi bilmiyorum ama yorgun hissettim çıkarken. Sürpriz ve duygusal sonu olmasaydı daha çok rahatsız edebilirdi bu durum ama sonunda hissettirdikleri yüzünden bile izlenir bu oyun. İzleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎