Erol Evgin | Altın Düetler

Efsaneleşmiş sanatçıların ölmeden önce yapması gerekenler listesinin bir numarasında bu albümler. Kayahan ve Orhan Gencebay'dan sonra Erol Evgin de bu albümü yapıp piyasaya sürmüş. Albümün düzenlemeleri İskender Paydaş'a ait. D&R'da CD fiyatı 19,90. Bir de güzellik yapıp plak halini de piyasaya sürmüşler. Plak fiyatı ise meraklısına 79,90'dan satışa sunulmuş durumda. Albümde yukarıda adını gördüğünüz memleketin en güzel sesli hatunları ile düetler yapıyor Erol Evgin. Albümü youtube üzerinden dinlemek için tıklayın. Peki kimlerle hangi şarkıları söylemiş, ben hangilerini beğendim? Hadi başlayalım!

Sevdan Olmasa - Hande Yener; Albümün ortalama performanslarından. Bir de albüm için fotoğraf çekilmiş yukarıda görüyorsunuz Allah aşkına Hande bu ne kılık kadın? 

Ateşle Oynama - Sıla; Sılacığım yine koymuş karakterini, nefis söylemiş. Ateşle Oynamanın sesine bu kadar yakışması beni çok şaşırttı niye bilmiyorum.

İşte Öyle Bir Şey - Emel Sayın; Sıla'nın performansı o kadar iyiydi ki Emel Sayın bir lokma gölgesinde kaldı benim gözümde (yazar burada Sıla'yı kayırıyor sanırım). Fakat ağzına sağlık, tek başına dinlenirse gerçekten etkileyici olmuş.

Ben İmkansız Aşklar İçin Yaratılmışım - Sezen Aksu; BİR ŞARKIYI DA BAŞARAMA BE KADIN! Nefis düzenleme, harika yorum. Albümün bireysel olarak açık ara en iyisi bence. Sezen Aksu o kadar iyi ki, Erol Evgin'in söylediği yerlerde araya girdi diye bayaaa kızdım (aha itiraf geldi). Değil 30, 50 yaşına da gelsem Sezen Aksu'yu her dinleyişimde duygulanacağım sanırım.

Aldım Başımı Gidiyorum - Candan Erçetin; Erol Evgin'in çok sevdiğim şarkılarından birisidir. Candan Erçetin'den ziyade ön plana çıkan Erol Evgin olmuş diğer yorumlardan farklı olarak. Güzeldi.

Söyle Canım - Aşkın Nur Yengi; En sevdiğim Erol Evgin şarkısı. Sezen Aksu'dan sonra albümün bireysel en iyi 2. yorumu. Aşkın Nur Yengi'yi müzikten uzaklaştıran Haluk Bilginer, yanacaksın!

Bir de Bana Sor - Nükhet Duru; Hande Yener gibi ortalama performanslardan. Beni çok etkilemedi. Diğer yorumların gölgesinde kaldı maalesef. 

Hep Böyle Kal - Zuhal Olcay; Allahtan yanılıp Yeşim Salkım ile söylememiş bu şarkıyı. Zuhal Olcay'ın o akıp giden sesi o kadar özel ki, beğenmemeye imkan yok. Düet performansı olarak albümün en iyisi. Buradan da bir Haluk Bilginer geçmişti değil mi? Evet.

Neydi O Yıllar - Şevval Sam; İtiraf etmem gerekirse ilk kez dinledim bu şarkısını Erol Evgin'in. Çok tatlı bir şarkıymış. Ben Erol Evgin şarkısıyım diye bağırıyor. Düet performansı olarak Hep Böyle Kaldan sonra 2. en iyiydi.

Rüya - Göksel; Rüyanın düzenlemesi çok iyiydi. Bu noktada da İskender Paydaş'ı alkışlamak gerekiyor. Albümün en iyilerindendi.

Genel anlamda fiyat/kalite performansı ile başarılı sayabileceğimiz bir iş olmuş. Fazıl Say'a inat, Sezen Aksu çok iyi değil mi ya? Dinleyin! Dinletin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎