Arif V 216 | 2018

Filme internette okuduğunuz ve/veya sağda solda bik bik konuşulan b*k püsür yorumlara aldırmayın. Kıyaslamayın. Beklentinizi arzın merkezine *filme gönderme* yükseltirseniz hiçbir şeyi beğenmez, hiçbir şeyden mutlu olamazsınız. Evet sosyal mesajı verip ablalık görevimi icra ettiğime göre filmin goygoyuna başlayabiliriz. 
En son söyleyeceğim şeyi en başta söylüyorum: film için efsane komikti, gülmekten koltuktan düştüm, ahuahuahahuah falan dersem çarpılırım. Çok kahkahalarla gülmedim. Öte yandan film efsaneydi. Göndermeleri çok ince ve başarılıydı. Seçilen karakterler ve çizilen profilleri nefisti. Karakterleri zaten tanıyoruz. Çok güldük bu karakterlere senelerce. Benim kendi hard diskimde Gora da Arog da var. Arif V 216'yı yıllarca beklemiş insanlar benim böyle bir beklentim yoktu. Çıkacağını duyduğumda Recep İvediği tahtından indireceğiz diyerek ver mehteri moduyla bekledim filmi. Dediğim gibi çok gülmedim, ama efsane filmdi Nasıl Cem Yılmaz olunur sorusunun cevabı şudur bence: filmde çok güldürmeyip filmi efsane yapmaktır. Nasıl başardı bilmiyorum. Fakat başarmış. 

💛
Genel beğeni Zeki Müren'i oynayan Çağlar Çorumlu üzerinden yürüyor. Çağlar Çorumlu çok iyi bir komedi oyuncusu ve bence bu dalda Engin Günaydın ile yarışır. Benim filmdeki favorim ise Mert Fırat'tı. Son zamanlarda bilhassa ergen hanım kızlarımız kendisini çok övüyor ben bunu yapmam diyordum, kimseyi kınamamak lazımmış. Mert Fırat'tan bir Sadri Alışık yapmış ki Cem Yılmaz, izlerken ağladım ağladım. Yılın belki de en "gülmek için" yapılmış filminde gözlerim dolu doluydu. Ben Sadri Alışık'ı ne çok seviyormuşum meğer... Yaşar Kemal'in de dediği gibi "güzel insanlar güzel atlara binip gittiler"... Duygusallaşmamak için next next next diyoruz. Ozan Güven'in gönlümün favorisi olduğunu zaten artık biliyorsunuz. Filmdeki "meşhur" karakterlerden Sadri Alışık ve Zeki Müren dışında Ajda Pekkan, Filiz Akın, Cüneyt Arkın ve Ayhan Işık vardı. Erşan Kuneri vardı. Minicik spoiler vereyim: inceden Tarkan da vardı.

Film özetle şu: 216 dünyaya Arif'in yanına geliyor. Bir şekilde aforoz edilip zaman makinesi ile 1969 yılına gidiyorlar. Ara not: 60'lı yıllar Türkiyesi kalp ben. Yaşanan maceralar anlatılıyor filmde. 60'lar dedik ya zaten filmin geneline o "Eski Türk Filmleri" havası hakim. Sanırım ben filmde en çok bu detayı sevdim. Siz de sevin. Önemli olan kaliteli bişeyler izlemek. Yoksa yeri geliyor osuruğa bile gülüyorsunuz. Kimse sizi osuruğa gülenin osuruk kadar aklı yoktur diye yargılayamaz. Yargılatmayın. Bilgiler, fragman ve özetle bitiriyorum. İzleyin. Vodafone kampanyası kovalayın, Cinemaximum kampanyası kovalayın. İyi insanların yaptığı iyi şeyleri izleyin.
Vizyon Tarihi: 5 Ocak 2018
Yapımı : 2018 - Türkiye
Tür : Komedi , Macera
Süre: 125 Dak.
Yönetmen : Kıvanç Baruönü
Oyuncular : Cem Yılmaz, Ozan Güven, Seda Bakan, Özkan Uğur, Zafer Algöz
Senaryo : Cem Yılmaz
Yapımcı : Cem Yılmaz
Konu : Arif'in yakın dostu 216, insan olmaya karar vererek dünyaya gelir ve burada başına olmadık işler gelir. Her ne kadar insan olabilmek için kıyasıya bir çaba harcasa da 216'nın (Ozan Güven) farklılıkları çok barizdir. Üstelik bir de gözleri görmeyen Pembe Şeker'e (Seda Bakan) aşık olmuştur. Kötü niyetli bir iş adamının onu kopyalamaya kalkışmasıyla Arif (Cem Yılmaz) devreye girecek, 216'yı ve tüm dünyayı kurtarmaya çalışacaktır.

2 yorum:

  1. Filmde mühendisin patronu hırpaladığı sahnede katılarak güldüm, hatta çok ses yaptığım için biraz utanıp kendimi baskıladım.

    Filmdeki siyasi ve sanatsal göndermeleri anladıkça biliyor olmanın verdiği mutlulukla sık sık gülümsedim, içim bir hoş oldu.

    Ben beğendim, izlenebilir ama bir daha açıp da izlemem :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gürültülü kahkahalar atmamakla birlikte çok güldüm ve Gora gibi, Arog gibi arşivime katmayı düşündüm.
      Kahkaha attırmadan da kaliteli komedi yapılıyormuş çünkü.

      Sevgi benden :)

      Sil

Yazın bakalım 😎