Ailecek Şaşkınız | 2018

Daha önce yaptıkları her işi kendim yapmışım gibi benimsedim. Ailecek Şaşkınız çekilmeye başladığı günden beri geri sayarak bekledim. Fragmanını, kamera arkasını, hep yaptıkları gibi filme özel söyledikleri şarkının klibini defalarca kez izledim/dinledim. Büyük gün çarşamba akşamı geldi çattı ve biletimi taa pazar gününden alıp salonun en güzel koltuğuna oturdum. Salondan çıkarken gözlerim dolu doluydu. Yine başardıkları için. Kendilerini değişik yörelerin insanları (Sivaslı-Düğün Dernek, Ankaralı-Çalgı Çengi, İstanbullu-Kardeş Payı, kendileri olarak-İşler Güçler ve nihayet Bursalı-Ailecek Şaşkınız) olarak bize anlatmayı başarabildikleri için gurur duydum onlarla. Kendim gibi, ben yapmışım gibi.

 

Çalgı Çengi İkimiz nasıl Gürkan'ın (Murat) filmiyse, Ailecek Şaşkınız da o kadar Ferhat'ın (Ahmet) filmi olmuş. Ferhat, babasından devraldığı şirkette kendini ispat etmeye çalışan züppe, şımarık, insanlıktan nasibini almamış tam bir totoş karakter, şirketin yeni CEO'su. Bir ihaleyi almak için çalışırken evine hırsız giriyor ve yapılan ihbar neticesinde eve gelen güzel komiserimiz Elif'e aşık oluyor. Elif'e olan aşkı yüzünden değişimini izliyoruz. Yani bir kadının hayatınıza dokunduğunda hayatınızı nasıl güzelleştirebileceğini görüyoruz (ooo sosyal mesaj alırım bi dal). Elif karakterinin çizilen "kadın" profillerine aykırılığı çok tatlı. Saadet Işıl Aksoy'u alkışlamak lazım. Zamanında Seda Bakan'ın yaptığı gibi bu üçlüye müthiş oturmuş. Kesinlikle sırıtmıyor. Aslında daha mıymıy rollerin kadınıdır, yahut biz öyle gördük sürekli ama komedi çok tatlı olmuş. Murat'ın karakteri ise yan rolde. Gökhan karakterine hayat veriyor. Gökhan, Ferhat'ın çocukluk arkadaşı ve şirkette muhasebe müdürü. Sağ kol, kanka, kardeş, Ferhat'ın diğer yarısı. Ahmet ve Murat'ın oynadığı tüm diğer karakterler gibi omuz omuza sürüklüyorlar filmi.

Filmin başrolündeki 3 karakter dışında yan roller de dikkat çekiciydi. Özellikle Mustafa Alabora'yı izlemeyi çok özlemişim (oğlunu da özledik dipnottur). Ferhat'ın babası rolünde filmde kare kare çıkıyor karşımıza. Emekli olmayı istemiş de oğlu yüzünden sürekli bölünmüş. Bihter Dinçel'in oynadığı karakter filmdeki favorim. Selçuk Aydemir gibi aslında "erkek" hikayeleri yazan ve oynatan bir adamın Düğün Dernek'teki Hatice (Devrim Yakut) gibi, Kardeş Payı'ndaki Hamiyet (Ayşe Kökçü) gibi, bu filmdeki Betül (Bihter Dinçel) gibi çok klas kadın karakterler çıkarıyor olması işini ne kadar iyi yaptığının vücut bulmuş halidir. Cengiz Bozkurt, kendisinden pek hoşlanmamakla birlikte Selçuk'un elinde sırıtmamış. Son olarak Çağlar Ertuğrul... Sen bu memleketin en yakışıklı adamlarından birisin. İnşallah çok uzun yıllar seni izlemeye devam ederiz. Yakışıklılık demişken, Ahmet Kural kilo verdiğinden midir, film üzerine kurulu olduğundan mıdır yoksa vücut çalışmaya başladığından mıdır bilmiyorum ama bu filmde inanılmaz yakışıklıydı. Maşallah. 

Filmde bir sahnede Selçuk kendi reklamını yapmış ve Elif Komiserimin eline tutuşturmuş Liseden Arkadaşları, gözümden kaçmadı, yakışır! Canım Selçuk Aydemir; yaz, yönet, çek, izlet, ne yaparsan yap, nasıl yaparsan yap hiç fark etmez. Her daim gözüm de gönlüm de sen ve ekibinle. Yaptığın şey her neyse, onu yapmaktan hiç vazgeçme. Kepaze bir dünyanın içinde yaptığın iş gökkuşağı gibi tüm renkleriyle ışıldıyor. Murat, sektörden aldığını yine sektöre yatırdığın için Selçuk'un Sektörden Arkadaşlar kitabında yer alacağın günü dört gözle bekliyorum. Dişlerin müthişti cnm. Ahmet, öldürmeyen güçlendirir. Çok aşık olmak sana çok yakışmıştı, ama daha çok yakışan işini iyi yapan adam olmak. Son sözüm size, bu yazıyı okuyanlara; bu adamlar güzel adamlar, gidin izleyin. Küfürsüz, argosu az, tüm kıymetleriyle ve ihtişamlarıyla salınıyorlar. Dilerim hep yaparlar. Referansıma güvenin. Fragman ve bilgilerle tamamlayayım. Ben seversem saklayamam zira böyle dökülüverir kocaman sevgim.
Vizyon Tarihi: 2 Mart 2018
Yapımı : 2018 - Türkiye
Tür : Komedi
Süre: 113 Dak.
Yönetmen : Selçuk Aydemir
Oyuncular : Ahmet Kural, Murat Cemcir, Saadet Işıl Aksoy, Cengiz Bozkurt, Günay Karacaoğlu
Senaryo : Selçuk Aydemir
Yapımcı : Murat Cemcir, Necati Kocabay

Konu : Babasının şirketinin başına geçerek CEO’luk görevini üstlenen Ferhat şımarık bir adamdır. Hala çocuksu yapısıyla dikkat çeken Ferhat'ın sağ kolu ise onun çocukluk arkadaşı, şirketin finans müdürü Gökhan'dır. İkili çalışanlarına pek de nazik davranmamaktadır. Günün birinde şirket çalışanlarına yemek servisi için gittikleri bir restoranda, restoran sahibiyle dostluk kurarlar. Restoran sahibinin kızı Elif'e gönlünü kaptıran Ferhat, deliler gibi aşık olur. Ancak Elif narin ve saf bir genç kız değildir. Özel eğitimler ve üstün hizmetlerle dolu kariyeri, sert karakteri ve kıvrak zekası, Ferhat'ı bir hayli zorlayacaktır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎