Sofra Sırları | 2018

Demet Evgar bu ülkenin en kıymetli kadın oyuncularından birisi. Öncelikle bu konuda anlaşalım. Bir film tek başına nasıl çekip çevrilir bunu gördüm. Bu hissi en son Jim Carrey'nin Truman Show'unda görmüştüm. İddialı mı evet. Hak ediyor mu kesinlikle! Filmde beklemediğin, tanımadığın, farklı bişeyler var çünkü. Her fikrim olumlu olmasa da farklılığı yüzünden iyi bir başlangıç yaptığımızı itiraf edebilirim. Hadi biraz filmi çekiştirelim...

Kadının kocası tarafından aldatılması? Beklenebilir. Adamın kadını terk etmeyi planlaması? Beklenebilir. Kadının yakın bir arkadaşı ile bunu yapıyor olması? Kesinlikle beklenebilir. Fakat sonraki olaylar... Vay anam vay diye bağıran Tarkan'ın sesi kulaklarımda çınladı. Dedim ya, fikir olarak çok başarılı. Uygulamada birkaç ofsayt vardı. Tüm mevzu Demet Evgar'ın üzerinden yürümüş kabul, öte yandan yan karakterlerin altı biraz daha doldurulsa film aceleye getirilmemiş olsa bence çok daha iyi olurdu mesela. Filmde dikkatimi çeken bir diğer husus ise hayalle gerçek arasındaki gitgellerin yoğunluğuydu. Acaba filmin bir noktadan sonrası tamamen Demet'in oynadığı Neslihan karakterinin kurgusu mu diye düşünmeden edemedim. Çünkü böyle düşününce bazı boşluklar doluyor ve parçalar yerine oturuyor gibi geldi bana. 

Kara mizah olarak sınıflandırabiliriz bu filmi. Sevdiğiniz bir türse, beğenirsiniz. Alışılagelmiş filmlerden sıkıldıysanız, beğenirsiniz. Farklı bir şeyler arıyorsanız, beğenirsiniz. Halen vizyonda mı bilmiyorum ben malum ortamlarda görmüştüm izledikten sonra. Denemekte fayda görüyorum. En azından artık yerli film olarak da farklı bir şeyler seyredebiliyoruz diyebilmek için. Çok sevdiğim, çok saygı duyduğum Demet Evgar'ı bambaşka bir kadın olarak izlemek de müthiş keyifliydi benim için. Aynı yıl içinde birbirini takip eden aylarda hem bu filmi kotarmak hem de Aile Arasında filminde bu karaktere taban tabana zıt bir kadını oynamak nefis hareket. Bence yakın dönem Türk Sinemasında şans verilmesi gereken filmlerden birisi. İzleyin. Konuşalım. Fragman ve bilgilerle noktayı koyuyorum. 

Vizyon Tarihi: 16 Şubat 2018
TR Dağıtım: Chantier
Şirket: Chantier, Anka Film, RTNT Film
Filmin Türü: Komedi
Yapım Yılı: 2018
Süre: 103 dakika
Yönetmen: Ümit Ünal
Oyuncular: Emrah Kolukısa, Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy, Elit Andaç Çam, Fırat Altunmeşe, Ferit Aktuğ
Senaryo: Ümit Ünal
Görüntü Yönetmeni: Türksoy Gölebeyi
Müzik: Erdem Helvacıoğlu

Konu: Neslihan hayatını kocasına ve evine adamıştır. İstanbul'da doğup büyüdüğü halde, kocasının işi yüzünden hayatını Anadolu kasabalarında geçirmiştir. Yıllardır çok sakin, hiçbir olağanüstü olay olmayan uzak taşra şehrinde yaşamaktadırlar.Neslihan utangaç, sevimli bir kadındır. Günü akşama ne pişireceğini düşünerek geçer. Çok da iyi bir aşçıdır. Kocası aile dostları, Neslihan'ın yemeklerine çok düşkündür. Neslihan'in çevresindekilerin esrarengiz ölümü tüm gözleri ona çevirir. Şehre yeni atanmış, çok zeki, Amerika'da eğitim görmüş, hırslı ve genç bir komiser, Neslihan'ın bir şeyler çevirdiğini ve peş peşe cinayetlerde parmağı olduğunu anlar ama bir türlü gerçek bir kanıt bulup Neslihan'ı yakalayamaz. Neslihan her cinayetten tereyağından kıl çeker gibi, son derece masum hafif çatlak görünerek sıyrılmayı başarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎