Vay Be | Kenan Doğulu

Çok seviyorsam yapılan her işin altına imzamı atarım. İyisine de kötüsüne de... Kenan Doğulu sağ olsun hiç kötü imza attırmadı bana. Hep kendini yenilemeye çalışan, başka işler yapıp tekrardan kaçan ve daha da mükemmeli bunu bizi eğlendirdiği kadar kendisi de eğlenerek yapan bir adam. Son albümü olan İhtimaller'de yine çok farklı ritmlerle dinlemiştik onu. Vay Be! yeni albümü Ken'in. Yine bambaşka bir altyapı ile yepyeni şarkılarla karşımızda. Hadi şarkıları konuşalım hemen!
Issız Ada; albümden birkaç gün önce klibiyle birlikte hayatımıza girdi, yazının sonuna klibi atayım. Tam bir Bora Uzer şarkısı olmuş. Halbuki sözler de müzik de Kenan imzalı. Altyapı çok mühimmiş bunu anladım. Yazı götürsün bu şarkı. Hep dinleyelim!

Boş Sayfa; ben senin boş sayfanım kafana göre yaz çiz renklendir seslendir diyor şair sevgiliye. Nerede öyle sevgili bebeğim?! Bu şarkı Issız Ada kadar olmasa da insanı dansa sevk ediyor ki zaten albümün geneline o kıpır kıpır yaz havası hakim. Dalga sesi geliyor arkadan şarkıları üst üste dinleyince falan... 

Vay Be; albüme ismini veren parça. Sebebini anlayamadığım bir şekilde bana Teoman'ın bir şarkısını anımsatıyor ama hangisi olduğunu bir türlü anımsayamıyorum. Ozi tarafından düzenlenen şarkı albümün keyiflilerinden.

Yosun; ah Kenan! Aşıkken ne kadar güzelsin! Ve aşık olduğun kadın ne kadar mükemmel bir kadın! "Hayat sana insafsızca ne kadar tuzak kursa da yosun gözlerine fedaiyim, yüzün gülene kadar emrindeyim" derken ne kadar güzelsin! Bu şarkının Beren için yazılmış olduğundan hiç şüphem yok. Çok güzel olmuş. Albümde açık ara favorim.

Yapma; şarkı klasik Kenan Doğulu şarkısı olacakken dokunup kaçıyor adeta. Bambaşka bir yere gidiyor tuhaf şekilde. Çok tatlı şarkı. Umuyorum arka planda kalmaz. 

Boğazımdan Geçmiyor; albümde slow diye nitelendirebileceğimiz tek şarkı. Bu şarkıda da kalbime dokunan cümle "bir daha böyle sever miyim bilmem, gönlüm gözümden akıyor" ah Kenan! Nasıl dokunuyorsun her seferinde kalbime böyle...

Dansa Kaldır; olmamış. Şarkıda çiğ bir hava var sebebini anlayamadım. Bu şarkının eklenme sebebi biraz popüler bir şarkı da olsun bari fikri sanırım. Yine de "adımız yerli Michael'a çıkmış" cümlesi Kenan Doğulu diye bağırdığı için gülümsetti beni.

Evet bu kadar. 7 şarkı var ve şarkıların çoğu aşk şarkıları. Beren'e ithaf etseydi güzel olurmuş. 7 şarkıyı dinlemek için ödeyeceğiniz miktar 19,90 TL. 7 iyidir bu arada. Şarkılar arasında favorim Yosun ve Issız Ada. Yapma şarkısına da jüri özel ödülü verildi tarafımdan. Aynı şarkılardan ve aynı altyapılardan sıkılın. Size dayatılanlardan yüz çevirmeyi bilin. Farklı bir şeyler yapmaya çalışıyor bu adam. Kendini yenilemeye çalışıyor. Şans verin. Çok güzel albüm olmuş. Yazmaya, çalmaya, söylemeye devam et Kenan. Dokunduğun yerde çiçekler açıyor çünkü... 

Son olarak canım Beren'in de oynadığı Issız Ada'nın klibi;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎