The Undoing | 2020

Ankara'da bir hafta sonu... Ne izlesek konulu sohbetler ve araştırmalar yerine BeinConnect'i açıp Nicole Kidman ve Hugh Grant isimlerini aynı afişte görmemiz, IMDB puanı ve neticede tek sezonluk bir mini dizi olması neticesinde iki geceye yayarak hakkından geldik. Biraz konuşalım istedim diziyi çünkü yeni olmakla birlikte ortamlara düşmüş. Belki benim gibi Grant'i sevenler, Kidman'ı merak edenler veya işin tamamen sinema tarafında olup bu keyifli işi izlemek isteyenlere bir fikir olur diye düşündüm. Konuşalım bakalım.
Dizinin türü psikolojik gerilim olarak geçiyor. IMDB puanı ben bu yazıyı yazarken 7.4/10 (79 bin oy kullanılmış) şeklinde görünüyor. Dizinin konusu özetle şu şekilde; Hugh Grant bir çocuk 
onkolojisi uzmanı, Nicole Kidman ise eşi ki o da bir klinik psikolog. Bir oğulları var bu çiftin. Oğullarının bir okul arkadaşının annesinin ölüm haberini alıyoruz ve dizi başlıyor karışmaya. Tek sezonluk bir dizi ve altı bölümden oluşuyor, her bölüm ortalama 50 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. İzlerken merak unsurunun hiç düşmemiş olması ve gerilim sürekli yüksek tutulması başarılı şekilde işlenmiş. Neticede bir polisiye olay var ve dizinin final bölümünün son on dakikasına kadar sürekli katil şu mu yoksa bu mu diye düşündürüyor insana, en çözdüğünüzü düşündüğünüz sahnenin ardından bile, diyerek fitili de sokayım. Bu arada yan karakterlere de değinmeden geçmek istemiyorum. Kadının babası, arkadaşları, cinayeti çözmeye çalışan dedektifler ve avukat epey başarılıydı.

Dizinin en güzel tarafı şüphesiz müzikleri. Klasik eserlerin kullanılmış olmasının yanı sıra kullanım yerlerindeki kusursuzluk, bir an bile düşmeyen gerilimin yalnızca dizinin oyuncularıyla ve diyaloglarla değil, diyalogsuz anlarda da müzikle sürekli yükseltilip düşürülebiliyor olması tek kelimeyle ifade etmem gerekirse harikaydı! En sinir bozucu taraf ise Nicole Kidman. Yüzünde sıfır mimikle oynadı diziyi ve bunu izliyor olmak bir noktadan sonra ürkütücüydü itiraf etmek gerekirse. Hiçbir mimiği oynamayan bir baş rol izlemek ki bütün hikaye kadının üzerinden döndüğü için, spoiler yok, acı vericiydi. Sanırım diziyi izlerken de dizi bittikten sonra da üzerinde en çok durduğumuz nokta buydu. Benim için asıl acı verici olan ise Hugh Grant'in müthiş yüzünün zamana yenik düşmesi oldu, böyle de sığ bir insanımdır. Notting Hill'deki Hugh, dünyada birçok şeyden çok daha güzel diye de konuya ilişkin tespitimi yapıyor ve Hugh konusunu kapatıyorum. Dizi, evet. Gergindi, heyecanlıydı, beher miktarda gizemliydi. Bein Connect'te de yayınlandığı için mutlaka ve kolaylıkla izleyebileceğinizi düşünüyorum. Tavsiye olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎