After Life

Netflix'teki en iyi içerik nedir diye sorulsaydı, gözüm kapalı After Life derdim. İlk iki sezonun efsaneliğinden sonra üçüncü ve final sezonunu izlemeden derdim bunu hem de! Final sezonunu izledikten sonra ise kesinlikle emin oldum. Aksi iddia bile edilmesin bence. Aslında Sherlock falan var ama neticede Sherlock'u Netflix'te değil, her sene yılbaşında deli gibi bekledikten sonra izlediğim için tam olarak Netflix işi diyemeyiz o yüzden After Life kazanır, açık arayla hem de... Zaten ikisi de İngiliz, ikisi de bizden. Öyleyse diziyi biraz konuşalım mı? Evet!
After Life, 2019 - 2022 yılları arasında Netflix'te yayınlanmış bir dizidir. Ben bu yazıyı yazarken IMDB puanı 8.5/10'du, bence 9'un altında olmaması lazım. Dizinin 3 sezonu, her sezonda 6 bölümü ve her bölümü de aşağı yukarı yarım saat sürüyor. Hemen şu an başlarsanız 18 bölümü 9 saatte yani bugün bile bitirebilirsiniz akşama kadar. İzlemeniz gerekiyor zira hayatın her zaman cıvıl cıvıl olamayacağını, bazen en kıymetli yerinizden kırılabileceğinizi ve buna rağmen de yeniden hayatınıza sahip çıkabileceğinizi anlatan müthiş bir iş. Bazen gülücükler basarken yüzünüzü bazen de gözyaşlarınız düşmesin diye parmaklarınızla gözlerinizi süpürürken bulabiliyorsunuz. Hız treni gibi dizi. Adrenalini değil ama modunuzu bir yükseltip bir eksiye düşürmesiyle sizi çarpabiliyor. Çok gerçek tespitleri var. Yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi...

Dizinin senaristi ve baş rolü Ricky Gervais. İngiliz komedyenin yaptığı işler böyle aslında biraz. Güldürürken ağlatmayı başaran türden. Bazen de iğneleyici... Tony rolünü canlandırıyor Gervais. Tony, eşi Lisa'yı kanserden kaybediyor. Hayatındaki en kıymetli öge Lisa. Çiftin bir de köpekleri var. Lisa gittikten sonra Tony'nin tüm hayata sırt çevirmesini izliyoruz 18 bölümde. Ama bizdeki gibi öyle arabesk şekilde değil. Hayat bir şekilde devam etmeli alt metni izlediğimiz her bölümde veriliyor bir kere. Tony yaşıyor evet, fakat biraz tatsız tuzsuz yaşıyor dersem sanıyorum yerinde anlatmış olurum. Gündüz işine gidip geliyor. Arkadaşlarıyla sohbet ediyor. Rutin bir hayat... Akşamları ise eve geldiğinde bir kadeh içkisini alıp Lisa'nın videolarını izliyor. Parkta dolaşırken, köpeği severken, yemek hazırlarken, sohbet ederken kısaca hayatının yaşamaya katlanabildiği dönemine ait günlük, sıradan videolar bunlar. Bu videoların yayınlandığı anlar genelde beni dağıtan anlardı ve dizinin bölümlerinin de sonunda veriliyordu. Bence bu diziyi izlemediyseniz, izleyin. Sonra gelip bana teşekkür edersiniz. Öyle de iddialıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎