Bizim Yenge yola çıktı

Deli Saraylı ve Üsküdar'a Giderken'in hunharca bitirilmesinin ardından yeniden bi yerli diziye başlama konusunda endişelerim vardı. Bloga da yazıp yazmama konusunda ikilemde kaldığımı itiraf etmeliyim. Dedim ya bu iki güzel dizinin tanıtım yazılarını yazdım ve diziler bitirildi. Uğursuzluğum mu var nedir anlamadım ama yine de dayanamayıp yazıyorum Bizim Yenge'yi.

Canım Ailem'i samimi, neşeli, sıcak aile yapımlarını seven birçok kişi izliyordu. Ben de bunlardan biriydim. Şebnem Bozoklu'yu da Canım Ailem sayesinde tanımıştım. Orada eniştesi olan İlker Aksum'u ise oyunculuğu ve kaliteli insanlığıyla zaten biliyordum. İkisinin birlikte yeni bir diziye başlayacağını duymak beni heyecanlandırmaya yetti. Çarşamba akşamı da dizi başlangıç yaptı keyifli bir bölümle. Bi kere dizide sık sık fonda çalan eski Türk Filmleri müzikleri harika bi ayrıntı. Sanki böyle bi Neşeli Günler izler gibi izliyorsunuz diziyi. Arkadan iki kişi çıkıp limoooon-sirkeeee diye kavga edecek gibi geliyor. İlker Aksum ve Şebnem Bozoklu dedik ama, dizide Tülin Özer, Ayşenil Şanlıoğlu ve Yetkin Dikiciler gibi sağlam oyuncular da var. İlk bölüme konuk olan sevgili Arif Erkin'i de unutmamak lazım tabii..


Dizinin kısaca özetine dönersek; Filiz (evet Filiiiiiz :)) -Oğuz stayla-) aslen Hataylı fakat İstanbul'u gezmeye gelmiş hanım hanımcık biridir. Bahri ise, Filiz'in misafir geldiği mahallenin hem sakini hem de taksicisidir. Filiz ile Bahri tesadüfen tanışır ve ilk görüşte aşık olurlar. Öyle ki Bahri, tanışmalarının üzerinden geçen 2 güne rağmen Filiz'e evlenme teklif eder ve taksisiyle yaptığı 15 saatlik Hatay yolculuğuna aldırmadan gidip Filiz'i ailesinden ister. Gel gelelim babası Filiz'i Bahri'ye vermez. Onlar da kaçmaya karar verirler ve gizlice evlenirler. Filiz'in babası nikahı bassa da kararından dönmez ikili. Birlikte İstanbul'a dönerler. Tüm bu olaylar olurken Filiz'in bilmediği tek şey ise, Bahri'nin 8 tane erkek kardeşi olduğudur :)) Bahri denese de bi türlü söyleyemez bu durumu. Tam evlendikleri günün akşamı 15 saatlik yolculuğun ardından eve döndüklerinde 8 kardeşi de aynı anda gören Filiz'in şaşkınlığı ile ilk bölüm sona erer.

Keyifli ve inanılan bi iş olduğu belli Bizim Yenge'nin önünün çok açık olmasını diliyorum. Yapım şirketi TMC şu anda en çok güvendiğim ayrıntı. Yoksa kanaldan falan umutlu değilim. Biraz evvel bahsettiğim son sahneyle bitirelim yazıyı :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎