Günlerden -Şampiyon- Galatasaray

Koca bir sezonu daha bitirdik. Geçen seneki sıkış tepiş, playofflu, goygoylu sezonun ardından bu sezon bana göre su gibi geçti. Bişey anlamadık. Fark etmeden 10 puan fark atıp işi bitirmişiz son maçla da. Peki geride kalan 34 hafta nasıl geçti? Geçen seneki film şeridi çok beğenilmiş, ikincisini çektik. Hadi izleyelim öyleyse. Başlıyorum.

GALATASARAY 2-1 Kasımpaşa
Şampiyon sezonu yine lider olarak açmak için Kasımpaşa'yı ağırlar ve vurup geçer.


Beşiktaş 3-3 GALATASARAY
Burak'ın emek hırsızlığı konuşulmaya başlandı bu maçtan sonra hiç üşenilmeden, haftalarca. Hayırlısı be gülüm.


GALATASARAY 3-2 Bursaspor
Arena'da karambole yenen goller ve yine jenerik golleri oluyor tabii. Gel gelelim takım şampiyon olacağından biz bu maçı da alıyoruz.

Antalyaspor 0-4 GALATASARAY
Galatasaray, Antalyaspor'u deplasmanda 4 gol atarak yendi. Söyleyeceklerim bu kadar.


GALATASARAY 3-0 Akhisar
Şampiyonlar Ligi maçları başlamaya yakın rotasyon yapılarak da kazanılacağını gösterdi bu takım.


Orduspor 2-0 GALATASARAY
Sezonun ilk mağlubiyeti Orduspor'dan geldi. O haftaya kadar şampiyonluk yolundaki rakibimizdi Ordu. Ama bizi yendikten sonra nasıl beddua aldılarsa toparlayamadılar tekrar ve küme düştüler. Allah taksiratlarını affetsin.


GALATASARAY 1-1 Eskişehirspor
Bazı maçlarda istemeseniz de kaleci ön plana çıkar ya, Eskişehirspor maçı maalesef Muslera'nın yıldızlaştığı bir maç oldu. Ve yine puan kaybı geldi...


Gençlerbirliği 3-3 GALATASARAY
Puan kayıpları Ankara deplasmanında da sürdü. Gitmek isteyip gidemediğim o maç... Ah ulan ah...


GALATASARAY 3-0 Kayserispor
Hah işte o puan kayıplarından sonra böyle bir net galibiyet gerekiyordu ve takım Kayseri'ye patladı. 


İstanbul Belediye 1-3 GALATASARAY
Rahat oyun, güzel goller, güzel adamların golleri... Galatasaray 3 puanı 3 golle söktü aldı.


Mersin İdman Yurdu 1-1 GALATASARAY
Üst üste yaşanan puan kayıplarının ilk adımlarından biriydi bu maç. Ama Galatasaray tüm o kayıplara rağmen bir türlü liderlikten inmiyor, yerini perçinliyordu.


GALATASARAY 1-3 Karabükspor
Bu sezon Galatasaray'a çelmeyi takan 2. takım Karabükspor'du. Akıllar biraz Şampiyonlar Liginde, Manchester maçında olduğundan mıdır bilinmez, 3 puanı 3 gol yiyerek verdik maalesef.


Elazığspor 0-1 GALATASARAY
İşte sezonun ilk trollemesi ve ilk kırılma noktası. Dakika 89, Muslera penaltıya sebebiyet vermekten kırmızıyı görüp oyun dışı kalır, Melo kaleye geçer, penaltıyı kurtarır, Galatasaray 3 puanı alıp kenara geçer.


GALATASARAY 1-1 Gaziantepspor
Şampiyonlar Liginin konsantrasyonu hiç ettiği haftalardan birisi de 14. hafta. Ve maç yazısına düştüğüm not: "Yalnız bu hafta da Galatasaray lider kalırsa, diğer takımlar bi hamam eğlencesi düzenlesin." :/ Beyler.......

Sivasspor 1-3 GALATASARAY
Çok keyifli maçtı yalnız. Şu bakışmalar ve ne fotoğraflar varmış. Mini bi fotoroman yapmışım bu maça. Çok da güzel olmuş. Bir de dipnot: Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi dönüşü değil, gidişi puan kayıpları yaşadı. Yorgunluk yoktur, konsantrasyon bozukluğu vardır.

GALATASARAY 2-1 Fenerbahçe
Futbol literatürüne bakakalmak fiilinin görüntülü halini kazıyan maç oldu Fenerbahçe maçı. Tertemiz bir 3 puan ile şampiyonluğa bir adım daha yaklaştık. Bize bu maçtan geriye kalan ise Volki tolkinin "bakakalması" oldu.

Trabzonspor 0-0 GALATASARAY
Ligin ilk yarısının son maçı, Galatasaray devreyi lider kapatmak istiyor. Kazanmak kısmet olmasa da, lig lideri olarak devreyi yapmak kısmet oldu çok şükür. Bir söz de Trabzon taraftarına... O gün kendi futbolcunuzu da es geçerek kafasına bir şeyler attığınız Burak, dün şampiyonluk kutlamasında sizin başkanınızın, teknik direktörünüzün, futbolcularınızın beceremediğini becerip şampiyonluğunuzu cümle aleme ilan etti. Bişey değil.

Kasımpaşa 2-1 GALATASARAY
İkinci yarının ilk maçında mağlubiyetle başladık. Yenildik ama lider kalmaya da devam ettik. Hayat tuhaf, puan kayıpları falan...

GALATASARAY 2-1 Beşiktaş
Tribünlerin verdiği mesajlarla ve tazemiz Sneijder'imizle şöyle bir salınmamız yetti. Bu maçta Felipe'ye yapılan haksızlığı da unutmadık.

Bursaspor 1-1 GALATASARAY
Rüzgara karşı verilmiş bir savaş gibiydi bu maç. Galibiyet kısmet olmadı. Ama liderlik de bırakılmadı ^^

GALATASARAY 2-0 Antalyaspor
Galatasaray güzel oynayarak ve rahatça kazanmıştı bu maçı. Takımın adatasyonunun sağlanması ve kalitesinin ince ince ortaya çıkmasının ilk adımı gibiydi.

Akhisar 1-2 GALATASARAY
"Adım adım şampiyonluğa yürüyen bir takım izliyoruz" demişim bu maçın yazısının başında. Allah utandırmadı çok şükür. Drogba'nın sahneye kendini attığı maç olarak akıllara kazındı Akhisar maçı da.

GALATASARAY 4-2 Orduspor
Sezonun en önemli, en özel maçıydı, net! Hocanın tribüne gönderilmesi, Selçuk&Muslera ortaklığı ile kendi kalemize atılan gol, sonra rüzgarın tamamen bizden yana dönmesiyle 20 dakikaya sığan 4 gol ve zafer... Öyle güzeldi ki...

Eskişehirspor 0-0 GALATASARAY
Nedense iki Eskişehirspor maçında da ön plana çıkan adam Muslera olmuş. Çok tuhaf ayrıntı bak bu.

GALATASARAY 0-1 Gençlerbirliği
Sen Sneijder'i Drogba'yı getir, takımında Burak Selçuk olsun, şu zemine mahkum et bu adamları sonra da... Maç yazısına düştüğüm not en doğru tespit. Yukarıdaki fotoğraftaki maçın yıldızını bulun...

Kayserispor 1-3 GALATASARAY
4-3-1-2 sisteminin ilk meyvesidir bu maç. Bu maçtan itibaren de hep o sistemle oynadık. Ne güzel yaptık. Ne güzel olduk.

GALATASARAY 2-0 İstanbul Belediye
Bu maçtan sonra Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı vardı. Ama takım yendi, takılmadı, mutlu oldu, mutlu etti. Şu fotoğraf............

 
GALATASARAY 3-1 Mersin İdman Yurdu
Bizim sinerjimiz getirdi şampiyonluğu biliyorsunuz değil mi?

Karabükspor 0-1 GALATASARAY
Galatasaray farklı da kazandı bol gollü de berabere de kaldı yenildi de, ama benim en sevmediğim 2. skor 1-0 galibiyet oldu hep. En sevmediğim skor 0-0 evet.

GALATASARAY 3-1 Elazığspor
Yarım saatte bilet kesildi 3-1 olmuştu bile maç. Cuma maçlarının uğursuzluğunun kırıldığı maçlardan yalnız biriydi Elazığ maçı.

Gaziantepspor 0-1 GALATASARAY
Şampiyonluk kutlamalarının 4 hafta öncesinden başlamasıydı şu fotoğraf. Bir de Droba'nın başına şalı sardığı bir fotoğraf vardı ki bombaydı!

GALATASARAY 4-2 Sivasspor
Ve şampiyonluğun ilan edildiği maç, Felipe Melo'luk fark (inceee çok ince), hak edilenin çok önceden alınması gerekenin alındığı maç oldu Sivas maçı. Şölenin ilk ayağıydı, çok güzeldi.

Fenerbahçe 2-1 GALATASARAY
Hiç iyi oynamadan, kazanılan penaltıyı gole çevirerek öne geçilen ama tutulamayan skor ile mağlup olan takım yüzyılın trollemesini yaptı ortaya gelip sevinerek. Siz en güzelsiniz lan...

GALATASARAY 2-0 Trabzonspor
2 golle açılan sezon 2 golle kapatılır. Her maç sonunda yürüyedur denilen takım yürüyerek yükselmiştir şampiyonluğa ve hak ettiğini alır.

OOOOLEEEY ŞAMPİYON GALATASARAY OLEEEEY!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎