Yılbaşında televizyonda ne var?

Yeni yıl demek birçoğunuz için sokaklara dökülmek; sıkış tepiş yerlerde meze tabağı, paçanga böreği, hindi dolması ve tatlıdan oluşan standart yemekleri yediğiniz mekanlarda oturup standart müziklerde dans etmek; gecenin sonunda ayağa kalkıp birinin gazlamasıyla ondan geriye doğru saymak olabilir. Ama birçoğumuz içinse yeni bir yıla girmek dışarıda kutlamaya değecek bir şey değil. Televizyonda izleyebileceğimiz keyifli programlar demek, aileyle ve arkadaşlarla ertesi gün işe gitmeyeceğimiz için goygoy yapmak, fındık fıstık yiyerek portakal soymak demek. Tahmin edebileceğiniz üzere kardeşiniz Serap ikinci gruba giriyor. Zaten çok sosyal bir insan olmadığımdan işten dönüp dışarı çıkmak ve sabaha karşı eve dönmek fikri bile yoruyor beni. Yönümü televizyona dönüyorum ve "good enough" diyerek keyiflenebiliyorum. Öyleyse televizyonda 31 Aralık akşamı neler var öğrenmenin vaktidir. Başlıyorum!

Kanal D:
Öğleden sonra başlıyor Kanal D'nin yılbaşı goygoyu. İlker Ayrık'ın mükemmelleştirdiği yarışma programı Ben Bilmem Eşim Bilir 15.30'da kanalın ilk yılbaşı programı olacak. Ben Bilmem Eşim Bilir'in ardından ise muhtemelen yılbaşının en güçlü 2. programı (birinciyi en sona saklıyorum ashdfjkahsdjlfk) olan Cem Yılmaz'ın son gösterisi CMYLMZ101MMX Fundamentals televizyonda ilk kez yayımlanacak 20.00'den itibaren. Kabul ediyorum çok iyi hamle. Tavsiye: Fundamentals'ı izlerken bişey içmemeniz ve yememeniz önemle rica olunur. Yeni yılı görmeden gitmeyin sonra :/ Cem Yılmaz'ın ardından ise seveninin çok güldüğü ve benim gibilerin de gülmediği Tolga Çevik'in o programı Kanal D'de yeni bölümleriyle başlayacak. Programın yeni adı Arkadaşım Hoşgeldin olmuş ve Ezgi Mola da ekibe dahil olmuş. Kabul etmeliyim güzel hamle. Yılbaşına özel sanatçı konukları da olacak programın ve 23.00'de başlayacak.

Star Tv:
Acun'un programları Star'ın tüm senesi gibi yılbaşını da ele geçirdi tahmin edebileceğimiz üzere. Bu sene de geçen sene olduğu gibi O Ses Türkiye var. Henüz ayrıntılarına erişemesem de şimdilik belli olan en net ayrıntı eşinin tutuklanması nedeniyle Ebru Gündeş'in yılbaşı programında olmayacağı ve yerine Hülya Avşar'ı izleyeceğimiz. Çok müthiş haber değil mi ya? Ebru Gündeş'in orada oturmasındansa Hülya&Acun atışmasını izlemek beni daha çok eğlendirir. Sad but true :/ O Ses Türkiye'nin ardından ise yine Acun Ilıcalı yapımı olan 3 Adam yayınlanacak. Gece tam 12.00'de ise yapılmamış bişey yapılacak Star'da ve Kıvanç Tatlıtuğ ile Farah Zeynep Abdullah'ın martta başlayacak dizisinin ilk kez fragmanı yayınlanacak. Yeni yılın ilk dansı diye teaserı dönmeye başladı bile. (bunu neden yazdım bilmiyorum)

Show TV: 
Yayından kaldırılan Kelime Oyununun Cem Yılmazlı bi bölümü çekilmişti. Ben yayınlanır diye tahmin ediyordum ama maalesef yayından kaldırılma hadisesinin içine yılbaşı özel bölümü de dahil olmuş ve yayınlanmayacakmış. Show Tv'den açıklanan tek yılbaşı etkinliği ise Bülent Ersoy'un programı. Konukları Sibel Can ve Orhan Gencebay olan program 20.00'de başlayacak.

Atv:
Atv'nin yılbaşı eğlencesi Kim Milyoner Olmak İsterin özel bölümü ile başlayacak. Ali Şen, Hakan Yılmaz ve Şebnem Bozoklu'nun yarışacağı program 20.00'de başlayacak. Yarışmanın ardından ise Doksanlar dizisinin yılbaşı özel bölümü yayınlanacak. Birol Güven uyanıklık etmiş yalnız. Seksenleri 20.00'ye koyduğu için Atv'nin Doksanları 22.00'de başlatmasını sağlamış. Son sözü reyting olacak bu adamın herhalde. 

Trt 1: 
Atv Doksanları yayınlar da Trt 1 Seksenlerle eksik kalır mı? Hayır tabii ki. Seksenler dizisinin yılbaşı bölümleri dizi başladığından beri Trt 1'i ele geçirmiş durumda. Şöyle bi güzelliği var, Trt'nin o dönemdeki yılbaşı programlarından kesitler sunuyor. Dizinin yılbaşı bölümünün özetinde belirtildiği üzere bu sene 84 yılının yılbaşı programından görüntüler olacakmış. 20.00'de başlayacak olan Seksenlerin ardından da 23.00'te Beni Böyle Sev dizisinin oyuncularının sunduğu yılbaşı programı başlayacak. Programda Zara ve Mustafa Ceceli şarkıları da dinleyebilmek mümkün. Ve tabii ki yılbaşı gecesinin olmazsa olması milli piyango çekilişi. Kardeşiniz de çeyrek bilet aldı. 12.5 milyon çıkarsa buralar hep para saçma görüntüleriyle dolacak. Burada küçük bi parantez açmak istiyorum. Trt Müzikte gün boyu müzik programları olacak ama 20.00'den itibaren ara ara nostaljik videolarla geçmişe yolculuk da yapılacakmış.

Cnbc-E:
Akşam Big bang Theory ve Two And A Half Men ile başlayacak. Ardından Doctor Who yayınlanacak. Ardından A Christmas Carol ve Madonna konseri var. Hızlı hızlı geçiyorum ki asıl konuya, gecenin en sağlam programına hemen varabileyim. Yılbaşı gecesinin anlamı, senelerdir değişmeyen en önemli programı olan Victoria's Secret defilesi var tam 12.00'de. Bu sene Taylor Swift bu seneki şarkıcı kızımız olacak. Açıkçası geçen seneki Rihanna performansının ardından bu sene Swift biraz çıtanın altında kalacak ama kabulümüzdür. Bu seneki gösteriye dair ikinci hayal kırıklığı ise Miranda Kerr'in kadroda yer almayacak olması. 

Biplenmeler ve reklamlarla çok bölünmediği takdirde CMYLMZ'lı Kanal D, Mustafa Ceceli'li Trt 1 ve tabii ki Victoria's Secret'lı Cnbc E benim için 31 Aralık programı olacak. Şimdiden herkese iyi eğlenceler ve iyi seneler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎