Unutursam Fısılda

Filmi deli gibi merak etmemde 3 unsur vardı. Biiir Çağan Irmak etkisi. Ruhumda derin yaralar açan Çağan Irmak'ın yeni filmi olması, ikiiii Kenan Doğulu'nun filmin müziklerini yapıyor olması ve üüüüüçç Mehmet Günsur. Filmin 13.30 seansı için niyetlendiysem de yer bulamayıp 14.45 seansını izleyebildiğimi de dipnot olarak eklemekten zevk duyarım. Yine son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; Kenan Doğulu'nun kendi şarkısı ve önceki albümünde söylediği Sevdim şarkısı başta olmak üzere film için bestelediği dönem müzikleri şahaneydi ve bence filmin önüne geçti. Filmin başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah'ın şarkıları seslendirişi çok başarılıydı.  Peki sadece müzikler mi? Tabii ki hayır! Başlıyorum.
Filmde Hanife ve Hatice iki kız kardeş. Baskıcı bir baba ile daima babanın tarafını tutup aman laf gelmesin modundaki bir annenin evlatları. Abla karakterindeki Hanife, olgun, şair ve Hatice'yi sürekli gözetiyor. Hatice ise top peşinde koşan, şarkılar söyleyen, tam bir fırlama. İki kardeşin aynı adamı, sevgili Günsur'un oynadığı Tarık'ı sevmesiyle aralarına yıllar giriyor. Film geçmiş ve bugün arasında gidip gelerek yapılmış. Hatice'nin bugünkü halini Hümeyra oynarken, Hanife'nin bugünkü halini Işıl Yücesoy oynuyor. Filmin en net oyunu da Işıl Yücesoy'dan geliyor. Hanife karakterini her ayrıntısıyla gözümüze soktu adeta. Bu arada Ntv'de gala önü bi röportajlarını izlemiştim orada da bahsi geçti ama filmi izledikten sonra daha net görünüyor. Işıl Yücesoy'un gençliğini oynayan Gözde Çığacı, Işıl Yücesoy'dan daha fazla benziyor kendisine. Cast ekibini kutlamak lazım, tek kelimeyle enfes seçim! Filmin oyuncu kadrosunu gördüğümde Kerem Bürsin ne alaka ya diye düşünmüştüm. Kaldı ki sinemada izlerken Kerem'in göründüğü ilk sahnede salondaki ergenlerden çıkan oooooaaaaaa sesi de alakasızlığın sebebinin vücut bulmuş haliydi. Ama itiraf etmek gerekirse gözüme batmadı. Bu herifi yakışıklı bulanlar var, insan gerçekten hayret ediyor.

Çağan Irmak'ın en büyük şanssızlığı (belki de şansı) Babam ve Oğlum'u çok sevmemiz bence. Şansı tabii ki her işini merak edip seyircisini salona çekmeyi, kendi kemik seyircisini oluşturmayı başarabilmesi. Şanssızlığı ise kendi adıma konuşayım, istemeden her filmde o duygu yoğunluğunu arayıp hayal kırıklığı yaşamam. Bu hayal kırıklığı olayını bir tek Dedemin İnsanları'nda yaşamamıştım ve bence Babam ve Oğlum'dan sonra Irmak'ın en iyi projesidir film olarak. Film güzel, gidip izlenmesi gerekiyor bence. Ama lafa bile Kenan Doğulu şarkılarını överek giriyorsam filmin ikinci planda kaldığını düşünüyorsam ufak bir tereddüt yaşadığımı gösterir sanırım bu. Gerçi demin de dediğim gibi ben her filminde Babam ve Oğlum'daki yoğunluğu aradığım için de aman aman dedirtmemiş olabilir. Neyse toparlayayım, ben yabancı filmleri 3D yada müthiş merak ettiğim bir film değilse internetin nimetleri ile izleyen birisiyim. Yerli filmleri ise kesinlikle sinemada. Unutursam Fısılda'yı da sinemada hem de ilk gününde izleyen birisi olarak tavsiyem: izleyin. Filmin bilgileri ve fragman ile noktayı koyarım.

Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2014
Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Dram , Romantik
Süre: 120 Dak.
Yönetmen : Çağan Irmak
Oyuncular : Farah Zeynep Abdullah , Mehmet Günsür , Işıl Yücesoy , Kerem Bürsin , Hümeyra Akbay
Senaryo : Çağan Irmak
Yapımcı : Taff Pictures
Konu : Çağan Irmak’ın “Unutursam Fısılda” adlı filminin çekimleri İzmir'de yapıldı. Film, Tarık ile kurduğu hayallerinin peşinden İstanbul’a giden genç kasabalı Ayperi’nin şöhret yıllarını, hayalleri için ayrıldığı kasabaya uzun yıllar sonra dönüşünü ve geçmişiyle hesaplaşmasını konu alıyor. Bir döneme damga vuran şarkıların sesi Hümeyra Ayperi karakterini canlandıracak. Ayperi'nin gençlik yıllarını ise başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah oynayacak. Ayperi’nin hayatına ve hayallerine yön veren müzisyen Tarık karakterinde ise Mehmet Günsür’ü izleyeceğiz. Kerem Bürsin ise Erhan rolüyle Türkiye'de ilk kez sinemayı deneyecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎