Düğün Dernek 2 - Sünnet

Vaktinde şurada "Selçuk yazsın, Ahmet ve Murat oynasın, ben de her türlü izlerim" demişliğim var. Hep de arkasındayım bu sözün. Film 4 Aralıkta vizyona girdi, 4 Aralık akşamı Galatasarayımızın maçı olduğu için 5 Aralıkta sinemadaydım. Galatasaray demişken, ben bu filmi Galatasaray gibi buldum. İlk yarıda tutuk, ikinci yarıda açılıp adeta ateş eden ve yapması gerekeni yapmış olarak süresini dolduran. Yine de sloganının hakkını verdi; panik yok, çok eğlendik ÇOK. Hadi başlayalım dedikoduya.

İlk filmi götüren çok net olarak Devrim Yakut'tu. Bu filmin lokomotifi ise Rasim Öztekin. Yukarıdaki gif setten de görebileceğiniz üzere, ki bu benim genel halimdir, Selçuk bu filmde de Rasim Başkanın üzerinden ilerletmiş senaryoyu. İlk filmi izleyenler bilir, ilk filmde İsmail ve Hatice'nin oğulları Tarık, evlenmişti. Bu film ise doğan oğullarının sünnet merasimini anlatıyor. Kız tarafı Türk/Müslüman olmadığı için de sünnet edip edilmeme durumu üzerinden ilerleyen bir ilk yarı ve gizlice düğünün yapılmasından ilerleyen bir ikinci yarı izliyoruz. Aydemir'in diğer tüm işlerinde olduğu gibi ince göndermeler ve dokundurmalar var. Göndermelerden bazılarını spoiler etiketinin içinde yazacağım, izlemeye gideceklere haksızlık olmasın.
İlk yarının ikinciye göre biraz daha az iyi olduğunu ve ağır ilerlediğini giriş cümlemde söylemiştim, hatırlarsınız. Fakat ikinci yarıda asıl olayı izlediğinizin farkına varıyorsunuz. İlkiyle illa ki kıyaslanacak ve ilkine göre bir parça sönük kalacak, olsun. Bu filme giderken amacınız gülmek mi? Evet. Gülüyor musunuz? Evet. İşte o kadar zaten filmin vaat ettiği. Rasim Öztekin'den bahsettim ama filmin yan ve konuk oyuncularına da bir parantez açmak lazım bu noktada. Selçuk'un tüm işlerinde en sevdiğim şey insan biriktirerek ilerliyor olması. Biriktirdiği insanlardan birisi de Şinasi... İşler Güçlerde de Kardeş Payında da Çalgı Çengide de Düğün Dernek serisinde de oynadı kendileri ve yan rollerde olmasına rağmen hep ön plana çıktı ki benim Kardeş Payında açık ara en çok güldüğüm karakterdi. Şinasi ile birlikte filmin parlayanları Ali İhsan Varol ve Ayhan Taş. Seyrek dişli güzel adam :) Tarık'ın oğlunu oynayan velet de duygularını mimikleriyle güzel verdi. Aferin.
Beyaz Show'da 3. film gelir mi muhabbeti döndü. Filmi izlemediyseniz sebebini anlayamazsınız ben de söylemeyeceğim tabi (belki spoiler kısmında...) şahsi fikrim çeksinler, ona da ilk gün olmazsa ikinci gün çok net giderim. Lakin araya yeni bir iş girmesi lazım. Başka bir dizi gibi, başka bir film gibi veya çok uzun zamandır beklediğimiz belki de şehir efsanesi olan Çalgı Çengi 2 gibi... Düğün Dernek'in üst üste olması hem Selçuk ve ekibi yıpratır hem de insanlar kıyaslarken daha acımasız olabilir. Niye bu kadar çok irdeliyorum sorusunun cevabına gelince; sebebini bilmediğim şekilde çok sahipleniyorum bu adamların yaptıkları işleri. Üsküdar'a Giderken zamanından beri en ufak bir eleştiri gördüğüm/duyduğum zaman direkt savunma mekanizmam açılıyor. En sevdiğim insanlar bile beğenmese çok ciddi bozuluyorum. Filmin gişesi yine çok iyi gelecek gibi hissediyorum zira takip ettiğim kadarıyla tüm salonlar ful gidiyor. Öyle ki ben dün niyetlendiğim seanstan değil, 2 seans sonrasından yer bulup girebildim mesela ve girdiğim seans da fuldü tabii ki. Filmden bilgiler, fragman, Yumurtanın Sarısı ve tabii ki spoiler ile toparlıyorum zira cidden uzatmışım. Gidin izleyin.

Spoileeer!
* Mini mini göndermeler var en başta aklımda kalan. Düğünde hazırlanan tahta Game Of Thrones'un Joffrey'inin aynısını bulup tacıyla asasıyla getirip oturtmuşlar. 
* Belediye başkanı ile sünnet organizasyonunu ayarlarken, kendi saatinde çıkar, geç saatlerde çıkar, sonra da yayından kaldırılır gibi küçük küçük dokundurmalar vardı muhtemelen Selçuk'un içinde kalmamış oh çok iyi etmiş.
* Başkan demişken Belediye Başkanının masasında dikkatimi çekti Bülent Başkan yazıyordu asklşfhjskdjfşaj anlayanlar beğendi bile aksjdşaklsjfsjdf :D
* Üçüncü film muhtemelen Fikret & Leyla ikilisinin düğünü olacaktır ama burada düğüne bir engel yok, düğünü İsmail organize etmiyor ve ekşın olacak bir durum da yok filmde alenen 3. filme göz kırpıldı ama bu Selçuk'un yemiydi bence. Özetle 3. film gelmeyecek diyorum, gelirse sürpriz olur.
* Filmdeki çetenin başı kimdi kimdi kimdi diye karnıma ağrılar girdi sonradan buldum. Kardeş Payında çırakların matematik öğretmeniydi. Benim gibi merakta kalanlar varsa bilsin istedim.
* Filmle ilgili eleştirebileceğim yegane nokta Cemil'in (Kardeş Payı Kartal, İşler Güçler Cavit, ilk filmde camide çalışan çocuk...) düğünde bir görünüp kaybolması dışında sahnesi olmamasıydı. Oysa biz kendisini de çok seviyoruz.
* Saffet'in 40 orospu bir araya gelse senin gibi bir piç doğuramaz cümlesi filmden aklımda kalan tek küfürdü. Hiç beklemediğimiz bir anda çok güzel gelişine bir vuruştu ve itiraf etmek gerekirse çok güldürdü. Ama ilk filmde Çetin'in de dediği gibi Saffet'in ağzına yapışıyo küfür.
* "Görsen tanır mısın" filmin en iyi repliğiydi muhtemelen jkshfaşjsdhfjakhfahsdjgkh :D
Vizyon Tarihi: 04 Aralık 2015
Yapımı : 2015 - Türkiye
Tür : Aile , Komedi
Yönetmen : Selçuk Aydemir
Oyuncular : Rasim Öztekin , Ahmet Kural , Murat Cemcir , Devrim Yakut, Şinasi Yurtsever
Senaryo : Selçuk Aydemir
Yapımcı : Necati Akpınar
Konu : İlk filmde İsmail'in oğlunun düğünü için toplanan ekip, bu kez de İsmail'in torununun sünnet töreni için kolları sıvıyor. Ancak başlarına yine birbirinden komik olaylar gelmesine engel olamazlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎