Çalgı Çengi İkimiz | 2017

Canım Selçuk ne çekerse izlerim. Ne yazarsa okurum. Peşin peşin bununla başlayayım. Çalgı Çengi'nin ikincisinin çekilme mevzusu ilk filmin izlendiği ilk andan itibaren Selçuk'un aklındaydı muhtemelen ve insanlar da hepimiz de o kadar çok istedik ki bunu, ha oldu ha çekilecek dedik dedik, nihayetinde araya giren 2 film ve 2 dizinin ardından Çalgı Çengi İkimiz ismiyle geçtiğimiz hafta içinde çeşitli sinemalarda, 6 Ocak Cuma günü de tüm Türkiye'de gösterime girdi filmimiz. Niye bu kadar sahiplendim sorusunun bir cevabı muhtemelen yok. Sevdiğim insanların iyisini de kötüsünü de sahiplenirim. Bu cümlelerin ardından ne kadar objektif olunur sorusunun cevabı da yok aslında. Ama ben yazdım, kıymet verip okuyanların gözlerine sağlık. Başlıyorum!


Filmdeki prodüksiyon o kadar sağlam ki, ben izlerken İşler Güçler havası aldım. Tokatlanmış gibi tık tık tık akan sahneler, ekrandaki o kalabalık, diyaloglar... Tek eksik fıtı fıtı geçişlerdi. Ama her şeyi boklayan elemanlar gibi Selçuk'un her işini birbiriyle kıyaslamayacağım. Filmin genelinde akan hikaye, Gürkan ve Salih'in yıllar önce girdiği mafyadan çıkma arzusuydu. Yan hikayede ise İsmet ve Samet isimli iki yan rolün hikayesini izledik. Ters köşe oldum İsmet&Samet olayında. Tabii Gürkan olayında da (spoilerımsı). Filmde en sevdiğim karakter Ahmet Gülhan'ın oynadığı Salih'in kayınpederi olan karakter. Böyle bir kayınpeder var mıdır yahu 😄 Filmin müzikleri düğünlerde çalan dinlediğimiz oynamalı müzikler. Bi de yıllar yıllar önce meşhur olan Almanca bir şarkı var. Ahmet'in filmin sonunda söylediği şarkıda (Baharı Bekleyen Kumrular Gibi), sahnenin de etkisiyle, lüzumsuz bir duygusallık yaşadığımı itiraf etmeliyim. Etle tırnaksınız oğlum siz. Canınızı yerim.

Millet ne demiş diye yorumlara bi bakayım dedim. Beğenmeyenler çoğunlukta. Bir insanın Çalgı Çengi İkimiz isimli bir Selçuk Aydemir filmine gidip, beklentisi ne olabilir ki beğenmemiş olabilir algılayamıyorum. Herkes her şeyi beğenmek zorunda değil, evet. Ama insanların emeğine hayvan gibi sövüp sayılması beni çok şaşırtıyor. Neyse, kötüyü konuşmayalım biz, her şey çok güzel. Selçuk yazmış, Murat ve Ahmet oynamış, Serap da izlemiş. Onlar daha iyisini çekene kadar en iyisi bu. Gidin izleyin. Kadro şahane. Rasim Öztekin'i, Ayhan Taş'ı, Burak Satıbol'u, Murat'ı, Ahmet'i kaç kere daha birlikte görebilirsiniz ki sinemada? Selçuk film çektikçe işte. Et tırnak muhabbeti geçti filmin bi yerinde (spoiler yok bebeğiiimm) et tırnaktan ayrılmasın. Canınızı yerim. Yazılan yorumları sallayın. Hayatlarında birbirlerinin bilmem neresine koyanlar filmde iki küfür duyunca "wowowow haram" diyen Cüppeliye dönüyorlar. Gidin izleyin. Bu adamlar kazansın. Hem ne kadar zor olabilir ki? Nedir yaani 😄. Fragman ve bilgilerle son noktayı koyarım. Spoiler vermeden bitirdim. Son sözüm: AHMET KURAL NOLUR DAHA ÇOK ŞARKI SÖYLE!

Vizyon Tarihi: 6 Ocak 2017
Yapımı : 2017 - Türkiye
Tür : Komedi , Macera
Yönetmen : Selçuk Aydemir
Oyuncular : Ahmet Kural , Murat Cemcir , Rasim Öztekin , Barış Yıldız , Tuna Orhan
Senaryo : Selçuk Aydemir
Konu : Gürkan (Ahmet Kural) ve Salih (Murat Cemcir) artık mafyayla içli dışlı olmaktan, mafya düğünlerinde müzik yapmaktan bıkmışlardır. Bu nedenle mafyadan tamamen uzaklaşıp hayatlarında yepyeni bir sayfa açmaya karar verirler. Ancak bu o kadar kolay olmayacaktır, mafyadan azledilmeleri için sahneye çıkacaklardaki bir düğündeki nikah memurunu kaçırmaları gerekmektedir. Ne var ki nikah memuru Tarkan'ı keşfeden kişidir ve ikiliyi de meşhur etme vaadinde bulununca Salih ve Gürkan'ın çok zor bir tercih yapması gerekecektir. Ankaralı 2 arkadaşın yaşadığı komik olaylar, Çalgı Çengi'den 6 yıl sonra gelen devam filminde de sürüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎