Oscar Ödülleri 2020

Başlıkta bir hata yaptığımı fark ettim. Ben yazdığım yılı başlığa atıyor olsam da aslında bu bir önceki filmlerin ödülleri. Ödül töreni bu gece 4 civarı başlayacak. Ödüller gelmeden benim tahminlerim gelsin dedim. Tüm filmleri elbette izlemedim ama izlediklerim arasından kazanmasını istediğim, kazanacağını düşündüğüm filmler, yönetmenler ve oyuncuları sıralayacağım birazdan. Siz de izlediğiniz, şu film, bu oyuncu, o yönetmen daha iyi bence dediklerinizi yoruma bırakın, konuşalım. Öyleyse başlayalım mı? 


En iyi film ödülü adayları; Ford v Ferrari, The Irishman, Jojo Rabbit, Joker, Little Women, Marriage Story, 1917, Once Upon A Time In Hollywood, Parasite.
Şahsi kanaatim gerçekten Jojo Rabbit. Nazilerle kafa bulması, şahsına münhasır tavrı ve esprileri ile benim için bu senenin favorisi durumunda. Fakat muhtemelen Irishman'e verirler ödülü.

En iyi erkek oyuncu adayları; Brad Pitt, Adam Driver, Antonio Banderas, Joaquin Phoenix ve Jonathan Pyrce.
Benim gönlümden geçen açık ara Adam Driver. Marriage Story'deki performansı ile gündelik bir olayı çarpıcı şekilde anlattı izleyicilere. Fakat kazanacak isim büyük ihtimalle Joker'deki performansı ile Joaquin olacaktır.

En iyi kadın oyuncu adayları; Cynthia Erivo, Scarlett Johansson, Saoirse Ronan, Charlize Theron ve Renee Zellweger.
Gönlümden geçen ilk kez Scarlett Johansson. Kendisinden çok hoşlanmadığım için ilk kez diyorum. Diğer oyuncuların filmlerini izlemediğim için kazanacak oyuncu hakkında fikrim yok.

En iyi yardımcı erkek oyuncu adayları; Tom Hanks, Anthony Hopkins, Al Pacino, Joe Pesci ve Brad Pitt.
Gönlümden geçen elbette Brad Pitt. Fakat Joe Pesci, Irishman'de öyle iyiydi ki bence ödülü ona verecekler.

En iyi yardımcı kadın oyuncu adayları; Kathy Bates, Laura Dern, Scarlett Johansson, Florence Pugh ve Margot Robbie.
En iyi kadın oyuncuda olduğu gibi yardımcı kadın oyuncuda da ben Scarlett'ten yanayım. Jojo'nun annesi rolüyle yine oscarlık bir performans sergilediğini söylemek mümkün.

En iyi görüntü yönetmeni adayları; Rodrigo Prieto (The Irishman), Lawrance Sher (Joker), Jarin Blaschke (The Lighthouse), Roger Deakins (1917) ve Robert Richardson (Once Upon A Time In Hollywood).
Gönlümden geçen tüm renkleri ve o renklerin yansımalarıyla Once Upon A Time In Hollywood elbette. Bence kazanacak olan da o ama Irishman de kazanabilir şerhini düşmem gerekiyor.

En iyi yönetmen adayları; Martin Scorsese (The Irishman), Todd Phillips (Joker), Sam Mendes (1917), Quentin Tarantino (Once Upon A Time In Hollywood) ve Bong Joon Ho (Parasite).
Tarantino ile Scorsese arasında gidip geliyorum. Muhtemelen Bong Joon Ho'ya gider ödül ben öbür ikisi dedim diye :)

En iyi kurgu adayları; Ford v Ferrari, The Irishman, Jojo Rabbit, Joker ve Parasite.
Gönlümün sahibi kesinlikle ve açık ara Jojo Rabbit ama ödülü Parasite'e vereceklerdir.

Görsel efekt ödülünü The Irishman'e, makyaj ödülünü Bombshell'e, en iyi uyarlama senaryoyu Irishman'e, en iyi orijinal senaryoyu Marriage Story'e verdikleri takdirde ben mutlu olurum şahsen. Elbette Akademi'nin amacı beni mutlu etmek değil. Bakalım kaçta kaç tutturacağım! Siz de tahminlerinizi vakit geçmeden paylaşabilirsiniz. Nice filmlere!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎