Erkek Severse | 2022

Alperen Durmaz ile Büşra Develi dijital platformlardan Bein Connect'e bir dizi çekeceklerini sosyal medyalarından duyurduklarında merakla beklemiştim. İki oyuncuyu da farklı işlerinde izlemiş biri olarak gelecek vaat ettiklerini düşünürüm zira. Dizi yayınlanmaya başladığında değil, bittikten sonra izlemeye başladım ve geçtiğimiz günlerde de tamamladım. Adettendir, biraz konuşalım. 
Alperen Durmaz'ın oyunculuğu ile başlamak istiyorum yazıya. Çok keyifliydi yine. Duygularını bu kadar başarılı yansıtabiliyor olması sonraki işleri için adeta bir referans ve merakla bekleme sebebi benim açımdan. Büşra Develi ise dupduru bir güzellik. Ekranda akıp gidiyor. Büşra'nın oyunculuğu ile ilgili de kafamda hiçbir soru yok fakat bu dizi özelinde şunu belirtmem gerekiyor; Büşra, pek iki çocuk annesi bir kadın bedeninde değil henüz bence. Yani genç bir kadın? evet, yeni evli bir kadın? evet, ama evlenmiş iki çocuk sahibi olmuş ve bu çocukların 10 yaşlarında olması? ı ıh. En azından bende çok çalışmadı. Dizideki yan rollerin de güzel örüldüğünü ve hikayenin içinde kaybolmadıklarını belirtmekte fayda var. Özellikle Yasemin Allen'in oynadığı Yelda karakterine ifrit olduğumu ve bu sebeple de ne kadar iyi bir iş ortaya çıkardığını düşününce, takdiri hak ediyor. Ay bir de acı ama gerçek bilgisi vereyim; Alperen'in oynadığı Kenan karakterinin yalnızca YALNIZCA filmlerde olduğunu unutmayalım. Bu biraz da kendime not aslında. Sevdiği kadına koşulsuz şartsız inanan, onunla gurur duyabilecek kadar olgun, işine ve hayatın saygı duyabilen erkek sayısı sıfır bile değildir.

Dizinin tek sezonu var demin de dediğim gibi. O tek sezonda da 24 bölüm var. Her bölüm aşağı yukarı 40-50 dakika sürüyor. Konu da özetle şu şekilde; Büşra'nın oynadığı Zeynep karakteri eşinden boşanmış ikiz erkek çocukları olan bekar bir annedir. Hem çocuklarla ilgilenip hem de hayatını idame ettirmeye çalışır. Alperen'in oynadığı Kenan ise başarılı, çalışkan, işinden başka hiçbir şeye hayatında yer vermeyen bir patrondur. Bir tesadüf eseri tanışan Zeynep ve Kenan birbirlerine aşık oluyor ve olaylar 24 bölüm süresince gelişiyor. Aslında dizi klişelerle örülü standart bir iş. Öte yandan oyunculuklar ile kendini izletmeyi başarıyor açıkçası. Yoksa zengin adam fakir kadın, eski kocanın kıskançlık krizleri, kötü kadın karakterin aşkına karşılık bulamaması falan yüzlerce yapılmış fakat bir şekilde de çalışan konular. Zaten hayata dair ne anlatabilirsiniz ki? Bilim kurgu ve fantastik işleri bir kenara çıkarırsak, diğer kategorilerde her şey anlatıldı, yazıldı, konuşuldu, söylendi zaten. Bu yüzden ben bu diziye bir şans verdim ve sevdim de. Umarım spoiler vermeden anlatabilmişimdir. Yeni dizileri bekliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎