Yılbaşında Televizyonda Ne Var?

Akşama napıyosunuz? Ben malum, evdeyim. Her sene olduğu gibi bu sene de kendime keyifli bir program yapıp saatlerce televizyon başında oturup eğlenmeyi planlıyorum. Eh, hayat hep havai fişeklerden ibaret değil, arada maytap pırıltısına da fit olmak lazım. Oooo metaforlar, bişeyler... En iyisi ufaktan 31 Aralık 2022 için televizyonda neler izleyebilirsiniz listesini yapmaya başlayayım. Bana da size de bir fikir olsun. Neticede bu akşam keyifli bir şeyler izlemek için Hristiyan olmak şart değil. Dün de televizyon izlediniz, yarın da izleyeceksiniz. Biraz eğlenmenin, bir şeyler kutlamak için kendinize fırsat yaratıyor olmanın sizi dinden çıkarmayacağına emin olabilirsiniz. Çenem düştü. Başlayalım.

Televizyondaki kanal dizilimine göre gideceğim her sene olduğu gibi. 
Öncelikle TRT 1; Gözlemlediğim kadarıyla herhangi bir aksiyon yok. Nerede o nefis müzik programlarının yapıldığı, sıra sıra şarkıcıların çıkıp söyledikleri akşamlar... Gönül Dağı dizisi bu akşam 20.00 itibariyle yeni bölümüyle Trt 1'de olacakmış. Akabinde, yani gece yarısından sonra da bi zahmet nostaljik yılbaşı programı koymuşlar. Geçtim.

ATV
; Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunda, ki Atv'ye tahammül edebilmem için böyle bir detaya ihtiyacım var, Kim Milyoner Olmak İster? yarışması var. Yarışmanın yılbaşına özel yarışmacıları olacakmış. Hülya Avşar, Oktay Kaynarca ve Sefo'nun yarışacağı Milyoner, Atv için yılbaşı özel programı olarak 20.00'de yayında. (Simitçi Hülya Avşar'ın Atv'ye çıkmasına kaç puan peki? LOL. Neyse siyaseti bırakıp devam ediyorum.)

SHOW TV; Bir Show Tv klasiği olarak 20.00'den itibaren Güldür Güldür isimli komedi programının yeni bölümü yayında olacak. Fragmanını izlerken gözlerim kocaman oldu zira sahnenin kenarından yüz yıldır falan televizyonda görmediğimiz Sagopa Kajmer çıktı süzülerek. Bir de Levent Yüksel ve Aleyna Tilki var. Elf gözlerim beni yanıltmadıysa yine yüz yıldır falan televizyonda görmediğimiz Saadettin Teksoy'u da görmüş olabilirim. Yaşım ortaya çıkmasın diye susarak uzaklaşıyorum.

KANAL D; Sibel Can, Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun'un programı Şarkılar Bizi Söyler'in Yılbaşı Gazinosu konseptli bölümü yayınlancak 20.00'de. Konukları arasında; Arif Susam, Ümit Besen, Safiye Soyman, Koray Avcı, Bülent Serttaş, Nükhet Duru, Fatih Ürek, Uğur Aslan, Berkay, Berdan Mardini ve Tanyeli var. Oooo dansözlü yılbaşı programı mı? Kanal D, başın gövdene ağır mı geliyor kaarşim?

STAR TV; İbrahim Tatlıses'in programı İbo Show var. Gülben Ergen, İrem Derici, Serdar Ortaç, Cengiz Kurtoğlu, Dilan Çıtak Tatlıses, Latif Doğan, Mahmut Tuncer, Şafak Sezer, Sinan Akçıl, Özgür Alter ve oryantal Didem, Star'ın internet sayfasında bildirilen konuklar. Yani bana pek hitap etmiyor, sevenlerine hayırlı olsun. Geçtim.

TV 8
; işte favori programım. Gerçi bu seneki konuklarda pek iş yok ama bu diyardan gidemeyeceğime göre, bu deveyi güdeceğim gibi görünüyor. O Ses Türkiye'nin yılbaşı programı var. Jüri koltuğunda Yıldız Tilbe, Seda Sayan, Murat Boz ve Ebru Gündeş var. Konuk olarak Edis ve K.Ö.F.N.'ün gelip şarkı söylediğini sosyal medyaya sızan videolarda gördüm. Yarışmacı olarak ise; Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül, Ebru Şahin, Ayça Ayşin Turan, Alina Boz, Chaby (?), Aslıhan Malbora ve Aytaç Şaşmaz, Nilsu Berfin Aktaş, Danla Biliç ve Cemal Can Canseven (?), Talat Bulut, Cemre Baysel, Şafak Sezer (ooo 2 kanalda birden), Bestemsu Özdemir, Onur Buldu, Melis Sezen, Büşra Pekin, Selin Şekerci ve Selçuk Yöntem, Eser ve Berfu Yenenler, Hazal Subaşı şarkı söyleyecekler. Özellikle Bi Tek Ben Anlarım'ı Yıldız Tilbe'den dinlemek bile keyifli olacak. (Murat Boz'un yeni ekilmiş saçları asdhfşadkjakljf)

FOX; Hazal Kaya'nın geçtiğimiz yaz çektiği Benden Ne Olur isimli filmi vardı. Disney+ üzerinden yayınlanmıştı ama sanırım televizyonda ilk kez bu akşam Fox'a çıkacak. 20.00'den itibaren. Ben zan zan şarkı türkü dinleyemem arkadaşım film lazım derseniz, tatlı bir romantik komedi. İzlenir. Akabinde ise 22.00'den itibaren canım Ata Demirer Gazinosu var ki, geçen sene izlemiş biri olarak kesinlikle öneririm. Nefis bir program. Hem güldürür hem oynatır hem şarkı söyletir. Ata💞

TRT 2; bu kısım sadece gerçek sanattan anlayan exclusive okuyuculara özel. Her sene olduğu gibi bu sene de Berlin Filarmoni Orkestrası'nın yılbaşı konseri yayınlanacak 19.30'da. Akabinde de Bisiklet Hırsızları isimli film mevcut. Alternatif bir program arayanlara tavsiye. Bitti mi tabii ki hayır! Ertesi gün yani 1 Ocakta da Viyana Filarmoni Orkestrası'nın yeni yıl konseri yine Trt 2'de olacak.

TLC; televizyon bahsinin kapanışını da TLC ile yapıyorum o halde. Gündüzden başlayan kısa kısa şahsına münhasır programlar var. Seçmece yapıyorum. Kurabiye Savaşları var 11.50'den itibaren, Giada ile Yeni Yıl Sofrası var 12.50'den itibaren, Taksi serisinden 2 ve 3 var peş peşe. Sonra katilli cinayetli programlar falan var. Alın size alternatif *kıps*.

Disney+ dün akşam Gülse Birsel tarafından kaleme alınan Yılbaşı Gecesi isimli film yayınlandı. Tam yılbaşı akşamı programı değil ama gün içinde izlenir. Çünkü neden olmasın?! Diğer platformlarda öyle çok dikkatimi çeken bir program olmadı.

Yapın ufak tefek birkaç meze, güzel bir yemek, nefis bir tatlı, oturun ve tadını çıkarın. Ve lütfen, nolur, Allah'ın adın veriyorum, yılbaşı kutlanmaz diye kimsenin tepesinde tatava yapmayın. Bana ne yahu demeyi bilin, çok hafifleyeceksiniz. Söz✌


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎