Haftalık dizi yorumları | 1-5 Ocak

Yeni evime taşındığımdan beri blogumdan uzak kaldım. Henüz bilgisayar ve internet almadığım için de yazamıyorum. Bu hafta sonu eve gelince dizileri izleyip biraz bloga akayım dedim. Yılbaşı haftası olunca, dizi yayınlanmamış pek. Yayınlanmayan dizim How I Met Your Mother'ın 8. sezonu son sezon olarak açıklamış ve hatta Robin'i oynayan Cobie'nin röportajının linkini falan da vermiştim. Müjdeli haber geçtiğimiz haftalarda geldi. How I Met Your Mother, 9. sezon onayını ve devam kararı almışlar, hayırlı olsun. Geçen haftaki İşler Güçler'i de bu haftaya bağlayıp göndereyim dedim. The Big Bang Theory ve Person of Interest'in de yeni bölümleriyle, yazıya başlıyorum. Hadi bakalım.



İşler Güçler: Murat'ın bir önceki bölümde foseptiğe düştüğünü görmüştük. 25. bölümde de kendisine rastlamamak üzdü. Hele ki dizinin tatil verdiğinin haberini de yönetmenden alınca, ister istemez acaba gidici mi diye düşünmeye başladım. Üsküdara Giderken dizisinin ardından bu şaşıracağım bir durum olmaz zira. Yine de bölüme değineyim ben. Bu bölüm en çok Salih'in çocuğunu oynayan velede güldüm. Salih'in konsantre hali gibiydi. Oyunlar, kumar, kızlar... Veledin maşallahı vardı. Ecevit ve o sarışın kızın gereksizliği ve dizinin sahnelerini yok yere işgal etmeleri bir tek bana batmıyordur inşallah. Niye bu kadar üstüne gittiler niye ısrarcılar anlayamıyorum. Bacak görmeyince dizi reyting yapmıyormuş. Yerim öyle reytingi... En kısa sürede Murat'ın da dönmesini ve dizinin ilk bölümlere doğru yükselmesini temenni ediyorum.


The Big Bang Theory: Bölümün lokomotifi uzun süre sonra Raj oldu. Genelde Sheldon ve/veya Penny götürürdü malum. Alex'in Leo'ya yazmasından rahatsız olan Sheldon, ona ayar vermeye çalışırken fark etmeden insan kaynaklarına kadar uzanmak zorunda kaldı. Sheldon da Raj, Leo ve Howard'ı ispiyonlayınca hep birlikte insan kaynaklarına gittiler. Sonuçta okuldan kovulmaktan kurtulmak için cinsel istismarla ilgili eğitim görmek mecburiyetinde kaldı. Yukarıdaki gifte de Leo'yu Alex'ten kıskanan Penny'nin inek olma çabalarını görüyoruz. Birkaç fen dersi alayım da karizma yapayım diye düşünürken intiharın eşiğine gelmiş. Ardından da inek gözlüklerini almış ve Leo'nun da dediği gibi hem seksi hem zeki olmuş. Yakışır.


Person of Interest: Finch, tek başına olayı çözdü bu kez. Malum son bölümde Reese'i kitlemişlerdi. Bu bölüm kurtarılma hikayesini izlerdik diye düşünürken bambaşka bir hikayeyle karşı karşıya kaldık. Sanırım Finch'in üzerinden ilerleyecek dizi biraz daha. Bu bölümde de karşımıza öğretmen olarak çıktı ve intihar edecek bir liseliyi kurtardı. Kurtardığı liseli de Finch'in varisi gibiydi laf aramızda. Bi an yanına alıp yetiştirecek sandım. Öte yandan Carter, John'ın dnasına ait delilleri yok ederek onu kurtarma çabası içindeydi. Ve neredeyse de kurtarıyordu. Gel gelelim CIA görevlisi eleman bu sefer de John'ı ve diğerlerini sorgulamasını istedi Carter'dan. Gelecek bölüm daha civcivli olacaktır muhtemelen. Sorgulama sahnelerinde duygusal anlar yaşayabiliriz ki, yaşayalım. Özlemişiz.

Bu haftalık da bu kadar. Bir dahaki bölümü nerede ne zaman izlerim bilmiyorum. Allah sağlık sıhhat versin. Herkese huzur ve sağlıklı bir yıl dilerim tekrar.

5 yorum:

  1. Dev Jenga fikri muhteşemdi Alex Leonard'a yazarken Jenga'nın yıkılıp Sheldon ''I Win'' diye sevinir..:))

    YanıtlaSil
  2. Dev Jenga fikri beni heyecanlandırıyor..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jenga ile pek aram yok benim ya :/

      Sil
    2. çok eğlenceli ben de 1-2 kez oynamıştım..:))

      Tabii üstüme yıkılacak kadar değildi..:))

      Tavsiye ederim...

      Sil

Yazın bakalım 😎