Hedefim Sensin | 2018

Bazı oyuncular vardır içinde yer aldığı her proje için referanstır. Hani o varsa tamamdır dersiniz. Ata Demirer benim gözümde o oyunculardan birisi. Özellikle kaliteli komedi konusunda. Geçtiğimiz hafta sonu gidip Ata Demirer'in yeni filmi olan Hedefim Sensin'i izledik ailecek. Beklenti bu kadar yüksek olunca çok gülmek istiyorsunuz haliyle ve evet film hedeflediği şeyi yapıyor. Yani güldürüyor ve eğlendiriyor. Ayrıca bir diğer iddiası olan çiğköfte yeme arzunuzu da epey kışkırtıyor. Hadi biraz filmi konuşalım öyleyse...
Hedefim Sensin, Ata Demirer'in Olanlar Oldu'dan bir sene sonra yaptığı 7. filmi. Filmde daha önce birlikte çalıştığı Demet Akbağ ve Tarık Ünlüoğlu olduğu gibi, bildiğim kadarıyla ilk kez çalıştığı Gonca Vuslateri gibi isimler de mevcut. Filmle ilgili kendimce ofsayt tespit ettiğim tek konu (tespit ettiğim mi, yuh hadsiz!) Gonca Vuslateri oldu. Sebepsiz yere bir türlü sevemediğiniz insanlar vardır ya, işte benim için o insanlardan birisi bu hatun. Filmde daha çok eğlenememiş olmamın tek sebebi de kendisine duyduğum antipatidir muhtemelen. Ofsayta düşmeden gole gittiği noktalara gelince; öncelikle Çanakkale ve Gökçeada... Görüntü yönetmeninin kamera kadrajından öperim. Onlar ne güzel manzaralardır! İnsan öyle bir yerde yaşasa, asla yaşlanmaz ve yaşlanmadan da ölür gider. Sonra Demet Akbağ... Bu kadının kıymetini yeterince dillendiremediğimizi düşünüyorum. Bu ülkeden bir Kemal Sunal, Şener Şen, Ayşen Gruda geçtiyse komedi adına, bir de Demet Akbağ geçti. Üzerinde giydiği her karakteri kafamıza çakan bir oyunculuğu var. Hiçbir rol sırıtmıyor kadında vallahi müthiş! Erkan Can ve Tarık Ünlüoğlu ise gizli forvet filmde. Ustalıklarını konuşturarak ön plana çıkmadan filmi çok güzel yükseltiyorlar. Ömürlerine bereket!

Ata'nın filmde canlandığı karakter Zekeriya Taştan isimli bir çiğköfte ustası. Çiğköftesini yapıp tepsisine koyuyor ve pasajda meze olarak satıyor gezerek. Yine satış yaparken mafyalar arasında geçen bir antika alışverişinin göbeğine düşüyor. Alışveriş bir şekilde silahlı çatışmaya dönüşüyor. Alışverişte kullanılacak olan sikke de bir şekilde Zekeriya Ustanın cebine giriyor. Görgü tanığı olmamak adına kaçıyor Zekeriya ve Gökçeada'ya götürüyor yol kendisini. Gökçeada'da da tahmin edileceği ve fragmandan da görüleceği üzere Leyla isimli karaktere aşık oluyor. Fakat çatışmaya giren mafyalardan da kurtulamayıp tesadüf eseri burun buruna geliyor. Filmde Ata'nın müthiş sesiyle Neşet Ertaş türküleri dinliyoruz. Bahça Duvarından Aştım ve Yazımı Kışa Çevirdin türkülerini çok başarılı yorumlamış (Bahça Duvarından Aştım türküsü benim en sevdiğimdir). Son sözüm ise İlker Aksum'a; Demet Akbağ, Tarık Ünlüoğlu ve Erkan Can'ı övüp ona değinmemek olmaz. Çok daha fazla çıksın çok daha fazla izleyelim istiyorum. Ata Demirer'in ekibine dahil olmasını dilerim çünkü kalitesi aşağısını kaldırmaz. Film hala vizyonda. Gidin izleyin.

Filmden bağımsız not: Sinema için en favori salonum Cinemaximum salonları olmuştur her zaman. Eve yürüyüş mesafesinde başka bir salon olmasına rağmen (Avşar), toplu taşıma kullanarak Cinemaximum'a giderim. Fakat değinmek istediğim bir konu var. Ben bu filmi izledikten sonra ilk kez bir dahaki filme Cinemaximum'a gitmek istemiyorum dedim. Gold Classlara çok mu özenmeye başladılar bilmiyorum ama ne gişelerindeki arkadaşlarda, ne salonlarında, ne de filmi oynatan arkadaşlarda iş yok. Bilet fiyatı 19 TL'ydi. N11'de gezerken tüm sinemalarda geçerli 12,5 TL kampanyasını gördüm ve her makul insan gibi oradan kod alarak gişeden bileti bastırmaya gittim. Abartısız söylüyorum tam 38 dakika uğraşıldı 6 bileti basmak için. Neyse ki bir saat erken gitmiştim. Bileti bastırdıktan sonra yukarı çıktık salona girdik perdenin 50-60 santim soluna kaymıştı görüntü. Bu projeksiyonları ortalamak bu kadar zor mu anlayamıyorum. Dikkatimi dağıtan bu detaylar olmasa muhtemelen izlediğim filmden daha çok keyif alacağım. Kimseden ekstra bir çaba istendiğini düşünmüyorum. Fakat işimizi düzgün yapsak herkes kazanacak. Siz aldığınız parayı hak edeceksiniz ben keyif alacağım. Kazan-kazan yani.
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Oyuncular: Demet Akbağ, Ata Demirer, Tarık Ünlüoğlu, İlker Aksum, Erkan Can, Gonca Vuslateri
Vizyon Tarihi: 30.11.2018
Süre: 109 Dakika
Tür: Komedi
Konu: Zekeriya Taştan, hayatını İstanbul sokaklarında çiğ köfte satarak kazanmaktadır. "Bülbülün çilesi dilindendir" misali, Zekeriya da bir gün yanlış yerde, yanlış zamanda öter. Böylece İstanbul'u terk etmek zorunda kalır. İlk defa ayak bastığı Gökçeada da sadece Zekeriya'nın hayatı değişmekle kalmaz, Hafize'nin, Leyla'nın ve Yarım Hasan'ın da hayatı da tamamıyla değişir; yani artık kaderin hedefinde kahramanlarımız vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎