Ölümlü Dünya | 2018

İşte Türkiye'de böyle değişik filmler de lazım artık diye düşündüm filmi izlerken sürekli. Var mı bu tarz aksiyonlu bir komedi? Yok ki! Bunu yapsa yapsa bu genç adamlar yapacak zaten. Ali Atay yapacak, Doğu Demirkol yapacak, Feyyaz Yiğit yapacak! Ahmet'i, Murat'ı, Selçuk'u ve Ata'yı çok seviyorum ben ve yaptıkları "Yeşilçam" tadında sıcacık komedileri de en az onlar kadar çok seviyorum öte yandan farklı bir şeyler de izlemek, izletmek lazım artık! Ölümlü Dünya tam da bu tarz bir film. Peşinden bu tarz filmler yapılmaya devam edilirse şahsen mutluluk duyarım. Öyleyse detaylandıralım.
Filmin senarist koltuğunda Ali Atay, Feyyaz Yiğit, Ali Demirel, Aziz Kedi ve Volkan Sümbül var. Yönetmenliğini de Limonata filminden sonra 2. filmi olan Ali Atay yapıyor. Film için Türkiye'nin Kingsman'i dersek yanlış olmaz sanıyorum. Suç komedisi tarzında (öyle bir tarz varsa) yapılmış. Mermer Ailesi, Kadıköy'de 1071 Anadolu Tat Lokantasını işletiyor vitrin olarak. Fakat fragmandan da göreceğiniz üzere lokanta bu ailenin yalnızca vitrini. Asıl işleri kiralık katillik. Hem de organize olarak. İşin komedi kısmı ise aslında bu adamların çok da başarılı olamaması. Ailenin iki oğlu olan Serbest ve Zafer ki kendilerine Feyyaz Yiğit ve Doğu Demirkol hayat veriyor, yeterince şapşik tipler olduğundan gülümsemeden duramıyorsunuz film boyunca. Gizli prensim Özgür Emre Yıldırım'ın karakteri olan Atakan'ın üzerinde biraz daha durulmasını dilerdim sadece onun dışında filmde kafama takılı kalan ve eğlenmediğim tek bir an bile yok!


Piyasada sevdiğim ve kıymet verdiğim tüm adamların/kadınların -itiraf etmek gerekirse- gişe filmlerine yöneldiği bu zamanda, böyle bir film yapmak cesaret ister ve bu cesaretinden dolayı Ali Atay başta olmak üzere tüm ekibi kalben tebrik ediyorum. Bu kaliteli işin ne kadar gişe yaptığını görmek için Boxoffice.com'a baktığımda ise yaşadığım his hayal kırıklığı... Recep İvedik'in 7 milyon izlendiği ülkede bu film 500bin küsur izlenmede kalmış. Çok yazık. Keşke vizyondayken görseydim de gidip sinemada izleyip en azından +1 ile bu sayının içinde olsaydım ve bir lokmacık desteğim olsaydı. Kaçırmayalım böyle filmleri, kendim için de söylüyorum elbette. Canım Mehmet Özgür yan rolde olmasına rağmen gözümde filmin kahramanıdır. Feyyaz Yiğit ve Doğu Demirkol'a epey güldüğümü belirtmiştim zaten. Böyle filmler çoğalsın. Mümkünse de bu filmin devamı çekilsin. Küfrü kadar kahkahası da bol filmler -eğer kaliteliyse- doğallıkları ile fetheder kalbimi. Çünkü bir filmi/diziyi izlerken işte burada küfür olmalıydı dediğim anlar olur şahsen ve bu filmde bu eksikliği asla hissetmiyorsunuz. Filmin müzikleri de nostaljikti tatlıydı. Bakın biz yeni bir iş yapıyoruz ama nostaljik şarkılar çalıyoruz esnaf lokantası işletiyoruz yani çok da fantastik değil yaptığımız iş der gibiydi adeta. Yazanın, yönetenin, oynayanın, emeği geçen herkesin eline sağlık. Nefis bir cumartesi öğleden sonrası geçirdi bana geçen hafta. Benim gibi geç kaldıysanız bir şans verin derim. 
Vizyon tarihi 25 Ocak 2018
Yönetmen Ali Atay
Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, Doğu Demirkol, İrem Sak, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaplan, Mehmet Özgür, Özgür Emre Yıldırım
Senaryo: Ali Atay, Feyyaz Yiğit, Ali Demirel, Aziz Kedi, Volkan Sümbül
Tür: Komedi, Aksiyon
Konu: Nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi, 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Kendi halinde, sade bir yaşamları olan bu insanlar dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşamaktadır. Oysa gerçek hiç de öyle değildir. Mermer ailesi nesilden nesile kiralık katildir ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışmaktadır. Ancak organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle birlikte işler karışır ve ailenin kimliği açığa çıkar. Artık aile pılını pırtını toplayıp yola koyulmalı ve peşlerindeki dev örgütü atlatabilmelidir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎