It all started with the big bang!

The Big Bang Theory bu hafta yayınlanan iki bölümle, 12. sezonunda, izleyicilerine veda etti. Bir iki kelamı hak ediyor, neticede o kadar teşriki mesaimiz var kendileriyle. Böyle dan diye 12 sezon demek dile kolay. Dizi başladığında 20 yaşındaymışım. Geriye bakıp nelerin değiştiğini, başta kendim, düşününce epey vakit geçtiğini fark ettim lüzumsuz yere ve hayatın da bize çaktırmadan nasıl akıp gittiğini... Ne demiş büyük Türk düşünürü Teoman, "nasıl oluyor zaman bir türlü geçmezken, yıllar, hayatlar geçiyor?" Hadi başlayalım.

Dizinin final bölümlerinden ilki "The Big Bang Theory'nin önceki bölümlerinde" cümlesiyle başladı ve 12 yılın highlight anlarına şöyle bir baktık. Penny, Leonard ve Sheldon'ın tanıştıkları ilk bölümden, Sheldon ile Amy'nin evlendiği sonlardaki bölümlere kadar hem de.. Finaldeki en güzel dokunuşlardan birisi soldaki gifte gizliydi. İlk bölümden beri asansörün kapısında hep dikkat bantlarını görüyorduk. Ve nihayet! Asansörü tamir etmişler!

Şimdi spoiler olacak ama dizinin ilk bölümünde Leonard, Penny ile bebeklerinin akıllı ve güzel olacağını söylemişti ve evet! Penny'nin hamile olduğu duyuruldu. 

Bunu duyuran ise Nobel ödülünü kazanan Sheldon oldu. Dizinin ilk bölümünden itibaren "şahsına münhasır" bir arkadaşımız olan Sheldon'ın kendi başarısını çevresindeki insanlara bağlayabilecek kadar alçak gönüllü olabildiğini gördüğüm an evet, final bölümü dedim kendi adıma. Ki ben onu snop/ukala halleriyle sevmiştim. Yalan yok.

Ödül törenindeki konuşma esnasında Jim Parsons'ın gözlerinin dolduğunu gördük. Bence bunlar rol gereği değildi. Himym finalinde Lily'nin gözyaşlarının gerçek olduğunu bildiğimiz gibi..

Finaller kimseyi tatmin etmez. Yıllarca izlediğiniz şeye daha büyük, daha şaşaalı bir final yakışır diye düşünürsünüz çünkü. Aslında beklentiyi yükseltmeden açıp izleyince dokunup geçen, yer yer gülümseten fakat gözleri de doldurmayı beceren iki bölüm çekilmiş. Vedalar zordur, burun kıvırmamız bundan bence. 

Neticede bize Young Sheldon gibi nefis bir miras bırakarak gitti Tbbt. Final provasını yaparken ağladıkları fotoğraflara denk gelince duygusal yanım tabii ki hortladı ve bu yazı çıktı. Şimdi cuma akşamları ne izleyeceğim ben yahu?!

BAZİNGA!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎