Once Upon A Time In Hollywood ~ Bir Zamanlar Hollywood'da | 2019

Kalbimi çarptıran iki büyük isim Di Caprio ve Brad Pitt! Yönetmen koltuğunda ise Quentin Tarantino. Beklenti bir parça büyüyor elbette. Güzel kız kontenjanını da Margot Robbie ile dolduruyor gibi görünüyorlar. Ama yazının içinde ben daha güzelini buldum, onu yazacağım, takipte kalın :) Üstüne bir parça da Al Pacino serpiştirince tüm tuşlara basıp bölüm geçmeye çalışan veletler gibi bir kadro kurulmuş. Peki Tarantino bölümü geçebilmiş mi? Benim açımdan geçtiğini söylemek mümkün. Nasıl mı? İşte böyle:

Tarantino filmlerini izlerken başka bir büyülenme hasıl oluyor bende. Elbette sinema bizi başka dünyalara götürüyor diğer sanatlar gibi. Fakat Tarantino filmleri başka. Çizdiği dünya genelde alternatif evren olarak tanımlayacağımız, farklı hayatlar, isyankar ve uyumsuz ruhlar, sıradan olmayan kişilerle ilgili. Bu film de bir nevi dönem filmi; 60ların hippi akımı, seks özgürlüğü, uyuşturucu kullanımı, renkli kıyafetler ve tabii ki bu döneme sinema penceresinden bir bakış içeriyor. Leo filmin baş karakteri olan oyuncuyu canlandırırken Brad o oyuncunun dublörünü canlandırıyor. Bu ana hikayenin yanına ise Amerikalı oyuncu Sharon Tate cinayetini entegre etmişler. Sürekli film izleyenler için işin mutfağının 60lardaki halini birinci ağızdan izleme fırsatı veriyor. Öte yandan bir dönemde star olan oyuncunun ışığının sönmeye başlamasıyla yaşadığı çöküşü anlatması gibi bir de psikolojik yönü var filmin.

Leo'nun oyunculuğu ön plana çıkıyor. Tek kelimeyle döktürüyor beyfendi. Leo 2. oscarı alır mı bilemiyorum ama keşke alsa. Diriliş'ten daha çok hak ediyor dersem linç yerim muhtemelen, bu fikrimi kendime kendime saklıyorum. Film Leo'ya 2. oscarı verir mi bilmem ama Brad Pitt'in sakin ve basit oynamayı başarmış olması umarım ona en iyi yardımcı erkek ödülünü kazandırır. Filmin bir bölümünde birlikte oynadığı Margaret Qualley ise bence yeni neslin Angelina'sı ki yukarıda bahsettiğim güzel kız tam da kendisi. Böyle bir güzellik olamaz! Filme dönersek, klasik Tarantino etkisini filmin müziklerinde ve atmosferin şahaneliğinde görebilirsiniz. Fakat kan/vahşet için yaklaşık 2 saat bekleyip tatmin olamayabilirsiniz. Ben büyük vahşet beklemediğim için mutlu oldum izlerken. Ters köşe son ile beklenmedik şekilde bitiyor ve lüzumsuz bir gülümsemeyle bırakıveriyor. Son sözüm daha doğrusu tavsiyem, filmi izlemediyseniz ve izleme niyetiniz varsa, izlemeden önce Manson olayı ve Sharon Tate ile ilgili birkaç şey okuyun ve fikir sahibi olarak izleyin. Sonra mutlaka seveceksiniz. Şimdiden iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎