2019'da Olan 2019'da Kalmasın

Bir takvim yılını daha tamamlamış bulunuyoruz. Adettendir geride kalan senenin bir kritiği yapılır buralarda. Neler yapmışım, neler hissetmişim, neler iyi, neler kötü gitmiş, neler izlemiş, neler dinlemiş, neler okumuşum biraz konuşalım istedim. Elbette her blog yazısında olduğu gibi "bundan bana ne" deme şansınız var ama ben yine de anlatmayı seviyorum. Beğenen alır gider bırakır kaçar. Tüm kalbimle iyi seneler dilerim şimdiden. Sağlıkla, huzurla ve mutlulukla! Hadi başlayalım!
2019 yılı benim için birçok açıdan çok tatmin edici oldu. Çünkü hayatımda ulaşmak istediğim hedeflerden bazılarına keyifle artıyı çakıp geçtim. Bunlardan ilki Anadolu Üniversitesinin sağladığı ikinci üniversite imkanından faydalanarak Sosyoloji bölümünü bitirmem oldu. Beni akademik açıdan tatmin etmekle birlikte bana okuttuğu birçok kitapla adeta ufkumu açtı. Gerçekten eğitimin yaşı yok. Ulaştığım bir diğer hedef ise artık zahmet oldu ve 32 yaşımda ehliyetimi aldım. İnsanların 18 yaşını doldurur doldurmaz kursa yazıldığı ülkemizde ben 14 sene neyi bekledim inanın bilmiyorum. Keşke beklemeseydim çünkü araba sürmek inanılmaz keyifli. 2020 hedeflerimden birisi araba almak. Hadi iyisiniz erkekler kötü sürücülüğünüzün suçunu atacak bir kadın daha geliyor trafiğe.

2019 yılında en mutlu olduğum anların çoğunda yine Galatasaray var. Hayatımdaki boşluğu Galatasaray ile doldurduğumun farkındayım ama boşluğa düşmekten iyidir diye düşünüyorum. Evet, Galatasaray bu sene de şampiyon oldu. Her anı beni heyecandan kalbime indirerek şampiyon oldu hem de! Son ana kadar savaşarak, en yakın rakibini yenip onu geriye iterek şampiyon oldu. Bu da benim için ziyadesiyle mutluluk verici bir detaydı. Bu olaydan üç ay sonra ise Ankara'da ciğerparem ve ailesiyle süper kupa maçını izlemek kısmet oldu ve bak Allahın işine ki Galatasaray o kupayı da aldı! Bir de bu sene dünya şampiyonu Fransa'yı Konya'da izledim ben statta. Oksimoron bir cümle gibi görünecek ama üstüne üstlük bir de kazandık! Evet, futbol beni ziyadesiyle tatmin etti.


2019 yılının bir diğer özelliği bolca gezmem oldu. İstanbul'a gittim, Adana'ya gittim, Mersin'e, Antalya'ya ve elbette Ankara'ya gittim. Benim için büyük insanlık için küçük bir adım olsa da başka yerler görmek, başka lezzetler tatmak, yaşadığım çevrenin saçmalığından uzaklaşmak, başka biri gibi hissetmek bu senenin benim için en tatlı taraflarından birisiydi açıkçası. Bazen konfor alanından çıkıp yeniyi yaşamak insanı olumlu anlamda değiştiriyor bence. Çok gezen mi çok okuyan mı sorusunun cevabı gezerken okuyan olsa gerek...

😄
2019 yılında 56 kitap okudum 57.ye de başladım. Siz bu satırları okurken muhtemelen onu da bitirmiş olurum. Okumak benim kendime en büyük faydam sanıyorum. Hayatımda bu kadar severek yaptığım daha faydalı bir iş yok arkadaşlar. Okuyun mutlaka. Tuğla gibi kitaplar olmaz da Zweig kitapları olur, Sait Faik hikayeleri olur, fark etmez. Lütfen okuyun. Bu sene benim için okumaktan en keyif aldığım kitap elbette Selçuk Aydemir imzalı Evrak Kürek oldu. Sonra ise Masumiyet Müzesi ve Son Ada geldi. Son Ada ile bağlantılı olarak o distopik evrenlere epey girdim çıktım. 1984, Hayvan Çiftliği ve Fahrenheit 451 yine distopik evrenlerde geçen hikayelerdi ve çarpıcıydı benim adıma.

💪
Sinemada da Bir Aşk İki Hayat ve Organize İşler Sazan Sarmalı yerli film olarak Marriage Story ve BlacKkKlansman yabancı film olarak en sevdiğim işler oldu. Görsel sanatlara geçmişken dizilere de değinmeden geçemeyeceğim. Dijital platformlarda yayınlanmış Masum, Bozkır ve özellikle burada övmekten delirdiğim Şahsiyet çok güzel ve başarılı işlerdi. Breaking Bad, Suits ve The Big Bang Theory bu sene bitirdiğim diğer dizilerdi. Geriye dönüp bakıyorum da vaktimi güzel şeylerle değerlendirmişim.

Spotify verilerine göre (tripleri kes sen, sanki bana TÜİK verilerini açıklıyor) 2019 yılında en çok Kenan Doğulu dinlemişim, başkasını dinliyormuşum gibi sanki, Ken'i tam 41 saat dinlemişim ki kendi sesimi bu kadar duyduğuma emin değilim. Ken ile birlikte Sezen Aksu, Tarkan, Ed Sheeran ve Yaşar ilk beşimi oluşturuyor. Kenan'ın en çok Yosun şarkısını dinledim. Yılın genelinde en çok dinlediğim şarkı ise Kaybolan Yıllar. Eski versiyonları, yeni versiyonları, Ozan'ın düzenlediği hali, orijinalı derken hiçbir düzenlemesini ıskalamamışımdır muhtemelen. Müzik açısından ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını canlı dinleme fırsatı buldum ki hayatımın en tatmin edici sanatsal faaliyetlerinden birisiydi.

Neticede gezmeli tozmalı, düğünlü bayramlı, kutlamalı partili, maçlı konserli nefis bir yılı daha geride bıraktık. 2020 yılı için en büyük isteğim her sene olduğu gibi artık anne olmak! Biyolojik saatlerimde uzatmaları oynamaya başlayacağım birkaç gün içerisinde ve hedefe yakın bile değilim. Nasip olsun artık be hadi! Bir diğer isteğim ise araba sahibi olmak. Araç sürmenin keyfini bir kez tattım ya, artık yeniçeriler gibi isterük de isterük yani! Çok güzel bir yıl olsun 2020. Ben 2019'dan epey memnun kaldım umarım en az 2019 kadar keyifli, başarılı, sevgi dolu ve hayat dolu geçsin. İYİ SENELEEEER!

3 yorum:

Yazın bakalım 😎