Aylık yazılar #Kasım 2010

Yılın sondan bi önceki ayına girdik, hatta ortalarına bile yaklaştık nihayet! Neden nihayet peki? Bilenler bilir, 2010'u pek sevmedim ben. Zor günler, hüzünlü, acılı vakitler geçirdik. Uğursuz seneydi 2010. Ha güzel tarafı yok muydu? Elbette vardı, sevgiliyle ilgili şeyler onlar. Başka bi gün, mesela 2010'un bittiği günlerde, 2010'u uğurlarken anlatırım belki.. Şimdi kasımı konuşalım biraz. Buyrun içeri, kırmızı dünyanın kırmızı halıları serilsin efendim..

  • Nerden başlasam, ımmm.. Kurban bayramı. Önümüz kurban bayramı malum. Kurban bayramı çok şenlikli, keyifli geçer bizim evde. Babaannem alt katta oturuyor. Bu sebepten tüm aile bizim burda toplanır. Hep birlikte keyifli bi kahvaltı yapılır, sonra da tüm gün yenir, içilir, gülünür, eğlenilir. Günah olmasın da iki bayramdan kurban bayramını daha çok severim ben bu sebepten. Ramazan bayramında da tabi birlikte olunur da onda bi tek kahvaltı yapılır. Kurbanda ise ilk gün tamamen birlikte geçer. Kahvaltıdan, gece 11'lere 12'lere kadar :)
  • Lisedeyken, tarih derslerinin de gazıyla şu cümleyi kurardım; "Beckham hariç tüm İngilizler'den nefret ediyorum!" Şimdi bugüne bakıyorum. Bugün geldiğim duruma yani.. Galatasaray'dan sonra kendimi ait hissettiğim tek takım Manchester United, Dünya Kupası'nda -Türkiye olmamasından mütevellit- İngiltere'yi destekledim ve Neill'i tenzih edersek, en çok sevdiğim defans oyuncusu Rio Ferdinand. Lisede harbi çocukmuşum..

  • Show tv bu ara çok gözüme batıyor. Televizyonda dizi izlemeyi pek sevmem. Yan taraftaki dizileri de görüyosunuz bi Kavak Yelleri yazıyor. Kavak Yelleri dışında tvde 2 dizi takip etmeye çalışıyorum. Çalışıyorum çünkü ikisi de Show'da. Biri çarşamba akşamı çıkıyor, biri ne gün çıkacağını şaşırmış durumda. Saatleri ise 22:45! Başlangıç saati evet! Zaten diziler 90 dakika. Bi de 22:45 başlangıç saati deyince 1'e kadar oyalanıyorsunuz. 22:45 dedim de, 22:45'te başlasa yine iyi. Reklamıydı, özetiydi derken oldu mu size 23:15?! İzleme arkadaşım öyleyse diyen olacaksa şunu diyeyim, ben diziyi netten de izlerim bi saat indirmeme bakar. Ama eleştirmedikçe yüz bulmaya devam edecekler. Birinin durdurması lazım artık bunları! {iç ses: Bu da ayrı yazı konusu olurmuş, hafta sonu yazayım dur..}

  • Sevgiliyle geçtiğimiz ay sonu, bu ay başı çok güzel planlarımız vardı. Olmadı, kısmet değilmiş. Plan hep vardı hep olacak da, ben fena özledim. Öyle böyle değil. Seviyorum seni çocuk (:

  • Sevgili dedim de Özdemir Asaf geldi aklıma. Oldum olası çok severim kendisini. Bunda da en büyük pay Lavinia'ya aittir. Lavinia, Özdemir Asaf'ın en vurucu, en duygu dolu eserlerinden birisidir. Ben gibi edebiyatın şiir kısmıyla çok içli dışlı olmayan birinin bile içine işlemiş bi şiir, düşün yani.. Lavinia'yı da en çok Feridun Düzağaç'tan dinlemeyi severim. "sana gitme demeyeceğim, ama gitme lavinia".. Fena!
  • Futbolda dengesiz bi ayı geride bıraktık. Galatsaray&Manchester United ikilisinin gönlümü işgal ettiği hepimizin malumu. Aynı günler içinde Cimbom yeniyor, United berabere kalıyor. United yeniyor, Cimbom yeniliyor. Kaç parçaya bölündüm anlatamam. Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum bazen. Çarşamba akşamı önce Denizlispor'la olan kupa maçını izledim. Yendik, iyi güzel. Sonra pc'ye geçip City maçını izlemeye başladım. 94 dakikada, sen ona duraklamalarla 100 de, 100 dakikada tek gol olmaz mı arkadaş?! DELİ ÇIKTIM!

  • Eski Türk filmlerini çok seviyorum. En sevdiklerimden bi tanesi de Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve tabii ki Emel Sayın'ın oynadığı müthiş bi kadroya sahip olan Mavi Boncuk filmi. Bi gece sevgiliyle çene çalarken laf döndü dolaştı Duydum ki unutmuşsun şarkısından filme geldi. Filmde, Tarık Akan ile Emel Sayın ayrılırken -aslında hikaye başka- Emel Sayın çalıştığı gazinoda bu şarkıyı söylemeye başlar. Tarık Akan'ın yeşil gözleriyle ağladığı da bi sahne vardır ki, helak olursunuz, içiniz parçalanır. Bana öyle oluyor en azından. İşte filmin hatrına bu ayın şarkısı da Duydum ki unutmuşsun olsun dedim. Bendeki kayıt biraz kalitesiz sanırım. Hatta bi de reklamı var :( Daha kaliteli kayıt elinde olan varsa, paylaşırsa mutlu olurum :)


İyi aylar, iyi bayramlar, keyifli günler..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎