Yeni Sezen Aksu; Sıla Gençoğlu

Sezen Aksu, Türkiye'de müzik denince akla gelen ilk isimlerden birisidir. Hatta Ajda Pekkan'dan bile ön plandadır. Çünkü Sezen Aksu, sadece şarkı söylemez. Beste yapar, söz yazar, çok kuvvetli bi repertuarı ve sahnesinin yanı sıra, bugün benim diyen bir çok şarkıcı da onun şarkılarıyla ön plana çıkmıştır.

Sezen Aksu'nun nimetlerinden yararlananlar arasında, Kenan Doğulu, Tarkan, Mustafa Ceceli, Sertab Erener, Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi, Işın Karaca, Sibel Can, Gülben Ergen, Ferhat Göçer, Ebru Gündeş ve daha niceleri.. Hepsinin üzerinde Sezen Aksu'nun gölgesini görebilmek mümkün. Başlarda kendi şarkılarını kendisi seslendiren minik serçe, sonra sonra Onno Tunç'un ölümüyle yaşadığı yalnızlığı, şarkılarına ve şarkılarını verdiği sanatçılara söyletmeye başladı. Ama acımasız olan yıllar, Sezen Aksu için de acımasızlığından vazgeçmedi. Sezen Aksu bitti! gibi bi cümle ben dahil hiç kimsenin haddi değil. Şimdi bi albüm yapsın, en çok satanlar listesinde zirveye çıkar. Günümüz gençliği sevgilisini çöpe atacağı poşete acıyadursun, Sezen Aksu'nun şarkılarındaki o naif yaklaşımın tadına bi kere varanlar, söz müzik: Sezen Aksu ibaresini gördükleri an bunun kaliteye tekâbül ettiğini bilirler. Sezen Aksu şimdi bi parça geri planda. Peki Sezen Aksu'nun yeri boş mu? Kesinlikle hayır!

Sıla, Kenan Doğulu'nun vokalisti olarak girdi müzik piyasasına. Sonra Kenan'ın da desteğiyle, kendi kanatlarıyla uçmaya karar verdi. Ve öyle bi kanatlandı ki, zirveye kadar uçtu desek yeridir. Sıla'nın yazdığı şarkı sözleri kimi zaman ayrılan sevgilinin arkasından özgüvenle; "kafayı düzelttim senden sonra, kendime yararım bundan sonra" diye, kimi zaman da acıyla "inşallah, unutursun sen de, kendimi avuturum ben de" diye söylendi. Kimi zaman da tutkuyla "sevişmeden uyumayalım, anlaşmadan ölmeyelim" diye söylendi. Her durumda, Türkçe'yi güzel kullanan, kaliteli bi arka planı olan ve müthiş bi sesle kulaklara ulaşan şarkılar oldu. Sıla ilk şarkılarıyla herkesin dikkatini çektikten sonra, yaptığı albüm ile tüm dikkatleri üzerine topladı. Ardından yayınlanan yeni şarkılar geldi. Şimdi de "Konuşmadığımız şeyler var" albümü piyasaya çıktı. Albüm çıkmadan önce Acısa da öldürmez şarkısını duyduk. Son günlerde radyolarda en çok dönen şarkı kliplendirildi ve televizyonlarda da dönmeye başladı. Albümün diğer sürprizi ise aslında Ferhat Göçer'den dinlediğimiz, fakat Sıla'nın sesine müthiş yakışan Vur kadehi ustam şarkısının da bonus olarak albüme eklenmesi oldu. Böylece Sıla yepyeni ve güçlü bi adım daha attı. Sezen Aksu'nun yerine bi gün biri geçecekse, bu kesinlikle Sıla olacaktır. Buraya yazdım :)

Acısa da öldürmez klibini buraya ekliyorum. Ben de izleyemedim henüz, sizle izleme fırsatı bulacağım. Bakalım yorumlar ne yönde olacak..



2 yorum:

Yazın bakalım 😎