Samiyen'de son derbi {Galatasaray*Beşiktaş}

Beşiktaş ile olan maç, şu an beni futbol açısından pek enterese etmiyor açıkçası. Takım liderden bilmem kaç puan geride nasıl olsa. Şampiyonluk şansı az. Şu maçta ilgimi çeken 2 unsur var. Neler mi? Buyrun içeriye..

İlk unsur şüphesiz Arda&Baros ikilisi. Oynayacaklar mı, oynarlarsa başarılı olacaklar mı, yine sakatlık yaşarlarsa endişesi ve Baros Beşiktaş'ı yine avlar mı fikirleri kafamın içinde dört dönüyor. Quaresma mı, Guti mi ne oynamayacakmış. Yoksa ikisi birden mi?.. Neyse önemli değil. Desem de inanmayın. Guti'yi Samiyen'de izlemek isterim ben. Çok isterim hem de.. Quaresma'ya, 7 numaralı formasına rağmen, çok büyük bi sempatim yok. Ama Guti deyince akan sular durur. R.Madrid'i Jose ile sevmiş gibi görünmeme rağmen, Guti'nin, Raul'ün, Ronaldo'nun {Brezilyalı olan} Real Madrid sempatimdeki yeri büyüktür. İşte bu yüzden Guti'yi izlemek istiyorum akşama. Arda ve Baros ile başladık Guti ile sonlandıralım. Arda ve Baros sakatlanmasın oynayacaklarsa da, sakatlarsa zaten oynamasınlar. Zaten ortalık karışık bi dursunlar kenarda.

ps: Kewell'ı zaten göreceğimiz için ekstra paranteze lüzum yok. Oynayacak, gol attıracak, belki de atacak. Hadi Harry, göster kendini seni beğenmeyenlere!

İkinci ve daha önemli, daha özel olan unsura gelince.. Bu derbi Samiyen'deki son derbi :) İnsanın içi ürperiyor. Nasıl vedalaşılacak bu statla bilmiyorum. Mabet dendi Samiyen'e. Aslantepe'deki stada karşı boyun kıldan ince. Teknolojinin en büyüğü kullanıldı. Hayaller kuruldu ve o hayal şimdi orda gerçek olarak bizi bekliyor. Hatıra deseniz, rahmetli Özhan Başkan'ın ruhu orda geziyor sanki.. Ama Samiyen.. Bırakıp gidiyor gibi hissediyorum kendimi. Hani, eskimiş bi kıyafetiniz vardır. Atmaya kıyamazsınız ama bi daha da giyemeyeceğiniz bilirsiniz. Sonra gün gelip atınca kendinizi hem buruk hem de suçlu hissedersiniz ya, Samiyen'in bana hissettirdiği bunlar oluyor bugünlerde.. Bu suçluluğu öteleyen tek unsur ise Samiyen'de geçmişte yaşananlar. Samiyen, bu ülkede hiç bi stadın yaşayamayacağı kadar gururu yaşadı. Bi çok taraftarın göremeyeceği kadar özel takım, özel futbolcuyu izledi. Galatasaray'a ev sahipliği yaptı, müthiş konserlere ev sahipliği yaptı, Milli Takım'a ev sahipliği yaptı, Milli Bayram kutlamalarına ev sahipliği yaptı.. O duygusal, naif tarafıyla belki de yapılmış en güzel stat oldu hep.

Şarkı ne diyor; "bu bi veda anı sevgilim, kaçırma gözlerini zamandan.. Ne son ne de başlangıç yaşadığımız, kârımız olsun bize kalanlar" Samiyen'i bu satırlarla hatırlamak dileğiyle. Yaşattığı her güzel akşam için, her güzel gün için ve müthiş ev sahipliği için sonsuz sevgi ve saygılarımla.. Bu akşam atılacak her gol stat için olacak. Ve Galatasaray, Beşiktaş'ı Samiyen'de son kez yenecek (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎