Aşka Yolculuk {Leap Year}

Aşka yolculuk, orjinal adından da anlayabileceğiniz gibi artık yıl, yani 4 senede bir gelen 29 Şubat olayından yola çıkarak kurgulanmış bir romantik komedi. Klasik romantik komedilerden ayrılan, sıcacık, sempatik bi yanı var. Bunda sanırım en büyük etken, filmin İrlanda'nın kırsal diye tabir edebileceğimiz yerlerinde çekilmiş olması.

Filmdeki ana karakter Anna, bir iç mimar ve kalp cerrahı sevgilisi Jeremy ile 4 senedir birlikteler. Fakat Anna bi türlü o beklediği, arzuladığı evlenme teklifini alamıyor. Sonra İrlanda'lı büyükannesinin, dedesine evlenme teklif ettiğini öğreniyor. Aslında bunu kadınlık gururuna da yediremiyor. Ama bu teklifin bi gelenekle yapıldığını okuyor. Şöyle ki; 4 senede bir yani artık yıllarda, 29 Şubat'ta kadınlar sevgililerine evlenme teklif edebiliyormuş. Bunun da geleneğe göre çok romantik bir hikâyesi varmış. Bu geleneği öğrenen Anna, sevgilisi Jeremy'nin de Dublin'de bir cerrahi konferansında olmasını fırsat bilerek, çıkıyor yola. Amerika'dan, İrlanda'ya.. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle uçağı Dublin yerine, Dublin yakınlarında bir yere iniyor. Planı, feribotla Dublin'e geçmek. Tabii hava koşulları burda da peşinden ayrılmıyor. Ve hikayemizin sıcacık kısmı da tam burda başlıyor.

Fotoğrafta gördüğünüz Declan, Anna'nın yol üstünde uğradığı bar&otelin sahibi. Anna, Declan'ın barına sadece telefon etmek için uğrar, fakat geç olması nedeniyle o gün yola çıkmaktan vazgeçer. Declan'ın barının üst katındaki odalardan birinde misafir olmaya karar verir. Declan'ın da o günlerde bar yüzünden borçları vardır. Anna'yı Dublin'e ücret karşılığı götürmeye karar verir ve bunu Anna'ya teklif eder. Anna da kabul eder ve ikilinin gerçekten "aşka yolculuk"ları bu şekilde başlar. Çok ayrıntı verdim devam etmeyeyim. İzleyin her sahnenin tadına varın. Romantik komedi sevmiyorsanız bile, sırf manzaraları ve fon görüntüleri için izlemeye değer. Harcadığınız bir buçuk saat asla boşa gitmeyecektir. Filmle ilgili bazı bilgilere dönecek olursak;


Yapım: 2010 ~ ABD, İrlanda

Tür: Komedi filmleri, Romantik

Yönetmen: Anand Tucker

Senaryo: Harry Elfont, Deborah Kaplan

Yapımcı: Chris Bender, Gary Barber, Jake Weiner, J.C. Spink, Jonathan Glickman, Roger Birnbaum

Görüntü Yönetmeni: Simon Beaufoy, Deborah Kaplan, Harry Elfont Müzik:Randy Edelman

Dağıtım: UIP Filmcilik

Gösterim Tarihi: 26 Mart 2010 (Türkiye)

Konu: Erkek arkadaşının dört yıldan beri ona evlilik teklif etmemesi üzerine Anna, kadınların erkeklere Şubat'ın 29'unda evlenme teklif edebildiği bir İrlanda geleneğinden esinlenip ipleri ele almaya karar verir. Evlilik teklifi için erkek arkadaşı Jeremy'nin arkasından Dublin'e takip edecektir fakat kötü hava koşulları yüzünden yolda kalır. Dublin'e gidebilmesi için taşra ahalisinden Declan, Anna'ya yardım eder. Anna yolda Declan'a aşık olur.


Son olarak filmin fragmanı;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎