Umudun adı: Jose Mourinho {Barcelona*Real Madrid}

Bu sezonun başlangıcına kadar, Real Madrid&Barcelona rekabeti benim için, uzaktan keyifle izlenen, herhangi bi tarafta olmadığım, birbirlerinden bulsunlar modunda olduğum bi rekabetti. Ama ne zaman ki Mourinho, Real Madrid'in başına geçti, işte o gün geçtiğimiz sene Inter'de olan gönlümü, Real Madrid'e kaydırıverdim.

Aslında Mourinho'nun takımlarını tutma olayım, Inter ile başlamıştı. E sıkı bi Manchester United taraftarı olarak, Chelsea'yi tutmamı beklemiyodunuz herhalde! Inter zamanlarında alınan şampiyonluklar ve en son Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından Jose, Inter'deki misyonunu tamamlayarak, Real Madrid'e doğru yol aldı. "Kariyerimi Premier League'de noktalamak istiyorum" cümlesine sevinedurayım -Ferguson'un halefi olma(sı) hayali(m)-, Mourinho, çoktan Real Madrid'de istediği düzeni kurmaya başlamıştı bile. Yeni oyuncular aldı, istemediklerini gönderdi, Ronaldo'yu düzene soktu, Kaka'nın, Benzema'nın adeta üzerine titredi ve Mesut'u takıma kazandırdı. Tüm bu etkenlerin ışığında da yeni sezona başladı. Bugün 12. hafta sonunda topladığı 32 puanla zirvede yer alıyor. 12 maçta hiç mağlubiyet görmedi. Kaybettiği 4 puan ise aldığı 2 beraberlik neticesinde oldu. Mourinho kazanmaya oynuyor diye eleştiri yapanları okudum bi yerlerde. Mourinho'nun Real Madrid'i ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı sıfatıyla gitti Barcelona'ya. Birileri Jose'yi beğenmemeye devam etsin, bu adamın işi bildiği apaçık ortada. Başka ispat isteyen geçmişine de bakabilir.

Bu akşam Barcelona-Real Madrid maçı var. Real Madrid, son bi kaç yıldır, Nou Camp'ı geçtim, içerde bile maç kazanamayan bi takım görüntüsünde. Bu yüzden hiç bu kadar umutlu gitmemişlerdi Barcelona'ya. Takım çok iyi durumda, Şampiyonlar Ligi'nde de La Liga'da da istediklerini yapmaya devam ediyorlar. Şimdi tek eksik, Barcelona deplasmanından alınacak 3 puan. Mourinho her zamanki gibi çok rahat. "Pazartesi akşamı yenilirsek, ertesi gün salı olacak" diyebilecek kadar rahat mesela :)) Gayet de umrumda değilsiniz imajı çiziyor. Yine de lafını sokmadan da rahat edemiyor; "Barcelona'ya Inter ve Chelsea ile gittiğimde çok zevkliydi. Şimdi Real Madrid ile daha zevkli olacak" cümlesini etmiş maçtan önceki basın toplantısında :)) Ukala herif! Allah utandırmasın. Bu akşam Real Madrid güzel bi skorla dönsün Barcelona'dan. Şahsi kanaatim; Mourinho'nun kaybetmemek için elinden geleni ardına koymayacağı yönünde. Bakalım, izleyip göreceğiz. Ne kaldı şurda? Son 9 saat..

Kadroları da vererek yazıyı bitiririm efendim. İyi seyirler bize, bol şanslar iki takıma da..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎