Limitless ~ Limit Yok | 2011

Bazı filmlerin finalinde öyle kalakalıyorum. En son Inception'ı izlemiştim sanırım. Dün de Limitless'ı izledim ve çok beğendim. 2011'in en çok beğenilen ve en iddialı yapımlarından biri olan Limitless'ın türü her ne kadar bilim-kurgu da olsa, asıl gizem tarafı ağır bastığı için beni etkiledi sanırım. Gelelim ayrıntılara..

Film Eddie Morra'nın (Bradley Cooper) intihar sahnesiyle başlıyor. Sonra nasıl o raddeye geldiğini yavaş yavaş anlatıyor Eddie. Özetle söylemek gerekirse, yasa dışı bir ilacın Eddie'nin hayatına nasıl etki gösterdiğini izliyoruz. Olumlu ve olumsuz etkileri Eddie'yi kimi zaman zirveye çıkarsa da yer yer hem kendi hayatını hem de etrafındakilerin hayatını tehlikeye atıyor maalesef. Baş rolde Bradley Cooper'ı izlediğimiz filmin yardımcı erkek oyuncusu Robert de Niro. Bu noktada filmi bi tık eleştireceğim. Zira De Niro gibi bir aktörün filmde daha fazla yeri olsun isterdim. Sanki biraz Cooper'ın gölgesinde kalmış. Tamam Eddie'nin yaşadıkları anlatılıyor ve De Niro da onun patronu ama senaryo yardımıyla daha ciddi bir rol gelebilirdi diyorum ve devam ediyorum.

Filmin en güzel yönü ise çekim kalitesi. HD izlemememe rağmen, o kalitede bir film izliyormuş gibi hissettim kendimi. Sanki sokaklarda dolaşan, karşısındakiyle konuşan, Eddie değildi de bendim gibi. Öyle gerçekti yani. And the oscar goes to.. Neyse abartmayalım daha ortada adaylar bile yok. Bu seneki izlediğim filmler içerisinde en iyilerden biriydi Limitless. Oyunculuk ve film açısından ödül göremese de teknik konularda ödülü var diyorum ben. Filmin son 2 dakikasına kadar yarıda kalacağını düşündüm. Hatta Limitless 2 gelirse şaşırmam dedim. Ama De Niro ile Cooper arasındaki o son sahnede kaldı olay. Belki biraz yarım, belki biraz havada kaldı ama orada bitti yani. Neyse son olarak haplarla ilgili fikrimi spoiler'da belirtir yazıyı bitiririm. Tam pazar sineması kuşağı filmi olmuş Limit Yok. Pazar öğleden sonra, akşam, açacaksın oturup izleyeceksin.

Spoileeer!


Eddie, kendisinin de açıklamasıyla birden fazla laboratuvar kurdurmuştu zaten. İlacı bıraktı tezi pek benim kafama yatmıyor. Zira, ilaç kullanmaya başlamadan önce nasıl hımbıl bi adam olduğunu gördük izledik. Dediğim gibi laboratuvarlarındaki adamlarına mutlaka ilacın içeriğini araştırttı ve bağımlılık yapan yan etkisini bi şekilde ortadan kaldırdı. Böylece de kusursuz bi adam olup senatörlüğe kadar yükseldi. Lindy'le de sonsuza kadar mutlu yaşadılar diye bağlarım :)



Imdb notu: 7.3/10
Yapım: 2011 ~ ABD , Meksika
Tür: Bilim Kurgu, Gerilim, Gizem, Macera, Psikolojik
Oyuncular: Robert De Niro, Bradley Cooper, Abbie Cornis, Anna Friel, Johnny Whitworth
Yönetmen: Neil Burger
Senaryo: Leslie Dixon, Alan Glynn
Senaryo (Kitap): Alan Glynn
Yapımcı: Bradley Cooper, Leslie Dixon, Scott Kroopf, Patrick Peach, Ricardo Del Río
Görüntü Yönetmeni: Jo Willems
Görüntü Yönetmeni: Paul Leonard-morgan, Nico Muhly
Filmin Websitesi: http://www.iamrogue.com/limitless
Süre: 1 saat 45 dk
Gösterim Tarihi: 18 Mart 2011 (Türkiye)




3 yorum:

  1. ben devam filmi bekleyenlerdenim bence harika bir kurguydu hayranı olduğum filmlerden

    YanıtlaSil
  2. Sonra sonra düşündükçe anladım ben de devam filmi olmaz, sanmıyorum. Hani olursa süper olur da.. İşte..

    YanıtlaSil
  3. This is a topic that's close to my heart... Thank you! Where are your
    contact details though?

    Here is my blog :: blogger.com

    YanıtlaSil

Yazın bakalım 😎