Galatasaray, hazırlık, goygoy...

Galatasaray geçtiğimiz sezonun şampiyonu. Güzel bitirdi ama güzel başlayamadı gibi görünüyor şu ana kadar. Şöyle geçtiğimiz sezonun sonuna ve bu sezonun başına, transferiydi, dedikodusuydu, hazırlık maçlarıydı falan bir göz atayım blog futboldan uzak kalmasın dedim. Rengimiz de belli olsun tabii. Başlıyorum.


Galatasaray, 4 temmuzda Florya'da toplanarak ilk antrenmanları ve sağlık kontrollerini gerçekleştirmişti. Temmuz 6'da da kampın ilk ayağının gerçekleştirileceği Avusturya'ya hareket edildi. Avusturya'da geçirilen 10 gün içinde izinli olan oyuncular ve yeni transferler takıma katıldı. Avusturya'da yerel lig takımlarından Kirchbichl ile bir de hazırlık maçı yapan Galatasaray, maçı 11-0 kazanmanın ardından yurda döndü. 


Ayın 15'inden bu yana İstanbul'da hazırlıklarını sürdürüyor takım. Keyifler yerinde görünüyor yapılan antrenmanlarda. Sıcak dışında da bir sıkıntı yok. Tabii sıcaklık hepimizin sıkıntısı, ayrı. Bu dönemde bir de kısa forma tanıtımı yapıldı ve ben formaları topluca şurada, blog için tek fotoğrafı da burada paylaşmıştım. 


Takım kamptaki ikinci hazırlık maçını da İstanbulspor ile yaptı. Galibiyet bu kez 5 gollü oldu. Daha önce kararlaştırılan Endonezya kampı da iptal edildi. Dolayısıyla planlanan hazırlık maçları da... Şimdi kesinleşen iki maçı var Galatasaray'ın. İlki 2 hafta sonra 8 ağustosta yapılacak olan Fiorentina maçı. İkincisi de 12 ağustosta oynanacak olan Süper Kupa finali yani Fenerbahçe maçı. Geçen senenin Süper Kupası hiç edildi unutmadan ekleyeyim buraya da. Neyse, Fio maçına daha 2 hafta var dedim. Bu iki hafta içinde minimum 2 hazırlık maçı daha yapması lazım takımın. Gelen haberler, okuduklarımız falan Atletico Madrid ve Fulham ile iki maç yapılacağı yönünde ama kesinleşmiş bilgiler değil tabii. Gönül ister ki tüm takımın üzerinde kırmızı parçalıyı, beyaz formayı görelim artık ama işte.. Beklemek gerekiyor sanırım bir parça daha.

Şimdi gelelim işin goygoyuna. Başkan Ünal Aysal, transfer döneminin hareketli günlerinde (tanıma gel) Galatasaray'ın çok iyi bir takım olduğunu tek eksiğinin pastanın üzerindeki çilek misali bir yıldız transferi olduğunu söylemişti. İşte o gün bugün, çilek şu muydu bu muydu diye adını anmadığımız isim kalmadı. Kimi bu ismi forvet olarak düşündü kimi de orta saha. Velhasıl henüz hiçbirimiz haklı çıkamadık. Çilek mevzusuyla ilgili ortaya atılan en tuhaf iddia, taze ama artık o da diğerleri gibi olan AMK gazetesinden geldi. Galatasaray taraftarını ve camiayı ikiye bölen iddia Arda Turan'ın çilek olarak tabir edilen isim olduğu yönündeydi. Ben başta Arda dönmez, dönmemeli de diye düşünüyordum açıkçası. Ama kafa yordukça dönmek isteyebileceği de aklıma yatıyor. Bugün bu yazıyı yazarken yarın açıklansa şaşırmayacak durumdayım. Kız arkadaşıyla uzaklık nedeniyle ayrıldıklarını biliyoruz kızla tekrar barıştılar, A.Madrid'de başarılı oldu Uefa Kupasını kazandı ve bir nevi oradaki misyonunu tamamladığını düşünüyor, her ne kadar şikayet etse de Türkiye'de üzerinde kurulan ilgi imparatorluğunu çok özlediğine eminim. Bu yüzden gelirse, bana ilk günkü kadar sürpriz olmaz. Yine de orada kalması, en azından her şey bu kadar tazeyken geri dönmemesi bence en doğrusu.


Transfer goygoyunun ikinci ayağını da şüphesiz Melo oluşturuyor. Bakınca şu an takımın tek eksiği Melo gibi görünüyor. Selçuk'un yanı dışında tüm mevkiler yedekleriyle birlikte tamam. Biraz da Hakan'ın yedeği yok gibi. Melo mevzusu çok dallandı. Bir gün Juve ile anlaşıldı Melo bekleniyor diye haber geliyor, bir gün Melo ile anlaşılıyor Juve'yle fiyat görüşülüyor diye haber geliyor, bir gün transfer mevzusu patlıyor. Bit yeniği boyunu aştı Melo'nun ya, hayırlara gelsin. Hala elle tutulur bir adım atılmaması, kampın yarısına gelindiği ve Melo'nun da hala çalışmalara başlamadığı düşünülünce, bu saatten sonra Melo işinden hayır gelmeyeceğini düşündürüyor bana. Olmayacak gibi sanki, hani olursa da takım 3-4 haftadır sıkı bir şekilde çalışıyor, Melo fiziksel olarak da mental olarak da çok geride kalacaktır bu noktadan sonra maalesef. 


Şimdilik bu kadar. Fio ve Fenerbahçe maçlarından sonra yine buralarda olurum bol fotoğrafla ama şimdilik antrenman fotoğraflarıyla idare etmek gerekiyor sanırım. Bekleyip göreceğiz ne olacağını. Benim için bu sezonki sabırsızlık, Şampiyonlar Ligi müziğini duymamıza hala haftalar olduğunu bilmek. Bir an önce hazırlık kısmını falan pas geçip oraya varsak ya?

2 yorum:

  1. sportif cümlelerde bunu belirtebilirdin gittikçe daha fanatik bir taraftar olduğuna inanmaya başladım diyebilirim üstelik spor bloğunda yazar olman gerçekten ilginç bir durum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden bu kadar şaşırdın acaba :) Ne kadar fanatik bi taraftar olduğum zaten blogumun sol tarafında bellidir diye düşünmüştüm :)

      Sil

Yazın bakalım 😎