Yabancı diziler yerli olsaydı...

Bugün bulmaca çözme arzum depreşti. Kardeşimi gönderdim büfeye gazete aldırmaya, Habertürk almış. Gazetedeki bir yazı dikkatimi çekti. Birçoğumuzun izlediği yabancı diziler yerli yapım olarak uyarlanırsa başrolleri kim oynar onu düşünüp yazmışlar Alihan Mestci ve Emre Çarkcı. How I Met Your Mother'ı, Dexter'ı, Game Of Thrones'u, House Md'yi ve Chuck'ı yerli oyuncularla eşleştirmişler. Benim de boş kaldıkça düşündüğüm bişeydi bu ne üzerime vazife bilmiyorum ama işte boşluktan napacağını şaşırıyor insan evdeyken. Başlıyorum hadi bakalım.

House MD: Bi kere House'la ilgili fikrimi zibilyon kere söylemiştim. Blogda da yazmışımdır. Bu ülkede House gibi ruh hastası bir doktor olacaksa bu rolü kesinlikle Nejat İşler oynamalıdır. Her ne kadar gazetenin ekinde Erdal Beşikçioğlu, Fırat Çelik ve hatta Okan Bayülgen yazılsa da ben bu üç ismi de yakıştıramadım. Yetkililere sesleniyorum; yapmayın demiyorum zira House gibi bir dizinin çakmasını bile dilene dilene izlerim, yapın ve Nejat İşler'i ikna edin. Yedek ismi de veriyorum; Serhat Tutumluer! House'a daha doğrusu Hugh Laurie'ye fiziksel olarak bir eş bulunmak istenirse de Mete Horozoğlu biçilmiş kaftandr. Wilson için Engin Altan'dan başkasını bulamadım inanır mısınız?! Chase için Özgür Çevik'i beğendim. Thirteen için Berrak Tüzünataç'tan cuk sesi gelmez mi? Cameron için Sedef Avcı'yı düşündüm kızlar Aslı Enver ve Serenay Sarıkaya'yı düşündüler. Bence ikisi de Cameron için genç kaldılar. Cameron belli şeyler yaşamış olgun yüzlü bir kadındı çünkü. Foreman en zor seçim oldu ve Şevket Çoruh geldi aklıma sadece.

How I Met Your Mother: Marshall ile başlıyorum. Marshall için şahsi fikrim Yetkin Dikinciler. Ama gazetede Levent Üzümcü demişler, münasiptir. Lily için Görkem Yeltan ve Evrim Akın denmiş. Görkem Yeltan çok iyi seçim. Gelelim Robin'e; benim fikrim Nur Fettahoğlu'ndan yana. Gazetedekileri sevmedim. Barney'e uygun birini bulamadım direkt Neil Patrick Herris gelsin bizi kurtarsın. Ve son olarak Ted için gazeteden Buğra Gülsoy ismi geldi fakat ben Birkan Sokullu'yu düşündüm, kızlardan da Çağatay Ulusoy baskısı geldi, kıramadım yazıyorum. Ama bence Çağatay Ulusoy çok uzun, esmer ve fazla babyface.


The Big Bang Theory: Bi kere Sheldon için Öner Erkan'ı düşündüm. Leonard için de Yusuf Akgün'ü. Howard için Sinan Çalışkanoğlu'nu veya Bora Akkaş'ı münasip buldum. Raj için Barış Hayta'dan daha esmerini bulamadım. Penny için bi hayli düşündük. Malum Penny piyasanın en güzellerinden birisi. Düşündük taşındık Naz Elmas'dan daha çok benzeyenini bulamadık. Bi de bu kadar yazacaktım da oyunculara bakarken Melis Babadağ'ın fotoğrafını gördüm ve işte Amy dedim. Bi gözlük tamam işte. E Amy'i yazdık, Bernadette'i de yazalım dedik ve Damla Debre'yi de ona verdik. Bi de Howard'ın annesi var ya sadece sesini duyuyoruz. O sese de Aydan Taş'tan başkasını yakıştıramam. Hani Çok Güzel Hareketler Bunlar'da "nolurdu ha nolurdu" diye bağıran çok benli bir kadın vardı ya işte onun sesi müthiş giderdi!

Shameless: Gerçi bu dizinin Türkiye'de yapılması için bir hayli kırpılması gerekiyor, izleyenler bilirler, dizinin her bölümünde en az üç göğüs iki kalça görmek mümkün. Ama madem başladık devam edelim. Frank için sorumsuz bir adam rolünü başarıyla canlandıracağını düşündüğüm Erkan Can geldi aklıma ilk. Fiona için yine birkaç isim üzerinde durduk ve Hande Soral'da karar kıldık. Steve için Birkan Sokullu'dan başkasına bakmak gelmedi içimize. Çocuklardan aklıma gelen ilk isim Debbie oldu. Zeynep Özkaya çilleri ve tüm o şirinliğiyle Debbie olacak tek isim. Lip'ciğime de Özgür Karaman'ı beğendik. Ian'a Bora Akkaş fikri geldi, olur. Karen zillisini de unutmadım tabii. Karen'ın gerek karakteri gerekse fiziği Ceyda Ateş diye bağırıyor. Aslında Veronica için Defne Joy Foster şahane olurdu da takdiri ilahi ben yapımcılığa henüz adım atamadım.

ps: İş bu yazı, boşluktan ne yapacağını şaşıran bir hatun kişisi tarafından yazılmıştır. Kaale alınmaması tarafımdan tavsiye olunur. Yalnııız yarın fikirlerimi bi dizide görürsem telif hakkını çatır çatır alırım, uyandırayım. Eğlenceli olsun efendim.

6 yorum:

  1. Serap bende yabancı dizileri izlerken aklımdan hep geçiririm yerli versiyonları olsa kim hangi karakteri canlandırır diye. Bahsi geçen isimler hakkında görüş bildirmek gerekirse Dexter'ı Necati Şaşmaz, Chuck'ı M.Ali Alabora, Wilson'ı Ercü Turan, Chase'i Engin Altan Düzyatan, Robin'i Berrak Tüzünataç ve Lily'i Dolunay Soysert canlandırsa daha iyi olurdu. House Nejat İşler, Frank Erkan Can, Ted Buğra Gülsoy ve Karen Ceyda Ateş cuk otursa da Fiona Hande Soral pek olmamış. :) Serkan Polat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande için hani böyle ince esmer sevimli yüzlü bi hatun olarak aklıma o geldi.

      Sil
    2. Fiona rolü Yasemin Ergene'ye iyi giderdi. Hem oyunculuk hemde dış görünüm olarak. Barney'i canlandırabilecek tek yerli isimde Beyazıt Öztürk olur bana göre. Serkan Polat

      Sil
  2. bu diziler türkiyede olsa 1 sezon bile sürmezdi çünkü değeri bilinmezdi..

    YanıtlaSil

Yazın bakalım 😎