Son çıkan albümler #5


Mustafa Ceceli albümünden sonra beklediğim iki albüm kalmıştı. İlki Kenan Doğulu'nun Aşka Türlü Şeyler albümü diğeri de Tarkan'ın albümü. Kenan Doğulu, Tarkan'dan önce davranarak albümünü piyasaya sürdü. Aşka Türlü Şeyler albümünde 16 şarkı bulunuyor ve 20 TL'den satışa sunuluyor. Albümün ön ve arka kapak fotoğraflarını beğendim. Ama artık herkes de Beckham saçı yapmasın gözünüzü seveyim. Albümdeki şarkıları şu anda ilk kez dinliyorum. Evet, biraz sindirmek lazım ama ben bloga atayım hem dinler hem yazarım dedim. Başlıyorum.


Albüm, klasik Kenan Doğulu albümlerinden biraz daha sert. Yer yer yükselen elektro sesler farklı bir sound oluşturmuş. Aşka Türlü Şeyler albüme adını veren şarkıyla başlıyor. İkinci şarkı yazın başında piyasaya çıkan ve gözleri dolduran Bal Gibi. Üçüncü şarkı Bir İleri İki Geri, dinledikçe güzelleşecek bir şarkı gibi geldi bana. Dördüncü şarkı Şeytan Tüyü, elektroların yükselidiği şarkı. Şu an için benim için albümün zayıf halkası oldu. Sıradaki şarkı Kardan Kadın. İşte bu şarkı tam manasıyla bir Kenan Doğulu şarkısı. Dinlediğinizde ne demek istediğimi eminim anlayacaksınız. Kardan Kadın'ı birkaç kez dinledikten sonra Rica geliyor ve bu şarkı da 5-10 sene sonra dinleyeceğimiz türde bi slow olmuş. 


İlk 6 şarkı slow olarak başlıyor, 7. şarkı olan Zevk Alalım'dan itibaren hareketleniyor albüm. Tencere Kapak önce adıyla sonra da akustik havasıyla beni kendine kitledi. 9. şarkı Bisiklet, nostalji şarkısı olmuş. Hareketli bir şarkı ve gerçekten eğlenceli. Hayırdır İnşallah şarkısı albümdeki 10. şarkı. Aynı ritmde gitmeyen yer yer hareketlenerek yükselen yer yer de sakinleşen bir şarkı. 11. şarkı İstanbul. Kenan Doğulu tam bir İstanbul aşığıdır ve bu şarkı da fingirdek bir İstanbul şarkısı olmuş tam manasıyla. Albümdeki son 4 şarkıdan 3ünü tanıyoruz zaten. Şans Meleğim, Doktor ve Bunlar da Geçer Kenan Doğulu'nun diğer sanatçıların albümlerinde seslendirdiği ve Aşka Türlü Şeylere de aldığı şarkılar. Aradan sıyrılan Kalp Kalbe Karşı yine hareketli ve romantik bir şarkı olmuş. Albüm genel itibariyle güzel ve dinlenecek şarkılardan oluşmuş. Bu adamın tarzı bi başka zaten. Albümdeki favori şarkılarımdan birisi olan Tencere Kapak ile kapatıyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎